Tip dana: Anderson – Nišikori: Pobednik ide u polufinale

U prvom meču, drugog kola, grupe “Lejton Hjuit” sastaće se Južnoafrikanac Kevin Anderson i Japanac Kei Nišikori. Obojica su u prvom kolu upisali maksimalne pobede nad Dominikom Timom, odnosno Rodžerom Federerom, pa sa dosta optimizna očekuju ovaj meč, koji će pobedniku 99% doneti plasman u polufinale završnog Mastersa u Londonu.

Kevin Anderson: Odličnu sezonu visoki momak iz Johanesburga može dodatno da ukrasi

Po drugi put u svojoj karijeri iskusni Južnoafrikanac je igrao u finalu jednog Grend Slema. Dogodilo se to u Vimbldonu, gde ga je u pokušaju da po prvi put prigrli trofej sprečio Novak Đoković. Pre toga, Anderson je u polufinalu u jednom maratonskom meču pobedio Džona Iznera, a pre toga i Rodžera Federera, mada je u tom meču gubio sa 2:0 u setovima. Gledajući uspehe, treba reći i da je u finišu sezone došao do titule na turniru iz serije 500 u Beču, gde je u finalu pobedio upravo svog današnjeg rivala, Japanca Nišikorija. Ove sezone uzeo je još jednu titulu, nešto manju iz serije 250 u Njujorku, još u februaru. Na poslednjem Mastersu u Parizu stigao je do trećeg kola, a tu ga je sačekao, i izbacio, pogađate, Kei Nišikori. Kevin Anderson je trenutno 6. teniser na ATP listi, a podsetimo da je prošle godine igrao u finalu Grend Slema u Njujorku. Na kraju, dodajmo i to, teniser iz Južne Afrike debituje na završnom Mastersu, a ima već 32 godine.

Kei Nišikori: Sjajan povratak “samuraja” na Tur mogao bi da postane blistav

Gotovo pet meseci je zbog povrede Kei Nišikori bio van teniskih takmičenja. Vraćao se polako, i mic po mic, stigao i do najboljih osam u sezoni. Njegova zla kob u 2018. godini bio je Novak Đoković koji ga je pobeđivao baš na turirima gde mu je išlo odlično. Prvo u četvrtfinalu Rima, onda u istoj fazi Vimbldona, pa u polufinalu U.S. Opena. Titula mu je izmakla u Beču, gde je u finalu izgubio od Kevina Andersona. Japanac ima samo jedno finale Gred Slema u karijeri. Igrao je u završnoj predstavi U.S. Opena 2014. godine, ali je poražen od Hrvata Marina Čilića. Turnir u Flešing Medouzu mu najviše “leži”, pored jednog finala, igrao je i u svoja jedina dva polufinala Grend Slemova. Prethodna dva meča odigrao je protiv Rodžera Federera, prvo je Švajcarac trijumfovao u četvrtfinalu Mastersa u pariskom Bersiju, da bi se “samuraj” revanširao prekjuče u Londonu.

Naš predlog:

Kevi Anderson i Kei Nišikori sastali su se četiri puta ove sezone, tri puta u zvaničnim mečevima, a jednom u egzibiciji. Rezultat je 2:2 u pobedama. Japanac je slavio nedavno u Parizu u trećem kolu, i u tom egzibicionom duelu u Engleskoj, dok je Južnoafrikanac bio uspešniji na turniru iz serije 250 u Njujorku, kao i najvažnijem u ovoj sezoni, finalu Beča. Ulog je ogroman, pobednik će, najverovatnije, u polufinale, pa treba očekivati veliku borbu. Kladionice veće šanse daju Japancu, iako je slabije plasiran na ATP listi. Tako kladionica Bet365 a pobedu Nišikorija daje koeficijent 1.66, a na trijumf Andersona 2.10. Naš predlog je igra više od 2,5 setova, a kvota u Bet365 je 2.37.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.