Derbi dana: Totenhem – Mančester Siti: Šampion na Vembliju za povratak na tron

derbi dana

U poslednjoj utakmici 10. kola Premijer lige sastaju se Totenhem i Mančester Siti. Utakmica je s pravom označena kao derbi, pošto se sastaju dve ekipe sa šampionskim ambicijama, i predstavnici Engleske u Ligi šampiona.

Totenhem: Severni London čeka titulu ”Sparsa” skoro šest decenija

Sjajne stvari je radio Maurisio Poketino sa Totenhemom prethodnih sezona. Dva puta su “pevci” bili vicešapioni, a već treću godinu uzastopno igraju u najjačem evropskom takmičenju. Međutim, nešto fali, a to što fali… da ne banalizujemo, nedostaje titula! Poslednji put je Totenhem bio šampion daleke 1961. godine, kada većina navijača ovog tima nije bila ni rođena. Ovog leta gazde nisu potrošile ni funtu na pojačanja, ali nisu ni prodavale, računajući da Totenhem ima dovoljan kvalitet za osvajanje naslova. Za sada nisu loši, imaju dva poraza i sedam trijumfa, a samo su dva boda iza Sitija, koji je još bez poraza. U Ligi šampiona im ide mnogo lošije. Posle tri odigrana kola imaju samo jedan bod i male šanse da nastave takmičenje na proleće, već im se predviđa selidba u Ligu Evrope. Možda je tako i bolje, pošto će imati više snage za naporan program koji ih očekuje u Premijer ligi narednih meseci. “Pevci” imaju četiri pobede iza sebe u Premijer ligi, a slave li i peti put, ostaviće iza sebe šampiona i stići na treću poziciju. Kristijan Eriksen se oporavio i vratio u tim, Vertongen neće igrati, a da li će na Vembli istrčati Dele Ali I Rouz, neće biti poznato do početka meča.

Mančester Siti: “Građani” prošle sezone, u dva meča, dali 7 golova Totenhemu

Pep Gvardiola ume sa “pevcima”, bar je to pokazao u prošloj sezoni, kada je Siti dobio oba prvenstvena duea,l i to ubedljivo, sa 4:1 i 3:1. Siti je i ove godine prvi favorit za titulu šampiona. U prvih devet kola samo dva puta nisu pobedili, igrali su nerešeno u Vulverhemptonu i na Enfildu protiv Liverpula. Jedini poraz doživeljen je u Ligi šampiona od Liona na Etihadu, ali su taj neočekivani neuspeh poništili sa dve pobede u gostima, nad Hofehajmom i, najnovijom, u Ukrajini protiv Šahtjora. Mnogima je promakao podatak da odbrana Sitija nije primila gol na poslednjih pet utakmica u Premijer ligi, a da su poslednji put loptu iz mreže vadili još 1. septembra protiv Njukasla, kada je Jedlin savladao Edersona u 30. minutu. Dakle, 510 minuta bez primljenog gola u ligi kakva je Engleska, podatak je za divljenje. Pobeda nad Totenhemom najverovatnije bi jednog potencijalnog rivala ostavila u drugom planu, ali su tu i dalje sjajni Liverpul i Čelsi. Teško je reći da Gvardiola ima problema sa sastavom, kad znamo kakvim fudbalerima raspolaže. Istina, neće biti Gundogana, Brava i Mangale, ali je mnogo važije po Katalonca da mu se u tim vratio Kevin De Brujne, mada Belgijanac još uvek nije 100% spreman.

Naš predlog:

Na poslednji 15 međusobnih mečeva ova dva tima, samo u dva slučaja nije palo tri ili više golova. Verujemo da će i sada biti dosta golova, mada ponavljamo podatak da Siti nije primio gol više od 500 minuta u ligi. Po kladionicama, favorit je gost, čak i više nego što smatramo da je realno. U kladionici 10Bet jedinica je 4.75, remi je tačno 4.00, a pobeda Sitija 1.71. Naš prvi predlog je 3+, za koji je kvota u 10Bet 1.61, a verujemo i u igru gol-gol sa koeficijentom 1.65. Šta god da bude, sigurno je jedino da ćemo uživati u utakmici.Registruj se na 10Bet

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.