Derbi dana: Seltik – Lajpcig: Kelti se svete Red Bulovom mezimčetu

Grupa u kojoj su ove dve ekipe, uz Salcburg i Rozenborg, jedna je od najjačih u Ligi Evrope, čak tri ekipe su šampioni svojih zemalja, a poseban raritet je to što su dve od četiri ekipe u vlasništvu istog gazde, Red Bula.

Seltik: Poslednja šansa za Škote da prezime na “kontinentu”

Šampion iz Glazgova uhvatio je ritam u domaćem prvenstvu, nakon nešto slabijeg starta sezone. Istina, još nisu na čelu tabele, vode edinburška “srca”, ali je i to pitanje trenutka, pošto Seltik ima meč manje odigran. U poslednjih pet prvenstvenih okršaja Kelti su zabeležili isto toliko pobeda, a gol razlika je fascinantna i iznosi 21:2! Međutim, u Ligi Evrope nisu blistali do sada. Posle teške pobede nad Rozenborgom na Seltik parku, golom u finišu meča, lako su položili oružje pred dve Red Bulove ekipe. Prvo su gostovali u Austriji gde ih je šampion te zemlje iz Mocartovog grada pobedio sa 3:1, da bi slično prošli i protiv nemačkog pandana ove ekipa, Lajpciga, gde je bilo 2:0 za domaće. Put do drugog mesta neće biti nimalo lak, Škoti će morati da pobede na obe utakmice na svom terenu, a da potraže neki bod i u Norveškoj. Posebno je bitan ovaj meč jer je i Lajpcig imao svoj kiks, kada je izgubio od Salcburga kući. Dosta igrača domaće ekipe ima problema sa povredama, ali neće nastupiti, to je sigurno, samo Ebue i Arzani. Seltik može da hrabri raspucani dvojac koji čine Francuz Eduar i Džejms Forest, koji su zajedno postigli već13 golova u ligi.

Lajpcig: Nemački tim nije primio gol već 550 minuta!

Red Bul Lajpcig je od početka sezone poražen samo dva puta, a odigrao je 16 zvaničnih utakmica. Izgubili su u prvom kolu Bundeslige od Borusije u Dortmundu, a zatim još samo od Salcburga, u “bratskom” okršaju usred Lajpciga. Navijači sigurno nisu nezadovoljni trenutnom četvrtom pozicijom u Bundesligi, tim pre jer im lider iz Dortmunda beži samo pet bodova. Kada bi se još plasirali u nokaut fazu Lige Evrope, a imaju dobre izglede za to, jesen bi se ocenila kao uspešna. Posle poraza od Salcburga u prvom kolu u jednoj spektakularnoj utakmici, Lajpcig je pobedio na naredne dve, prvo u Norveškoj ekipu Rozenborga, a onda i Seltik na svom terenu. I sad jedan zapanjujući podatak. Lajpcig nije primio gol na prethodnih 6, i slovima šest utakmica! Četiri je odgrao u Bundesligi, i po jednu u Kupu Nemače i Ligi Evrope, a rivali nisu bili nimalo naivni, Šalke i Hofenhajm, učesnici Lige šampiona, zatim Herta, Seltik, Augzburg i Nirnberg. Dakle, odbrana ovog tima nije poklekla već 550 minuta, pošto su poslednji gol primili od Rozenborga u 80. minutu meča u Trondhajmu.

Naš predlog:

Koliko god atmosfera na Seltik parku bude uzavrela, a biće, ne verujemo da će to uplašiti goste, a veći problem može da napravi domaćem timu, ukoliko krene “grlom u jagode”. Svaki propust u odbrani Seltika opasni napadači Lajpciga Verner, Poulsen, Bruma, Ogastin, znaće da iskoriste. Zato smatramo da su gosti bliži pobedi, a tako nešto smatraju i kladionice. Tako je, na primer, u kladionici Bet365 pobeda Seltika tačno 4.00, dok je kvota na remi 3.60, a na trijumf Lajpciga 2.00. Pored dvojke, predlažemo i igru sa umereno golova, 2-3 otprilike, za koji je koeficijent takođe 2.00.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.