Derbi dana: Hrvatska – Španija: “Vatreni” žele revanš za katastrofu u Elčeu!

Novoformirano takmičenje Liga nacija nam donosi još jedan veliki duel, pošto se sastaju vicešampion sveta Hrvatska i Španija. Sigurno je da će “vatreni” učiniti sve da se revanširaju “crvenoj furiji” za najteži poraz u istoriji koji se pre oko dva meseca desio u Elčeu kada je bilo neverovatnih 6:0 za Špance.
Meč je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Hrvatska: “Vatreni” žele revanš za najteži poraz u istoriji!

Reprezentacija Hrvatske iza sebe ima fantastičan Mundijal pošto su mimo svih očekivanja postali vicešampioni sveta i to pošto su u finalu poraženi od reprezentacije Francuske kada je bilo 4:2. Međutim, niko fudbalerima Hrvatske reprezentacije nije preterano zamerio zbog neuspeha u finalu, jer je i drugo mesto neverovatan uspeh za ovu generaciju. Međutim, u prvom zvaničnom meču nakon najvećeg uspeha u istoriji hrvatske reprezentacije, odmah se desio i najveći neuspeh. Naime, izabranici selektora Dalića su poraženi u Elčeu od Španije sa ubedljviim rezultatom od čak 6:0. Ne treba zanemariti ni činjenicu da su “vatrene” nakon neverovatnog uspeha na Mundijalu napustili golman Subašić, Ćorluka i najbolji napadač Mandžukić, i čini se da je to i te kako uticalo na ovu ekipu.
Nakon tog debakla u Elčeu, reprezentativci Hrvatske su smogli snage da na svom terenu odigraju nerešeno (0:0), sa ekipom sa kojom su se sastali i u polufinalu Svetskog prvenstva – Engleskom, ali utisak je da su “vatreni” bili mnogo bolja ekipa na tom meču.
Što se tiče suspendovanih i povređenih fudbalera, selektor Zlatko Dalić u ovom meču neće moći da računa na Pivarića i Strinića.

Španija: Stvari idu na bolje!

Kada je reč o reprezentaciji Španije, oni su Ligu nacija otvorili na najbolji mogući način, obzirom da su najpre na gostovanju kod Engleza slavili rezultatom 2:1, da bi onda i na svom terenu sa neverovatnih 6:0 deklasirali aktuelne svetske vicešampione Hrvate. Nakon toga su i u prijateljskom meču sa reprezentacijom Velsa kao gosti slavili rezultatom 4:1. I kada su svi nakon tog meča očekivali da će u nastavku novoformiranog takmičenja Liga nacija u meču sa Engleskom potvrditi prvo mesto u grupi, to se ipak nije desilo. Naime, u Sevilji su ove dve reprezentacije odigrale jedan izuzetno dobar meč ali je ipak “Gordi Albion” bio bolji, pošto je bilo 3:2.
Na taj način su izabranici selektora Enrikea maksimalno zakomplikovali situaciju kada je reč o osvajanju prvog mesta u svojoj grupi, jer imaju samo dva boda više od Engleza, dok i selekcija Hrvatske još uvek može završiti kao pobednik grupe, iako to zvuči malo moguće, pošto trenutno imaju samo jedan bod na svom kontu.
Luis Enrike u ovom meču neče moći da računa na odbrambene fudbalere Karvahala i Nača, kao i na veznjake Kokea i Alkantaru.

Naš predlog

Hrvatska nije nastavila sa dobrim partijama nakon Mundijala, na kom su bili najprijatnije iznenađenje pošto su postali vicešampioni sveta. Što se tiče “crvene furije” ova reprezentacija igra sve bolje i bolje, iako su u poslednjem kolu Liga nacija izgubili od Engleza. Sigurno je da “vatreni” žele da se revanširaju Špancima za onaj poraz od 6:0, pa vam zbog toga preporučujemo da na ovom meču pokušate sa duplom šansom 1x koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.67. Takođe, treba očekivati da će i jedna i druga ekipa uspeti da zatresu mrežu makar jednom pa vam zbog toga preproučujemo da odigrate igru GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.92. Za kraj, ne treba sumnjati u to da nas ovde očekuje jedan izuzetno efikasan meč pa vam zbog toga preporučujemo da ovde pokušate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.16.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.