Tip dana: Valjadolid – Espanjol: Sudar dve ekipe koje igraju fantastično ove sezone!

Ko bi rekao da će posle devet odigranih kola duel između Valjadolida i Espanjola biti meč između šestoplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli? Verovatno, da se u ovom kolu ne igra i najveći derbi španskog fudbala “El Klasiko” ovo bi svakako bio i derbi kola. Obe ekipe su u prethodnom kolu ostvarili pobede na gostovanjima i obe sa minimalnim rezultatom (0:1).
Meč je na programu u 21. čas.

Valjadolid: Ovi momci zaslužuju svaku pohvalu!

Kada uzmemo u ozbir da je ekipa Valjadolida ove sezone ušla u La Ligu, pa kada na to dodamo i činjenicu da ova ekipa ima najmanji budžet od svih dvadeset ekipa, i onda zaokružimo sve to sa tabelom koja pokazuje da je Valjadolid trenutno na šestoj poziciji na tabeli, možemo samo da skinemo kapu ovim momcima. Mada, malo ko je naslućivao ovakve partije posle prva četiri kola kada ova ekipa nije uspela da postigne nijedan gol. Imali su učinak od dva remija i dva poraza, da bi onda većinski vlasnik kluba postao Brazilac Ronaldo i tu se sve preokrenulo.
Prvo su remizirali sa Seltom, da bi nakon toga vezali četiri pobede, od čega poslednje tri bez primljenog gola, što je zaista fantastičan podatak. Svaki put je rezultat bio 1:0 i možda to i najbolje govori kako igra ekipa Valjadolida. U gostima su bili bolji od ekipa Viljareala i Betisa koje su objektivno jače od njih, ali ruku na srce, ako se posmatra samo papir, retko koja ekipa nije jača od njih u španskom prvenstvu. Poslednji međusobni duel ekipa Valjadolida protiv Espanjola je odigrala još 2014. godine na svom terenu kada je rezultat bio 1:0.

Espanjol: Potpuno zasluženo drugo mesto!

Ako smo ovoliko nahvalili ekipu Valjadolida, šta tek reći za fudbalere Espanjola koji nakon nekoliko godina tavorenja na sredini tabele igraju sezonu iz snova i nalaze se na neverovatnom drugom mestu sa samo bodom manje od vodeće Barselone?! Ono što se svakako mota fudbalerima Espanjola pred ovog gostovanje Valjadolidu je činjenica da ukoliko bi pobedili na ovom meču, makar bi preko noći mogli da zasednu na prvo mesto na tabeli, pošto Barselona igra svoj meč tek u nedelju, i to veliki derbi sa Realom. Ono po čemu je Espanjol impresivan ove sezone, a i ujedno najbolji u ligi su mečevi na svom terenu gde imaju sve četiri pobede, uz samo jedan primljen gol što je za svaku pohvalu.
Veliki problem ovoj ekipi su sve do prošlog kola bila gostovanja kada su savladali poslednjeplasiranu ekipu Hueske rezultatom 2:0. Igraju sa sve većim samopouzdanjem iz utakmice u utakmicu i nema panike ni kada rezultat nije dobar, što je svakako odlika velikih i zrelih ekipa. Protiv Rajo Valjekana su gubili rezultatom 1:0 i na kraju nekako uspeli da remiziraju, dok je protiv ekipe Viljarela dugo rezultat bio nerešen 1:1, ali na kraju su ipak uspeli da slave sa 3:1.

Naš predlog

Biće ovo jedan izuzetno uzbudljiv i zanimljiv duel, iako su i jedna i druga ekipa igrale dosta tvrdo do sada. Razlog nešto otvorenijeg meča bi možda mogao da bude u tome što i jedna i druga ekipa žele do tri boda, domaćin jer bi makar noć proveo na čelu La Lige, a gost jer bi pobedom pretekao domaćina i približio se vrhu tabele. Zbog toga vam predlažemo da na ovom meču pokušate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.02.
Fudbaleri Valjadolida imaju četiri pobede u nizu, i treba očekivati da će uspeti da izbegnu poraz i na ovom meču, iako protivnik ove sezone igra fantastično. Ipak, preporučujemo da ovde pokušate sa duplom šansom 1x koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.61.
Za kraj, kao što smo već pomenuli, na ovom meču bi trebalo da bude dosta golova pa vam zbog toga preporučujemo da pokušate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa izvanrednom kvotom 2.34.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.