Tip dana: Belgija – Island: Gol razlika može da presudi, “đavoli” jure ubedljiv trijumf

U grupi 2, Lige nacija A, za prvo mesto bore se Švajcarska i Belgija. Ove dve selekcije imaju isti broj bodova, po 6, ali su Belgijanci u zaostatku jedan meč, a to je ovaj sa Islanđanima.

Belgija: Treće mesto sa Mundijala mora da se opravda

“Crveni đavoli”, kako se kolokvijalno naziva selekcija Belgije, silno je startovala u Ligi nacija, ali tako nešto se i očekivalo od trećeplasirane ekipe sa nedavn završenog Mundijala u Rusiji. Belgijanci su tako eliminisali jedan Brazil, ali su u polufinalu izgubili od kasnijeg šampiona, reprezentacije Francuske. Pobeda u meču za treće mesto nad Englezima, došla je kao uteha. U prve dve utakmice Lige nacija, u kojoj ih mnogi smatraju za prve favorite, pobedili su na Islandu sa 3:0, a onda i Švajcarsku u Briselu sa 2:1. Bliži su prvom mest od “sajdžija” i Plej ofu za prvog pobednika ovog takmičenja, ali im u posle ovog duela predstoji i gostovanje u Švajcarskoj. Tamo ne bi smeli da izgube, jer Švajcarci imaju ubedljivije pobede nad Islandom. To bi moglo da se promeni ukoliko Belgija slavi ubedljiv trijumf, od tri ili više golova nad “vikinzima”. Baš to će biti veliki motiv selekciji koju predvodi Roberto Martinez, a raspoloženi Romelu Lukaku, koji je postigao 4 gola u dve utakmice, biće im glavni adut. Naravno, nećemo zaboraviti ni Mertensa, Azara i ostale.

Island: Evropsko prvenstvo, pa Mundijal… da li je krug zatvoren?

Nekadašnji Liliputanci svetskog fudbala, reprezentativci Islanda, postali su selekcija za respekt. Na Evropskom prvenstvu u francuskoj bili su hit, zatim su osvojili prvo mesto u jakoj kvalifikacionoj grupi za Mundijal, i po prvi put u svojoj istoriji obreli se na Svetskom prvenstvu. Tamo nisu blistali, ali nisu ni razočarali. Sada je, izgleda, vreme za restart. Igraju u Ligi A, koja je, čini se, u ovom trenutku prejaka za njih. Na tri odigrane utakmice upisali su sva tri poraza i to ubedljiva. Imaju gol razliku 1:11, a kako stvari stoje, dodatno će je pokvariti u meču sa Belgijom u Briselu. Nie ova 2018. godina bila njihova. Odigrali su 12 utakmica do sada, a pobedili su samo jednom, dok su poraženi čak osam puta. Njihov novi selektor, Šveđanin Erik Hamren, nije uspeo da probudi ratnički duh ove ekipe, po kojoj su postali prepoznatljivi, ali, ako je za utehu, Island je odigrao sjajan meč protiv Francuza, šampiona sveta, pre mesec dana, kada su na Parku Prinčeva vodili 2:0, ali je na kraju bio 2:2.

Naš predlog:

Kroz istoriju je Belgija lako izlazila na kraj sa Islandom. U dosadašnjih deset međusobnih okršaja, svih deset je pripalo “đavolima”. Bilo je tu i ubedljivih pobeda, tri puta po 4:0, a jednom, daleke 1957. čak 8:3. Sada razlika u kvalitetnu nije tolika, ali je apsolutno na strani Belgije. Pri tom, možda gosti dođu i u podmlađenom sastavu. Pobeda Belgije se u kladionici 10Bet procenjuje kvotom 1.19, dok je remi 6.80, a trijumf Islanda čak 13.25. Naš predlog je igra domaćin daje tri gola na meču, a kvota u 10Bet na T13+ je 1.86.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.