Derbi dana: Barselona – Real Madrid: Nema više Ronalda, ali ovog puta neće biti ni Mesija!

Ovog vikenda je na programu deseto kolo španskog fudbalskog prvenstva, a svakako da je najzanimljiviji duel ovog kola, ali i celog prvenstva, meč između Barselone i Real Madrida koji je na programu u subotu. I dok se ekipa Barselone nalazi na prvom mestu na tabeli i za sada stvari idu po planu u oba takmičenja, fudbaleri Reala proživljavaju pravu noćnu moru jer se tek nalaze na sedmom mestu. Međutim, za Barselonu u ovom meču neće igrati Leo Mesi, pa šampion Evrope možda i u tome vidi svoju šansu.
Susret je na programu od 16 časova i 15 minuta.

Barselona: Jedna serija loših rezultata, ali ipak prvo mesto!

Fudbaleri Barselone možda i ne igraju onako kako se očekuje od njih ali se trenutno nalaze na prvom mestu na tabeli španske La Lige i to je jedino i bitno u ovom trenutku. U prošlom kolu su u derbiju kola bili bolji od Sevilje na svom terenu ubedljivim rezultatom 4:2, što im je donelo i povratak na čelnu poziciju na tabeli. Ipak, taj meč je obeležila i teška povreda Lea Mesija koji je slomio ruku, i nažalost zbog toga neće moći da bude u timu Barse za okršaj sa Real Madridom.
Što se tiče Lige šampiona, i tu Barselona briljira, i praktično da su već obezbedili plasman u nokaut fazu pošto se nalaze na prvom mestu sa devet osvojenih bodova, ispred Intera koji ima šest. Totenhem i PSV imaju po jedan bod, tako da tim iz Katalonije samo čudo ostavlja bez plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, a upravo iz uprave ovog kluba su i govorili pre početka sezone da je “ušati” trofej prioritet i da će se tim fokusirati na takmičenje u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju a u prvenstvu šta se uradi. U sredu je ova ekipa bez većih problema savladala ekipu Intera rezultatom 2:0, pa slobodno možemo konstatovati da ovaj meč dočekuju u najboljem mogućem raspoloženju.

Real Madrid: Šampion Evrope ne liči na sebe!

Verovatno da ni oni najveći pesimisti nisu očekivali da će fudbaleri Real Madrida imati ovakvu sezonu u španskoj La Ligi. Ova ekipa je prosto neprepoznatljiva i sva je prilika da se i te kako oseća odlazak Kristijana Ronalda koji je prešao u Juventus. Naime, fudbaleri Reala već četiri meča ne znaju za pobedu, a ono što je neverovatno je da jedna ovakva ekipa u četiri meča postigne samo jedan gol?!
Sve je nekako nizbrdo po ovu ekipu krenulo posle tog poraza od Sevilje u gostima ubedljivim rezultatom 3:0, gde fudbaleri iz Madrida praktično nijednom nisu ozbiljnije ugrozili gol rivala. Onda je na red došao gradski derbi i meč protiv Atletika u kom je bilo 0:0, ali je opšti utisak da su momci Čola Simeonea bili bolji rival na tom meču. Nakon toga je usledio meč protiv odličnog Alavesa ove sezone, i tu su Madriđani primili gol u dubokoj sudijskoj nadoknadi i doživeli novi poraz. Uveliko je svetleo crveni alarm u Madridu kada je Levante gostova, ali je tim iz Valensije posle prvih dvadesetak minuta vodio sa 2:0, a Real je do kraja meča samo uspeo da postigne počasni pogadak.
Ekipa Reala se trenutno nalazi na tek sedmoj poziciji, ali bi pobedom u “El Klasiku” mogli izuzetno da napreduju na tabeli i da se približe Barseloni samo na bod zaostatka, što kada se prisetimo svega što su fudbaleri Reala uradili u ovoj sezoni i nije tako loše.

Naš predlog

Uvek je nezahvalno prognozirati pobednika “El Klasika”, i retko kada da je u ovim mečevima pobedila ekipa koja je blagi favorit, ili koja je u boljoj formi. Barsa neće moći da računa na Lea Mesija što bi sigurno mogao da bude veliki hendikep po ovu ekipu. Real bi sa novim porazom još više sebi zakomplikovao situaciju i možda čak i doveo u pitanje plasman u Ligu šampiona naredne sezone. Mišljenja smo da tim iz Madrida neće izgubiti na ovom meču pa vam predlažemo da pokušate sa duplom šansom x2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.79.
Kada je reč o golovima, u prethodnom periodu mečeve ove dve ekipe nije karakterisala goleada, već je bilo malo golova, ali obično su i jedna i druga ekipa uspevale da zatresu mrežu protivnika, pa smo ubeđeni da će tako biti i sada i zbog toga vam predlažemo da pokušate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.50.
Za kraj smo ostavili nešto, ali samo za one najhrabrije. Ekipa Reala mora da krene sa pobedama pre ili kasnije ukoliko želi da se uključi u borbu za naslov prvaka. Tačno da je Nou Kamp ranijih godina bila neosvojiva tvrđava za fudbalere Reala, ali čini se da Barsa bez Mesija nije ista ekipa, pa vam savetujemo da pokušate sa igrom x-2 koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 8.40.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.