Tip dana: Belgija – Švajcarska: Bitka za prvo mesto uz pljusak golova!

U Grupi 2, Lige 1, dve najbolje selekcije, Belgija i Švajcarska, odmeriće snage na stadionu Kralj Boduen u Briselu. Posle prve dve utakmice jasno je da su Islanđani zalutali u ovu konkurenciju, pa su ih ove dve selekcije ubedljivo savladale u međusobnim okršajima. “Sajdžije” su ih demolirale sa 6:0, dok su Belgijanci slavili u Rejkjaviku 3:0. Sada ćemo videti ko je bliži prvom mestu.

Belgija: Treće mesto sa Mundijala je obaveza više za “crvene đavole”

Kada su izbacili Brazilce u Rusiji mnogi su pomislili da je došao trenutak da se Belgija popne na vrh sveta i da jedna od najboljih generacija belgijskog fudbala ostane zapisana u analima. Međutim, isprečili su se budući šampioni Francuzi, pa je Belgija morala da se bori u utešnom finalu, za treće mesto, gde su pobedili Engleze. Sada kreće novi ciklus, tim je iskusniji za jedno veliko takmičenje, pa s razlogom, spada u red najvećih favorita za postane prvi osvajač Lige nacija. Jasno je da će im jedini kandidati pre polufinala biti Švajcarci. Pitanje pobednika ove grupe rešiće se u ovom duelu u Briselu, kao i u revanšu u Švajcarskoj. Ono što odlikuje igru belgijske reprezentacije, je efikasnost, pošto su na prethodne tri utakmice postigli devet golova u trijmfima nad Engleskom, Škotskom i Islandom. Podatak vreda pažnje je i taj da Belgija pre poraza od Francuske u polufinalu Mundijala nije izgubila na tačno 24 uzastopne utakmice u svim takmičenjima, jer su prethodni poraz doživeli od Španije u septembru 2016. godine u prijateljskom meču.

Švajcarska: Novi početak na starom putu

“Sajdžije” su stalni učesnici velikih takmičenja, ali nikako da dobace do neke završnice. Imaju solidan tim, sastavljen od igrača čija su porekla različita, od Afrike do bivših jugoslovenskih republika, ali deluju skladno kao celina. Saznali smo to na najgori mogući način u Rusiji kada je Srbija posle preoketa izgubila i ostala bez nokaut faze. Nisu se ni Švajcarci proslavili u osmini finala, odmah su poklekli protiv Švedske i uprskali još jednu lepu šansu da ostave trag. Sada su odlično krenuli u Ligi nacija trijumfom nad Islandom od čak 6:0, ali ih pravi ispit očekuje u Briselu. Naravno da imaju čime da se suprotstave Belgiji, ali nikako nisu favoriti, bar ne u prvom meču. Dakle, od njih se očekuje da se plasiraju ne Evropsko prvenstvo, sad, da li kroz Ligu nacija, što će biti malo teže ostvarljivo, ili u kasnijim kvalifikacijama, svejedno, Švajcarska će, najverovatnije, nastaviti da bude deo fudbalske elite.

Naš predlog:

Fudbalska euforija je zavladala u Belgiji još pre odlaska u Rusiju, a rezultat sa Mundijala ju je samo pojačao. Pošto se tamo nisu domogli pehara, Belgijanci smatraju da bar mogu da postanu prvi osvajači Lige nacija i tako se upišu u istoriju. Imena Azara, Lukakua, de Brujnea, Vitsela, Vertongena, Menijea, Mertensa i ostalih daju im za pravo, kada očekuju tako nešto, ostalo je samo da selekciju koju predvodi Španac Martinez pogleda i fortuna, onda kad bude trebalo. Kladionice su na strani Belgije, u Bet365 kec je 1.50, remi 4.60, a pobeda Švajcarske čak 7.00. Pored jedinice, uvereni smo u pravu goleadu, a kvota na 3+ u Bet365 je 1.61. Hrabriji neka pokušaju sa 4+ i iskoriste odličan koeficijent 2.62.Registruj se na Bet365

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.