Uvek je velika euforija pred ovaj meč! Crvena zvezda dočekuje Galatasaraj!

Evrokup

Takmičenje u Evrokupu se polako zahuktava i došli smo do pete runde. Na otvaranju ćemo gledati duel dve ekipe koje imaju veliki broj međusobnih duela u bliskoj prošlosti. Ovo rivalstvo obeležili su neizvesni dueli, ali i dešavanja van terena, koja još više podižu euforiju pred ovaj meč. Motiva na pretek, pa očekujemo jedan veoma zanimljiv meč koji se igra u utorak od 19h. 

Crvena zvezda: Tim je doživeo prvi poraz od Breše i sada želi povratak na pobednički kolosek.

Milan Tomić je napravio zaista jedan respektabilan sastav sa kvalitetnim domačim igračima i odličnim strancima koji i nose ovaj tim. Pre svega Džo Regland i Bili Beron u spoljnoj liniji koji su doneli poene i sigurnost u organizaciji napada. Tu je Stratos Perperoglu koji svojim iskustvom itekako doprinosi ovom timu. Unutrašnju liniju čine Cirbes, Odžo i Ristić i ovaj trio je možda i najjači u Evrokupu kada su pozicije u reketu u pitanju. Lazić, Dobrić, Radanov i Čović imaju epizodne uloge koje jako dobro odrađuju. Crveno beli su poraženi od Breše u zadnjem meču Evrokupa posle prokockane velike prednosti. U goste dolazi ekipa koja može da im pomrsi račune i zato će sasvim sigurno borbenost biti podignuta na najveći nivo. Očekujemo i punu dvoranu koja će dati dodatni vetar u leđa igračima. Zveda najčešće igra pozicione napade, ali se vrlo lako prilagodi i brzom tempu košarke.

Galatasaraj: Skup stranaca koji za sada solidno funkcionišu zajedno.

Pre dve godine klub je igrao Evroligu, međutim, pokazalo se da je Evrokup idealno takmičenje za njih. Ova sezona nije donela ništa novo u odnosu na prethodne. Stranci se menjaju kao na traci, dok je domaćih turskih igrača sve manje. Trener Erdogan ima na raspolaganju veliki broj dobrih igrača, ali je problem taj da im je potrebno više lopti u napadu. Individualci koji vole da soliraju i igraju izolacije. Napadi se rešavaju u prvoj fazi bez posebnih postavki. Izdvajuju se Herison, Vebster i Klobučar iz spoljne linije, kao i Zek August i Hejns na visokim pozicijama. Od domaćih igrača Gogsein Koksal jedini pruža kakav takav doprinos. Galatasaraj mnogo bolje igra na domaćem parketu dok su u gostima jako ranjivi. Sada idu na jedno od najtežih gostovanja u celom takmičenju, tako da im posao nimalo neće biti lak.

Naš predlog:

Na ovom meču bez sumnje očekujemo sigurnu pobedu domaćina koji ima višestruke motive da to i uradi. Svi igrači su u najavi ovog meča isticali važnost ovog meča i ne sumnjamo da će dati svoj maksimum. Kvalitetniji tim je Crvena zvezda i mi smo odabrali tip: pobeda domaćina sa hendikepom (7.5) i Meridian za taj tip daje kvotu 1.86. Uvereni smo u pobedu crveno belih od minimum osam poena razlike.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.