Ritas i Uniks sa različitim ambicijama ulaze u ovaj meč, ali dobra košarka sigurno neće izostati.

Evrokup

Sedmo kolo Evrokupa nam donosi veliki broj zanimljivih mečeva, nekoliko derbija, ali i utakmica koje su jako bitne za plasman u grupi, što je na kraju i najvažnije. Ova dva tima su odigrala jako zanimljiv meč u drugom kolu na kojem je domaćin slavio, ali je Ritas pokazao da ima kvaliteta da se odupre favorizovanom Uniksu. Meč je na programu u utorak od 18h.

Ritas: Ekipa je pretrpela ubedljiv poraz u Malagi, ali se pobedom u litvanskom prvenstvu vratila na pravi kolosek.

Radi se o ekipi koja gaji pravi litvanski stil košarke, sa dva veoma interesantna pojačanja u vidu Silija i Satona koji su se lako prilagodili takvom sistemu. Sili sa svojim iskustvom dugogodišnjeg igranja na vrhunskom nivou, doprinosi ovom timu na svim poljima. Pre svega u ofanzivi gde veliki broj akcija ide preko njega. Odličan šut sa distance i čitanje situacija u igri 2 na 2 su njegove najjače strane. Nije igrač koji mora po svaku cenu da šutne što itekako prija njegovim saigračima, jer svojim dobrim potezima pravi razliku na parketu i gotovo redovno nekoga ostavlja samog. Sa druge strane Saton je došao kao pomoć u reketu. Atipičan igrač koji pokriva pozicije tri i četiri i koji svojom snagom pravi razliku u reketu. Tu je i veliki broj igrača litvanskog porekla koji kao po običaju odlično šutiraju za tri poena, kao i nekoliko mladih centara koji pokazuju veliki potencijal.

Uniks: Ovaj tim ima najviše domete u Evrokupu ove sezone, a njihove igre to i opravdavaju.

Trener Priftis je napravio nekoliko promena u rosteru za ovu sezonu i već sada se može reći da je sa svakom promenom napravio pravi izbor. U klub je došao Morgan umesto Lazmea i pokazao je da je u ovom trenutku i bolja opcija za sistem igre Uniksa. Odličan šut sa poludistance i kretnje bez lopte su njegovo najjače oružje. Tu je i Pjera Henri koji je u paketu sa Morganom došao iz Tofaša. Pouzdan igrač na poziciji pleja koji odlično razigrava svoje saigrače. Njegova izmena je Erik Mekalum koji ruku na srce još nije pronašao svoju ulogu u novom timu, ali znamo o kakvom igraču se radi. Džamar Smit i Trent Loket su i dalje tu i ovaj tim Uniksa ima ogroman napadački potencijal. Mogu da napadnu protivnika na razne načine i od njih ove sezone očekujemo atraktivnu košarku. Cilj im je plasman u Evroligu naredne sezone, a jedan od potencijalnih puteva do elite im je i preko Evrokupa.

Naš predlog:

Sa ovog meča uzimamo poene kao naš izbor i to ukupno poena gost VIŠE od 79.5 i Meridian daje kvotu 1.87. Smatramo da će ovaj meč da ode na veliki broj poena i da gosti imaju kvalitet da odu preko ove granice. Ritas nema šta da izgubi i mišljenja smo da će Uniks na takvom meču da postigne više od 79.5 poena.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.