Tip dana: Kipar – Norveška: “Vikinzi” na Ostrvo dolaze po pobedu!

U poslednjem kolu Grupe 3, Lige C, Norvežani će pokušati da dođu do prvog mesta i plasmana u rang više. Za to im je neophodna trijumf na Kipru, ali pobeda ne sme da bude sa manjom razlikom nego ona Bugarske nad Slovenijom, ukoliko se takav scenario dogodi.

Kipar: Ostaju treći, pa će i u narednom ciklusu igrati u Ligi C

Glavni cilj, opstanak u ovom rangu, Kipar je ispunio. To može da zahvali boljem skoru sa Slovencima, protiv kojih su i zabeležili jedinu pobedu do sada. Odigrali su dobro i u petak, kada su na svom terenu izborili bod protiv Bugara kojima je pobeda bila neophodna, a bez trijumfa su ostali u finišu iz, blago rečeno, sumnjivog penala koji je dosuđen za goste. Teško je bilo očekivati da se Kipar u konkurenciji Bugarske, Norveške i Slovenije bori za prvo mesto, a nemaju šansu ni da budu najbolja trećeplasirana ekipa po okončanju Lige nacija. Kada se 2. decembra bude obavio žreb kvalifikacionih grupa za naredno Evropsko prvenstvo 2020. godine, Kipar će biti u četvrtom šeširu, pa je teško očekivati da iz takve pozicije dođu do jednog od prva dva mesta u svojoj grupi. Ako tako gledalo, ekipe poput njih, lakše bi do EP-a dođle iz Lige D, Lige nacija, pošto je tako konkurencija znatno slabija.

Norveška: Kiks iz Ljubljane nije skupo plaćen, u Nikoziji je pobeda imperativ

“Vikinzi” su očekivali da bi pre poslednjeg kola mogli da dođu na prag osvajanja prvog mesta i plasmana u Ligu B. Za to im je trebao trijumf u Sloveniji i izostanak istog, Bugarske na Kipru. Ovo drugo se dogodilo, ali Norveška nije pobedila u “deželi”. Dakle, posle utakmica u petak, ostalo je isto odstojanje, Norveška i Bugarska imaju isti broj bodova, s tim što Skandinavci imaju za gol bolju gol razliku. Međusobni skor ove dve reprezezntacije je identičan, domaćin je slavio sa 1:0 i u Sofiji, kao i u Oslu. Norveška je gubila u Sloveniji, a do boda je došla golom Jonsena u finišu meča, pa taj gol može da se pokaže kao i presudan u konačnom zbiru. Dobrim rezultatima u Ligi nacija Norveška se izborila za treći šešir pred žreb za Evropsko prvenstvo, pa će imati priliku da se i preko kvalifikacija domogne napokon nekog velikog takmičenja. Ako, pak, ne uspeju, ostaće im Plej of četiri najbolje ekipe iz Lige C, gde će biti i Srbija, nadamo se, ali će za to morati da pobede na Kipru.

Naš predlog:

Moguće je da pobeda od jednog gola ne budde dovoljna Norveškoj za prvo mesto. Tako nešto je moguće ukoliko Bugarska ubedljivo slavi nad Slovenijom. Bugari su u boljoj situaciji utoliko što igraju na svom terenu, dok Norveška putuje na Kipar. Ali, “vikinzi” imaju za pogodak bolju gol razliku. Kladionice smatraju da je Norveška favorit, što je i logično. U kladionici Bet365 dvojka je 1.64. Remi je tačno 4.00, a pobeda Kipra čak 6.00. Naš predlog, pored dvojke, i prelaz 2/2, jer će gosti morati da napadnu od samog početka. Kvota u Bet365 na ovaj prelaz je 2.50.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.