Himki dočekuje novajliju u Evroligi. Ekipa Gran Kanarije ima plan kako protiv Šveda!

Evroliga

U okviru petog kola Evrolige sastaju se Himki i Gran Kanarija. Utakmica koju bi domaćin trebalo lagano da pobedi, ali takvi mečevi su najteži. Gosti itekako imaju šta da pokažu i da celoj košarkaškoj Evropi dokažu da nisu zalutali u ovo takmičenje. Utakmica je na programu u petak od 18h. 

Khimki: Šved, Šved i opet Šved. Ovako ekipa Himkija neće daleko dogurati.

Jorgos Barcokas je ove sezone promenio neke igrače, ali je filozofija igre ostala ista. Šved je alfa i omega napada Himkija i tu se ništa nije menjalo. Njegove brojke su odlične, ali timski rezultati nisu takvi. Jednostavno protivnici pokušavaju na sve načine da zaustave Alekseja i to im ove sezone mnogo bolje polazi za rukom. Džordan Miki, Toni Kroker, Di Bost su najzvučnija pojačanja ovog tima, ali njihove uloge su samo epizodne. Himki mora da promeni koncepciju igre po svaku cenu, da se rastereti Šved, jer smatramo da će tada i njegov doprinos biti bolji za ekipu nego što je to sada slučaj. U goste im dolazi ekipa koja gaji sličan stil igre i biće ovo po nama pravi NBA obračun.

Gran Canaria: Polako se sklapaju kockice u igri ekipe sa kanarskih ostrva i tim deluje sve bolje i bolje.

Košarkaši Gran Kanarije pružili su odličan otpor na svom parketu ekipi CSKA i nešto slabija poslednja deonica ih je koštala poraza u tom meču. Međutim, videli smo da ovaj sastav ima kvaliteta da se nadmeće sa svima u ovom takmičenju i da će biti sve osim lakog plena. Roster je popunjen do kraja povratkom Markusa Eriksona, tako da svih 12 igrača ulazi u igru i daje svoj doprinos. Kris Evans se izdvojio kao lider ove ekipe, svojom energijom i pristupom svakom meču, glavni je pokretač svog tima. Strouberi, Tili i Baez svojim iskustvom doprinose, najviše u odbrani, što i jeste najveći problem ovog tima. Napad funkcioniše kako treba, ima tu dosta talenta, ali odbrana je ono na čemu najviše treba da rade.

Naš predlog:

Smatramo da će ovaj meč da ide na veliki broj poena, kao i uostalom stalno kada je Himki akter, međutim ono što je po nama najsigurnije sa ovog meča, jeste gost daje VIŠE poena od 80.5. Meridian za ovaj tip daje kvotu 1.96. Obe ekipe vole da trče i da rešavaju napade u ranoj fazi što će odvesti ovaj meč na dovoljan broj poena da ovaj tip prođe.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.