Tip dana: Srbija – Crna Gora: “Orlovi” overavaju prvo mesto!

U pretposlednjem kolu grupe u Ligi C, nekadašnji zemljaci igraće za osvajanje prvog mesta u grupi. U prvom međusobnom meču u istoriji, Srbija je prošlog meseca, lakše nego što se očekivalo, pobedila u Podgorici.

Srbija: Ovakvu priliku da se dođe do Evropskog prvenstva Srbija ne sme da ispusti

Posle četiri utakmice u 4. grupi Lige C, Srbija ima dve pobede i dva remija. Slavili su “orlovi” na gostovanjima u Litvaniji i crnoj Gori, a igrali dva puta nerešeno sa komšijama Rumunima. Mogla je selekcija Mladena Krstajića već u Rumuniji da osigura nastup u Plej ofu, gde bi, ukoliko ne izbore plasman u kvalifikacijama, mogli preko Finske, Izraela i Bugarske ili Norveške, da dođu do Evropskog prvenstva. Ipak, promašen penal Tadića doveo je do toga da sada moramo pobediti Crnogorce na stadionu “Rajko Mitić”. To ne bi trebalo da bude previše težak zadatak, s obzirom da smo slavili i u Podgorici, ali su ovakve utakmice uvek pune naboja i svakava iznenađenja su moguća. Problem za Krstajića može da bude izostanak zbog povrede Sergeja Milinkovića- Savića, ali i “požutelog” Rodića. Srbija posle ove utakmice ima još jednu, sa litvancima, takođe u Beogradu, ali bi pobeda nad južnim susedima završili gro posla oko osvajanja prve pozicije. Ono što može da raduje stručni štab naše reprezentacije je dobra forma napadača, pre svih mladog Luke Jovića, prvog strelca Bundeslige, ali i Aleksndra Prijovića i njegovog imenjaka Mitrovića.

Crna Gora: Oslabljeni Tumbakovićevi “sokolovi” dolaze po sve ili ništa

Mnogo su očekivanja imali Crnogorci od prvog međusobnog meča sa Srbijom. Želeli su trijumf, koji bi ostao zapisan u istoriji, ali ne samo zbog toga, već i zato što bi onda postali najozbiljniji kandidati za osvajanje prvog mesta u grupi i eventualnog prvog plasmana na jedno veliko takmičenje. U toj želji su izgoreli i pružili su verovatno najslabiju igru od osamostaljenja. Utisak je popravljen na gostovanju u Litvaniji, gde su slavili sa čak 4:1. U prve dve utakmice Lige nacija remizirali su u Rumuniji bezgolova i pobedili Litvaniju 2:0 u Podgorici. Za osvajanje prvog mesta potrebne su im obe pobede, ali čak i da ne dođu do trijumfa u grupi, želeće da osvoje drugo mesto i onda se nadaju plasmanu Srbije na EP kroz kvalifikacije, čime bi oni u Plej of za popunu učesnika za najveći kontinentalni fudbalski događaj. Problema za selektora Ljubišu Tumbakovića, pred ovaj novembarski ciklus, ima sijaset. Zbog povreda ponovo u timu neće biti najboljeg crnogorskog fudbalera Stevana Jovetića, kao ni Stefana Savića, Žarka Tomaševića, Filipa Stojkovića i Nikole Vukčevića. Sigurno je da će mnogo motiva imati partizanov dvojac Marko Janković i Nebojša Kosović, ali je pitanje ima li Crna Gora kvalitet da pobedi u Beogradu?

Naš predlog:

Odgovor na pitanje iz prethodne rečenice daju kladionice ponudom kvota na ovaj meč. Tako je kvota na pobedu Srbije u kladionici Bet365 1.40, remi je 4.50, a pobeda “sokolova” čak 7.50. Naravno da preporučujemo da odigrate jedinicu, a pored toga smatramo i da će Srbija meč rešiti već u prvom poluvremenu, pa zato preporučujemo i prelaz 1/1 za koji je u Bet365 ponuđena kvota 2.10.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.