Tip dana: Boka Juniors – River Plejt: Dvomeč veka, prvo poluvreme na “Bombonjeri”

Po prvi put u istoriji Kopa Libertadores u finalu će se sastati dva najveća argentinska kluba Boka Juniors i River Plejt. Čuveni “Superklasiko” odlučiće o šampionu Južne Amerike i timu koji će na megdan pobednicima na ostalim kontinentima. Igraju se dve utakmice, a u prvoj je domaćin Boka, te se igra na čuvenoj “Bombonjeri”.

Boka Juniors: Karlos Tevez se zbog ovoga odrekao kineskih miliona

U polufinalu je Boka u dva meča bila bolja od brazilskog Palmeirasa. Na “Bombonjeri” je bilo 2:0, golovima Darija Benedeta, dok je revanš u Sao paolu završen 2:2, Abila je doveo Boku u vođstvo, Palmeiras je preokrenuo u nastavku, ali je Benedeto, još jednim golo, rešio sve dileme oko putnika u finale. Zbog obaveza u Kopa Libertadores, plavo-žuti su malo zapostavili ligu, pa su trenutno tek na osmom mestu sa solidnim zaostatkom za vodećim Rasingom, koje iznosi osam bodova. U prethodnoj rundi Boka je bila ubedljiva protiv Tigrea i slavila sa 4:1, mada su gosti prvi poveli. Karlos Tevez je postigao dva gola, pa nema sumnje da će iskusni napadač biti glavna opasnost po tim Rivera. Tevez je igrao za Mančester Siti i Juventus, činilo se da će karijeru završiti u Kini, u timu Šangaj Šenhua, koji je srušio, u to vreme, rekord po izdvojenom novcu za jednog fudbalera, tačnije za njegovu platu koja je iznosila 37 miliona dolara. Međutim, nije dugo izdržao u najmnogoljudnijoj zemlji sjajni napadač, pa se “vratio korenima” i ponovo zaigrao za svoju Boku. Ljubitelji fudbala sigurno dobro poznaju još jednog igrača Boke, to je Fernando Gago, nekada fudbaler Reala, Rome i Valensije, ali Maura Zaratea, bišveg igrača Fiorentine, i nekih premijerligaša.  Pošto na tribinama neće biti navijača gostiju, sigurno je da će Boka pokušati da stekne neku prednost pred revanš na Monumentalu, ali je sigurno da neće ići “grlom u jagode” kao u prethodnom prvenstvenom susretu.

River Plejt: Na klupi neće biti Galjarda, ali “milioneri” umeju da slave na “Bombonjeri”

Pre nekih 40 dana River je slavio na “Bombonjeri”, u jednom fantastičnom meču sa 2:0, a golove koji su ukrasili ovaj trijumf, na više nego efektan način postigli su Martinez i Skoko. Crveno-beli sa “Monumetala” u polufinalu su se takođe namerili na jednog brazilskog velikana, ekipu Gremija. River je mnogo teže došao do finala i utakmice koju će pratiti čitav svet. Prvi meč u Buenos Airesu dobili su Brazilci sa 1:0, a kada su fudbaleri iz Porto Alegrea poveli i na svom terenu, izgledalo je da nema ništa od prvog, istorijskog finala dva argentinska giganta. Usledio je dramatičan finiš, River je izjednačio golom napadača Rafaela Bore u 82. minutu, a gol za ogromnu radost postigao je Gonzalo Martinez sa bele tačke u 95. minutu! Odluka urugvajskog sudije Kunje izazvala je žestoke proteste domaćih navijača, pa je kompletna sudijska postava morala uz neviđene mere bezbednosti da napusti stadion, ali i nešto kasnije grad. River neće na klupi imati trenera Marsela Galjarda u ovom dvomeču. On je na revanšu polufinala prekršio zabranu vođenja ekipe i ulazio je u svlačionicu u poluvremenu, pa je kažnjen sa nova tri meča suspenzije, dakle, neće ga biti ni u revanšu. Ekipu će voditi njegov pomoćnik Matijas Biskaj. Ni “milioneri” ne blistaju u domaćem prvenstvu, tek su na 10. mestu, a u prethodnom meču su izgubili od Estudijantesa u La Plati sa 1:0. Sve to će navijači zaboraviti ukoliko budu uspešniji od mrskog rivala i posle revanša na “Monumentalu” proslave osvajanje pehara u Kopa Libertadores.

Naš predlog:

Zanimljiv je podatak da, i pored toga što ekipa koja gostuje nema podršku navijača u međusobnim okršajima, na poslednjih šest duela slavili su gostujući timovi, četiri puta River i dva puta Boka. Domaćin u ovom meču, Boka Juniors, ovo takmičenje osvajala je šest puta, poslednji put 2007. godine, dok je River Plejt trijumfovao tri puta, poslednji put daleke 1996. godine. Na poslednji osam mečeva ove dve ekipe nije bilo nerešenog rezultata, pa nam se čini da bi to moglo sada da se desi. Uz to, samo je jednom, u poslednjih 5 okršaja došlo 3+, pa ne verujemo ni sad u goleadu. Kladionice daju malu prednost domaćinu. Kvota na trijumf Boke u kladionici 1xbet iznosi 2.51, remi je 2.95, a pobeda Rivera 3.25. Pored remija, one koji igraju sigurnije igre, savetujemo da odigraju 0-2 gola, a kvota u kladionici 1xbet za taj tip iznosi 1.41.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.