Tip dana: Augzburg – Majnc: Kup je šansa i za autsajdere

Utorak i sreda su rezervisani za utakmice šesnaestine finale Kupa Nemačke. Posle diktature Bajerna u Bundesligi, ovo takmičenje je prethodnih sezona bilo prilika i za ostale ekipe da stignu do trofeja, a to je Ajntraht iz Frankfurta maksimalno iskoristio prošlog proleća i u finalu pobedio Bavarce.

Augzburg: Bod sa Alijanc arene doneo preko potrebno samopouzdanje

Prvi su dokazali da je Bajern “smrtan” ove sezone. Augzburg je otkinuo bod na Alijanc areni u trenutku kada se činilo da Bavarce niko ne može da zaustavi u pohodu na novu titulu, pa čak ni da izbegne poraz od mašine iz Minhena. Posle tog remija, Augzburg je ubedljivo pobedio Frajburg, da bi u Dortmundu odigrao sjajan meč, koji je tragično izgubio golom Paka Alkasera u 95. minutu, bilo je 4:3. Usledio je zatim remi sa Lajpcigom, bez golova i trijumf na gostovanju u Hanoveru, sasvim pristojan niz. Trenutno su na deobi devetog mesta, sa učinkom 3 pobede, 3 remija i 3 poraza, ali imaju priliku za napredak jer su sa onim kvalitetnijim ekipama, uglavnom, već igrali. Kup bi, u slučaju povoljnog žreba i u nastavku, mogao da bude njihova šansa, preduslov je da eliminišu Majnc, u jednom, od samo četiri međusobna okršaja Bundesligaša u 1/16 finala.

Majnc: Odbrana je trejd mark ekipe iz Gutenbergovog grada ove sezone

Gosti su izgubili u subotu od Bajerna na svom stadionu, a to i nije neko veliko iznenađenje. Značajnija je vest da su postigli gol, jer to nisu učinili u prethodnih 5 utakmica u Bundesligi, dakle, gotovo 500 minuta. I inače nisu efikasni ove sezone, na devet utakmica postigli su samo 5 golova, ali su tim učinkom stigli do 9 bodova i plasmana na 13. mesto. Mnogo bolji deo tima im je odbrana koja je poklekla deset puta, a na poslednje dve utakmice čak 6, više od polovine ukupnog broja primljenih pogodaka. Menhengladbah ih je porazio sa 4:0, a Bajern sa 2:1, pa se čini da njihov trejd mark gubi na ekskluzivnosti u poslednje vreme. U prvom kolu Kupa Majnc je slavio protiv člana Cvajte, ekipe Erzebirge Aue, ali će u Augzburgu imati znatno teži posao.

Naš predlog:

Teško je pogoditi ishode u Kupu Nemačke, ali morate znati da sve ekipe maksimalno ozbiljno igraju u ovom takmičenju, za razliku od nekih drugih zemalja gde mnoge ekipe žele što pre da ispadnu, da im ne bi trpelo prvenstvo.  Nemci nisu takvi, a na ozbiljnost ih teraju i poslovično pune tribine. Po kladionicama favorit je domaćin, kvota na jedinicu u 1xbet je 1.86. Ko se odluči za x, kvota je 3.86, a pobeda gostiju 3.94. Pored jedinice predlažemo i igru 0-2 gola, za koju je kvota u 1xbet 1.89.Registruj se na 1XBet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.