Tip dana: Rumunija – Srbija: Pobeda “orlove” vodi u Ligu B

Reprezentacija Srbije bi mogla već sada, dva kola pre kraja, da izbori ulazak u Ligu B, u novoformiranoj Ligi nacija gde joj je, realno, i mesto. Obe selekcije ostvarile su pobede u mečevima trećeg kola kao gosti, Rumunija u Litvaniji, a Srbija u Crnoj Gori.

Rumunija: Komšije su daleko od slavnih dana početkom devedesetih, ali nisu za potcenjivanje

Fudbaler Majnca Aleksandu Maksim spasio je Rumune u Lutvaniji pošto je postigao gol u 94. minutu utakmice i tako poništio izjednačenje domaćina, koje je usledilo u 90. minutu. Tako su Rumuni stigli do prve pobede u Ligi nacija posle nerešenih rezultata sa Crnom Gorom na svom terenu i Srbijom u Beogradu. Da bi sačuvali šansu da osvoje prvo mesto u grupi i presele se u Ligu B, moraju da pobede Srbiju, selekciju koja trenutno ima mnogo bolji rejting i važi za favorita. Tako je bilo i pre utakmice u prestonici Srbije, pa su Rumuni stigli do boda, igrajući 2:2. Rumunija više nema igrače u najmoćnijim evropskim klubovima, kako je to bilo početkom i sredinom devedesetih godina, pre i nakon najvećeg uspeha koji su ostvarili na Mundijalu SAD. Tu je dvojac Sparte iz Praga Kipčiju i Stančiju, pomenuti Maks iz Majnca, Kešeru iz Ludogoreca, a čovek koji je trebalo da bude srce tima, Konstantin Budesku, nije u prvom planu kod Kozmina Kontre. Domaćinu će nedostajati već duže vreme povređeni Vlad Kirikeš i Florin Andone. Zanimljivo je da Rumuni nisu poraženi već sedam utakmica u nizu, što prijateljskih, što u ovoj Ligi nacija.

Srbija: U Podgorici smo videli dobru Srbiju, sa takvim izdanjem ne treba strahovati ni u Bukureštu

Rumuni su nam se izmigoljili u Beogradu, a uspeli su da pobede Litvaniju u samom finišu, pa naš nacionalni tim ne bi smeo sebi da dozvoli poraz u glavnom gradu susedne zemlje. Nekako smo u Rumuniji uvek igrali dobro, stariji ljubitelji fudbala se sećaju pobede od 6:4, pre tačno 40 godina u kvalifikacijama za SP u Argentini, na koje, na kraju, nismo otišli ni mi ni oni, ali se svi sećamo trijumfa u kvalifikacijama za SP u Južnoj Arfici od 3:2, koji je, na neki način, i trasirao naš put na rog Afrike. Sada u Bukurešt odlazimo bez kapitena i njegovog zamenika, Nemanje Matića i Aleksandra Kolarova, ali smo bez njih nastupili i u Podgorici i izgledalo je to sasvim solidno. Pozivu se nije odazvao ni Adem Ljajić, pa smo malo strahovali pre ova dva meča, ali je Aleksandar Mitrović u takvoj golgeterskoj formi da smatramo da nema razloga. Srbiji odgovara i bod., pošto bi onda sami rešavali svoju sudbinu u preostale dve utakmice na našem terenu sa Litvanijom i Crnom Gorom. Selektor Krstajić je malo iznenadio početnom postavom u Crnoj Gori, ošto su u startnih 11 bili Saša Lukić, Andrija Živković, Mijat Gaćinović i Nemanja Maksimović, pa treba očekivati i neko taktičko iznenađenje i u Bukureštu.

Naš predlog:

Da je Srbija kompletna, ne bismo oklevali i upisali bismo dvojku. Ovako, ostaje mala ograda, pa se odlučujemo za golove. Inače, kladione smatraju “orlove” za favorite, pa je u Bet365 dvojka 2.45, remi 3.30, dok je pobeda Rumunije 3.20. Naš predlog je igra gol-gol, a Bet365 je ponudio kvotu 1.90.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.