Prvo kolo Evrolige i puno zanimljivih mečeva nas očekuje. Derbi mečevi se igraju u Moskvi i Atini.

evro liga

Ova druga nedelja u oktobru nam donosi početak najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja. Nova sezona Evrolige nam donosi nekoliko novih klubova i biće jako interesantno videti kako će se oni uklopiti među “velikanima”.  Stari znanci će ponovo “ukrstiti koplja” i prema mnogim procenama, ovo će biti jedno od najzanimljivijih izdanja Evrolige do sada. Mnogi timovi su znatno promenili svoje rostere, dok oni najbolji iz prošle sezone su samo popunjavali svoje rostere na mestima gde je delovalo da treba pojačanje.

CSKA Moscow – Barcelona Lassa – GUP (gost ukupno poena) VIŠE od 79.5 @ 1.87 u Meridian Bet

Prvi meč dana u četvrtak i odmah derbi. CSKA je prošlu sezonu neslavno završio porazom u 1/2 FINAL4 turnira u Beogradu, što je po njihovim standardima slab rezultat. Bilo je dosta polemike o smeni trenera ali je Itudis ipak ostao na klupi i novim pojačanjima će pokušati da osveži odličan roster koji već ima. Sa druge strane Barselona posle nove sezone za zaborav, pokušaće da sa trenerom Pešićem vrati stari sjaj ovom klubu. Roster je kvalitetno popunjen na svim pozicijama i vidi se pečat Svetislava Pešića na ovim uvodnim utakmicama katalonskog kluba. Naš predlog sa ove utakmice je da će gost (Barselona) da ubaci više poena od zadate granice, jer očekujemo utakmicu u brzom ritmu na veliki broj poena.

Registruj se na Meridianbet

Panathinaikos – Maccabi – UP (ukupno poena) VIŠE od 158.5 @1.87 u Meridian Bet

Drugi derbi prvog dana igra se u Atini, gde PAO dočekuje Makabi. Dve ekipe koje imaju dug istorijat međusobnih duela kroz istoriju i timovi koji uvek pružaju odlične partije kada se sastanu. Na ovom meču je favorit domaćin po svim parametrima, a najviše zbog domaćeg parketa gde “zeleni” iz Atine igraju najbolju košarku. Ćavi Paksval je dobro sastavio svoj tim, napravio odličan spoj iskusnih i mladih igrača i spremni dočekuju novu sezonu. Sa druge strane njegov kolega Neven Spahija je dosta promenio roster u odnosu na prošlu godinu i njegova ekipa će znatno drugačije da izgleda u novom sastavu. Makabi igra brzu košarku, bez prevelikog broja pozicionih napada, dok je PAO ekipa koja može da se prilagodi svakom ritmu. Iz navedenog, naš predlog je da će ova utakmica obilovati poenima, pa zato igramo ukupno poena više od navedene granice.

Registruj se na Meridianbet

Bayern Munich – Anadolu Efes – 1 @ 1.65 u Meridian Bet

Bajern je jedan od novih članova Evrolige koje smo pominjali i kao sekcija fudbalskog kluba koji je uspešan u evropskim okvirima, ništa manje se ne očekuje ni od košarkaša. Dejan Radonjić je na klupi domaćina i sa zanimljivim pojačanjima napravio je respektabilan tim koji je sposoban da se nosi sa svim rivalima u ovom takmičenju. Efes sa druge stane, u prethodnim sezonama je lutao sa pojačanjima, dovođeni su kvalitetni igrači, ali bez pravog doprnosa. Sa ove utakmice naš predlog je čist 1 iz razloga što smatramo da Efes i dalje nije uigran na tom nivou da može da odnese bodove sa nezgodnog gostovanja u Minhenu. Bavarci imaju odgovor na napadačku košarku turske ekipe i smatramo da je pobeda domaćina izgledan tip sa ovog meča.

Registruj se na Meridianbet

Real Madrid – Darussafaka – UPD (ukupno poena domaćin) MANJE od 89.5 @ 1.78 u Meridian Bet

Ovo je meč koji zatvara prvi dan prvog kola Evrolige i na kojem je uloga favorita jasno dodeljena ekipi Reala. Nema tu mnogo toga da se polemiše, jednostavno, aktuelni pravak Evrope je znatno bolja ekipa u ovom trenutku od Dačke i sve osim sigurne pobede domaćina će biti pravo iznenađenje. Ovde smo izabrali da igramo da Real daje manje poena od zadate granice iz razloga što gosti igraju u izrazito sporom tempu i svim silama će se truditi da takav ritam nametnu. Ono što ide u prilog našem predlogu jeste i činjenica da Real pomalo oslabljen ulazi u ovaj meč što će dodatno smanjiti napdačku produkciju kraljevskog kluba, pa iz svih navedenih razloga vidimo domaćina na manjem broju poena od zadate granice.

Registruj se na Meridianbet

Budućnost VOLI – Armani Milano – H2 (5.5) @ 1.86 u Meridian Bet

Budućnost je ponovo učesnik Evrolige i svpj prvi meč igra u već rasprodatoj “Morači”. Ekipa Aleksandra Džikića nije otvorila ovu sezonu onako kako se to od njih očekivalo, veliki broj pojačanja, zvučnih imena, za sada daju slabe rezultate. Posle poraza od Crvene zvezde u okviru ABA lige, ekipi je potreban jedan dobar meč kako bi se vratili u pobednički kolosek. Sa druge strane Armani je u ovu sezonu ušao silovito. Doveli su proverene evroligaške igrače i sada su još više pojačali svoj ionako veliki napadački potencijal. Trener Pjaniđani ove sezone ima na svakoj poziciji po dva kvalitetna košarkaša. Smatramo da će gosti ovaj meč pobediti na suvi kvalitet i na jako primetnu neuigranost domaće ekipe. Hendikep nije veliki i to je po nama vrlo izgledan tip sa ove utakmice.

Registruj se na Meridianbet

Khimki – Olympiakos – UPG (ukupno poena gost) VIŠE od 76.5 @ 1.96 u Meridian Bet

Još jedan dobar duel gledaćemo u okršaju Himkija i Olimpiajkosa. Nekoliko promena i u jednom i drugom timu i biče pravo uživanje gledati ovaj okršaj već na startu takmičenja. Himki je posle dobre prošle sezone ostavio igračku osnovuu klubu, a pojačali su se sa kvalitetnim igračima “zadatka”. Sa druge strane Olimpijakos je bitno pojačan, kako u igračkom kadru gde su napravljene izmene, jer je ovaj tim zahtevao osveženje, tako i u stručnom štabu gde su doveli jednog od najboljih stručnjaka u vidu Dejvida Blata. Olimpijakos ako želi da pobedi na ovom meču, moraće da se prilagodi brzom ritmu koji forsira Himki na domaćem parket, a svakako ima kvalitet da “zatrpa” koš protivnika. Naša prognoza je da će gosti ubaciti veći broj poena od zadate granice.

Registruj se na Meridianbet

Zalgiris – Baskonia – 2 @2.2 u 1Xbet

I za ovaj meč se može reći da je derbi ovog kola. Žalgiris je sve iznenadio prošle sezone i dokopao se FINAL4 turnira u Beogradu. Litvanci su opsednuti košarkom i ta ljubav prema sportu se jasno vidi na svakoj utakmici kada su domaćini. Žalgiris gaji specifičan način igre sa jako čvrstom odbranom i dobrom tranzicijom koja iz te odbrane i proizlazi. Baskonia je opet drugačija ekipa koja igra napadačku košarku na koš više i od dolaska Pedra Martineza oni su ekipa koja igra leprđavu košarku. Mislimo da je u ovom trenutku Baskonija kvalitetniji rival i da će uspeti da nametne svoj stil igre. Kvota je veoma primamljiva za igranje i mi je uzimamo. Pobeda gostiju je naš tip.

Registruj se na 1XBet

Fenrabahce – Gran Canaria – h2 (14.5) @ 1.68 u Meridian Bet

Utakmica u kojoj je Fener apsolutni favorit i gde njihova pobeda ne bi smela da se dovodi u pitanje. U goste im dolazi ekipa koja prvi put nastupa u društvu najboljih i biće ovo njhovo vatreno krštenje. Obe ekipe su u pronalaženju svoje forme i još je to daleko do onoga što ćemo od njih gledati ove sezone. Željko Obradović polako uigrava svoj tim i dosta rotira, kako bi našao najbolju kombinaciju za početak sezone, dok će gosti sa kanarskih ostrva svima biti nezgodan rival. Biramo igru hendikep 2 iz razloga što mislimo da Fener neće toliko ubedljivo savladati špansku ekipu.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.