Budućnost ide u goste Darušafaki, u meču gde obe ekipe traže prvi trujumf!

evroliga

Prvo gostovanje Budućnosti u ovoj sezoni Evrolige i to Darušafaki, ekipi koja je osvojila Evrokup prošle sezone i na taj način se plasirala u elitu. Biće ovo susret dve ekipe koje nisu u najboljoj formi, ali koje sve rade da dođu do željenog rezultata. Ostaje nam da vidimo kome će ovaj meč doneti prvi trijumf u sezoni kada je Evroliga u pitanju. Utakmica je na programu u utorak od 19:15h. 

Darussafaka: Znatno promenjen tim u odnosu na prošlu sezonu, ali je cilj ostao isti.

Ahmed Čaki kao novi trener Dačke je dobio “vruć krompir” kada je ova sezona u pitanju. Posle odlaska Blata i osvajanja Evrokupa, mnogi igrači su napustili ovaj sastav. Roster je formiran na vreme, ali nema tu onih ekstra klasa igrača koji prave razliku na ovom nivou košarke. Mekalum, Evans, Peiners i Dibler su dobri igrači sa puno iskustva, ali nisu na potrebnom nivou kada je Evroliga u pitanju. Dačka je odigrala dobar meč protiv Efesa u okviru turskog šampionata i tek u samoj završnici su ostali kratki za pobedu protiv favorizovanog rivala. Ekipa je na tom meču pokazala da ima potencijala, ali nisu izdržali do kraja. Dačka je prošle godine bila defanzivno orijentisana ekipa, ali ove godine deluje da će igrati na koš više.

Budućnost: Može li crnogorski predstavnik do prve pobede u Evroligi?

Nešto definitivno ne štima kada je timska hemija u pitanju u ovoj ekipi. Kvalitet je prisutan, to nije sporno, ali deluje da svaki igrač igra za sebe, što je nedopustivo i za takmičenja mnogo manjeg ranga u odnosu na ovaj koji sada igraju. Stranci, a najviše prezimenjaci Klark bi morali mnogo više da pruže ovom timu. Erl Klark je pokazao da će biti najveće pojačanje kada je napad u pitanju, ali za sada mu je potrebno previše lopti da bi došao do poena. Duo Gordić – Ivanović mora mnogo bolje, odnosno bar onako kako su završili sezonu. Vidi se da organizacija napada nije na nivou, kao i odbrana koja je “šuplja” na sve strane. Budućnost sa igračima koje ima jednostavno mora da igra napadačku košarku i to će i biti slučaj ove sezone. Sa Darušafakom će verovatno i moći tako, ali kada na red dođe neko od znatno kvalitetnijih ekipa, sa takvim pristupom jedino može fijasko da se desi.

Naš predlog:

Ova utakmica po nama ide na veliki broj poena i Meridian kladionica za granicu 154.5 daje kvotu za više poena  1.86. Ipak mi se odlučujemo za ukupan broj poena gostiju VIŠE od 74.5 i za tu granicu Meridian daje kvotu 1.96. Smatramo da Budućnost može lagano preko ove granice protiv ekipe kakva je Darušafaka, a i vodimo se logikom da njihov kvalitet u napadu mora da ispliva kad tad.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.