Derbi dana: Borusija Dortmund – Bajern Minhen: Najveći derbi nemačkog prvenstva!

Ovog vikenda je na programu 11. kolo nemačke Bundeslige a ono nam donosi najveći derbi nemačkog fudbala, pošto se sastaju Borusija iz Dortmunda i Bajern iz Minhena. Za razliku od ranijih sezona kada je tim iz Minhena bio neprikosnoven, sada su stvari malo drugačije, pošto se trenutno Borusija nalazi na prvom mestu a Bajern tek na trećem.
Susret ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Borusija Dortmund: Ova ekipa igra fantastično ove sezone!

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda igraju fantastično ove sezone u prilog čemu govori i prvo mesto na tabeli Bundeslige sa čak četiri boda prednosti od svojih najbližih pratioca a to su trenutno Mehengladbah i Bajern iz Minhena. Ono što je posebno važno istaći je da ova ekipa još uvek nema nijedan poraz u prvenstvu, pošto u deset odigranih kola imaju čak sedam pobeda i tri remija. U prošlom kolu su izabranici Lusijena Favra savladali su na poprilično teškom gostovanju savladali ekipu Volfsburga sa 1:0.
Što se tiče takmičenja u Ligi šampiona i tu ova ekipa pruža dosta dobre partije, iako su u poslednjem kolu izgubili na gostovanju kod Atletiko Madrida sa 2:0. Ipak, i pored tog poraza ova ekipa se i dalje nalazi na prvom mestu, i veoma su blizu plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, pošto od trećeplasiranog Klub Briža imaju čak pet boda više, a do kraja takmičenja po grupama je ostalo još samo dva kola.
Što se tiče igrača na koje trener Favr ne može da računa, Dialo sigurno neće nastupiti na ovom meču, dok je Šmelcer pod velikim znakom pitanja.

Bajern Minhen: Nije ovo Bajern na koji smo navikli!

Na iznenađenje svih fudbaleri Bajerna ove sezone pružaju dosta loše partije. U prilog tome ide i činjenica da se trenutno nalaze tek na trećem mestu u Bundesligi, i imaju čak četiri boda manje od prvoplasirane Borusije Dortmund sa kojom se i sastaju u nedelju. Do sada su Bavarci ostvarili samo šest pobeda, dva remija, ali i dva poraza. Već dugo se po medijima provlaći da fudbaleri ove ekipe bojkotuju trenera Kovača, ali je veliko pitanje šta je zaista istina, pošto Bajern i ove sezone podseti na partije iz prošle i preprošle sezone.
U prošlom kolu su na svom terenu potpuno neočekivano odigrali samo nerešeno sa fudbalerima Frajburga, iako su većim delom tog meča vodili, ali su na kraju gol primili u poslednjim trenucima meča.
Što se tiče takmičenja u Ligi šampiona, tu ova ekipa pruža dosta bolje partije. Trenutno se Bavarci nalaze na prvom mestu na tabeli, i praktično su obezbedili plasman u nokaut fazu ovog takmičenja pošto imaju čak šest bodova više od trećeplasirane Benfike, a do kraja takmičenja po grupama su ostala samo dva kola.
Trener Kovač ima dosta problema sa povređenim i suspendovanim fudbalerima, a za ovaj meč neće moći da računa na Alkantaru, Komana, Toliza i najverovatnije na Robena.

Naš predlog

Poslednjih nekoliko sezona ovo su dve ekipe koje su najviše prikazale u nemačkom fudbalu. Borusija Dortmund ove sezone pruža fenomenalne partije u prilog čemu govori i činjenica da su trenutno na prvom mestu na tabeli. Sa druge strane Bajern ne liči na sebe, i trenutno zauzima treću poziciju na tabeli. Zbog trenutne forme, ali i zbog činjenice da će stadion Borusije biti ispunjen do poslednjeg mesta, savetujemo da na ovom meču odigrate čistog 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa odličnom kvotom 3.00. Očekuje se da i fudbaleri Bajerna u ovom meču idu na sva tri boda pa vam savetujemo da na ovom meču pokušate i sa igrom GG jer smo mišljenja da će i jedna i druga ekipa uspeti da postigne gol. Ovu igru kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.54. Za kraj, i za one najhrabrije, ostavili smo za vas jednu izuzetno zanimljivu igru, koja nije toliko nerealna kada je u pitanju ovaj meč. U pitanju je prelaz 1-x, a kladionica Meridianbet ovu igru plaća sa neverovatnom kvotom 15.4.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.