Derbi dana: Crna Gora – Srbija: Nekada pod istom zastavom, a sada jedni protiv drugih!

Evo jednog duela koji će sasvim sigurno obeležiti veče kada su u pitanju mečevi Lige nacija. U velikom derbiju, sastaju se dve zemlje koje su ne tako davno igrale pod istom zastavom. Domaća Crna Gora dočekuje gostujuću reprezentaciju Srbije. Naravno, ovo je prvi međusobni duel ove dve reprezentacije.
Meč je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Crna Gora: Ova reprezentacija i dalje čeka na plasman na neko veliko takmičenje!

I ako su nekoliko puta bili blizu cilja, reprezentacija Crne Gore se nikada do sada nije plasirala na neko veliko takmičenje. Prošli kvalifikacioni ciklus su završili sa dva poraza, a zanimljivo je da su pre toga imali izgledne šanse za plasman u makar baraž. Međutim, i posle toga su vezali četiri prijateljska meča u kojima nisu slavili. Odigrali su tri remija, od kojih je čak dva puta bilo 0:0, i doživeli su jedan poraz od Slovenije, rezultatom 2:0.
Ipak, ova ekipa je započela dobro novo takmičenje – Ligu nacija. U prvom meču su gostovali Rumuniji i uspeli su da odigraju nerešeno (0:0), iako su taj meč završili sa desetoricom fudbalera pošto je pre vremena na tuširanje morao Mugoša. U drugom kolu su igrali protiv Litvanije, i pobedili su rezultatom 2:0. Bio je to meč u kom je ova reprezentacija pružila jednu od najboljih partija u proteklih nekoliko godina, iako, ruku na srce ni protivnik nije bio po meri. Ipak, selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković ima velikih problema pred susret sa Srbijom pošto su povređeni Stefan Savić i Nikola Vukčević. Međutim dobra stvar za reprezentaciju Crne Gore je povratak verovatno i najboljeg fudbalera ove ekipe, Stevana Jovetića.

Srbija: Koliko može ekipa Mladena Krstajića bez nekoliko izuzetno bitnih fudbalera?

Srbija nije oduševila na ovogodišnjem Mundijalu u Rusiji pošto su takmičenje završili već posle grupne faze, iako su u prvom kolu savladali reprezentaciju Kostarike. Kasnije su Švajcarci i Brazilci bili bolji i četa Mladena Krstajića je morala da pakuje kofere. Nakon toga je bilo dosta otkaza, oproštaja od reprezentacije, ali i nekih čudnih stvari o kojima se pisalo proteklih dana na srpskim portalima. Ipak, primarni cilj Srbije je i dalje jasan, a to je plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine, i sigurno je da će ovi momci učiniti sve da do njega doću preko novoformiranog takmičenja Liga nacija.
Može se reći da je Srbija prvi favorit u svojoj grupi, iako to do sada nije u potpunosti pokazala, pošto je u prvom kolu savladana Litvanija, ali u drugom kolu je izboren tek remi sa reprezentacijom Rumunije (2:2). Sada ekipa Mladena Krstajića putuje u Podgoricu gde ih očekuje prvi međusobni susret sa Crnom Gorom.
Selektor srpske reprezentacije je u velikim problemima pred ovaj meč pošto neće moći da računa na kapitena Aleksandra Kolarova i Nemanju Matića. Međutim, sve u stručnom štabu raduje odlična forma Aleksandra Mitrovića i Dušana Tadića.

Naš predlog

Biće ovo prvi međusobni duel dve reprezentacije koje su do skoro igrale pod jednom zastavom. Ne treba pominjati da i jedna i druga reprezentacija imaju motiva na pretek kada je ovaj meč u pitanju. Iako selekcija koju sa klupe predvodi Mladen Krstajić ima dosta problema unutar ekipe, mišljenja smo da je Srbija ipak veliki favorit u ovom meču.
Predlažemo vam da na ovom meču odigrate čistu 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa odličnom kvotom 1.95.
Na ovom meču ne bi trebalo da bude previše golova, pa vam savetujemo da probate sa igrom 0-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.59.
Za one najhrabrije, savetujemo vam da na ovom meču pokušate sa igrom x-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa izuzetno dobrom kvotom 5.15.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.