Tip dana: Marin Čilić – Novak Đoković: Komšijska borba za polufinale u Bersiju

Novak Đoković će od ponedeljka ponovo biti svetski broj 1, ali to siguno ne zadovoljava njegove ambicije na turniru u Parizu. Za protivnika u četvrtfinalu ima dobrog poznanika i odličnog prjatelja, Marina Čilića iz Hrvatske.

Marin Čilić: Pre dve godine, na istom mestu, Čilić je “skinuo” NOvaka sa trona

Dugo je Đoković bio noćna mora za hrvatskog tenisera, prvih 14 međusobnih okršaja pripala su srpskom teniseru. Onda je stigao meč u pariskom Bersiju, pre dve godine, kada je prvi put savladao Novaka i tako posredno omogućio Endiju Mareju da zasedne na teniski tron, prvi put u karijeri. I naredni duel pripao je Hrvatu, bilo je to na početku ovog leta u finalu turnira u Kvinsu, kada je Đoković imao i meč loptu, ali je trofej u Londonu podigao Čilić. Ipak, taj turnir je najavio veliki Novakov povratak. Njihov poslednji duel dogodio se u Sinsinatiju, a pripao je Đokoviću, koji je kasnije i osvojio taj , jedini koji mu jenedostajao, turnir iz Masters kategorije. Posle Kvinsa, Čilić nije osvojio nijedan turnir, a zapažen je bio jedino na US Openu, gde je u četvrtfinalu izgubio od Nišikorija u pet setova, čime je Japanac sprečio još jedan okršaj sa Đokovićem. U Parizu je do sada pobedio Filipa Kolšrajbera u drugom i Bugarina Grigora Dimitrova, u trećem kolu, oba meča dobio je bez izgubljenog seta.

Novak Đoković: Povratak na prvo mesto ukrasiti još jednom Masters titulom

Glavni zadatak na turniru u Parizu je obavljen, Novak Đoković će od ponedeljka ponovo biti na prvom mestu ATP liste. Naravno, to srpskom teniseru nije dovoljno, on želi da u dvorani Bersi dođe do novog Mastersa, tek trećeg ove sezone, a već 33. u karijeri. Pored toga, on je već oborio svoj rekord u broju uzastopno dobijenih setova, stigao je do brojke 30, a poslednji put je set izgubio još na US Openu, u pobedi nad Tenisom Sandgrenom od 3:1, posle toga, do kraja tog turnira, kao i u Šangaju i sada Parizu, nije izgubio nijedan set. Novak je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je pobedio Portugalca Žoao Sousu, da bi mu u trećem kolu Bosanac Damir Džumhur predao meč kod vođstva srpskog igrača 1:0 u setoviima. Ni titula u Parizu ne garantuje prvo mesto na kraju sezone, u slučaju da Nadal bude odlučio da igra u Londonu, pa će svaki novi bod u Bersiju biti veoma važan. Kako sada stoje stvari, uzimajući u obzir ono što je uradio u prvom delu ove sezone, Đoković ne bi trebalo da brine o prvom mestu sve do narednog Vimbldona, kada će početi da brani veliki brj bodova.

Naš predlog:

Posle one dve pobede Marin Čilić je stekao dobru dozu samopouzdanja, i počeo da veruje u sebe kada igra sa Đokovićem. Protiv Dimitrova je odigrao odlično, pa nas je iznenadila veoma mala kvota na srpskog tenisera u gotovo svim kladionicama. U kladionici Bet365 pobeda Čilića je čak 5.50, a trijumf Novaka Đokovića 1.14. Naš predlog je igra više od 21,5 gema, jer verujemo da će bar jedan set otići u taj brejk. Za tu igru kladionica Bet365 daje koeficijent 1.80.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.