Makabi sa novim trenerom ide na megdan Efesu! Da li će rokada na klupi uticati na “ponos Izraela”?

Evroliga

Dupli program Evrolige ove nedelje i biće jako puno interesantnih duela. Meč koji otvara ovu nedelju igra se u utorak od 18 časova. Makabi dolazi u Istanbul kako bi se vratio na pravi put, jer im je ovaj početak sezone u najmanju ruku turbulentan. Efes se sa druge strane nalazi u dobrom momentumu i biće pravo uživanje pratiti ovaj duel. Najbolji način da se otvori ova uzbudljiva nedelja evropske klupske košarke. 

Anadolu Efes: Ataman je napravio odličan tim za ovu sezonu i deluju jako dobro na početku Evrolige.

Zaista Efes igra ove sezonu odličnu košarku. Ono što je bio problem ranijih godina, to je način igre. Efes je uvek imao dobar budžet i dovodio dobre igrače, ali uvek je tu bilo problema u igri. Veliki broj kvalitetnih igrača koji nisu mogli da se podrede timu. Ove sezone je to drugačije. Igrači odlično funkcionišu kao celina. Bobua i Moerman, franscuski tandem za sada pokazuje najviše od pojačanja ovog leta, kao i reprezentativac Srbije Vasilije Micić koji je iskoristio nešto veći prostor usled povrede Larkina i igra zaista dobro. Danston komanduje reketom Efesa, a dobio je i veliku pomoć u Tiboru Plajsu koji je druga opcija na poziciji pet. Ono što je najviše primetno u igri Efesa jeste odlična timska hemija. Igrači sarađuju jedni sa drugima i bore se za svaku loptu. Igraju kao i uvek na veliki broj poena i tempom lome svoje protivnike.

Makabi: Neven Spahija je raskinuo saradnju sa Makabijem i sada je na to mesto došao Sveropulos koji će pokušati da izvede ovaj tim na pravi put.

Jako loš start sezone za Makabi i pored velikog ulaganja u tim na letnjoj pauzi. Došli su jako dobri i proverni igrači, neki i iz NBA lige, ali neke povrede, lošija forma i malo teži raspored na otvaranju uticali su na to da čelnici Makabija raskinu saradnju sa hrvatskim strategom Nevenom Spahijom i na njegovo mesto je brzo seo bivši trener Olimpijakosa Janis Sveropolus. Kada pričamo o povredama, misle se najviše na povredu Džeremija Parga koji je uz Skotija Vilbekina trebao da predstavlja motor ove ekipe u napadu. To je poprilično “iseklo” ovaj tim i jasno se videla nesnalažljivost u napadu kada se zaustavi Vilbekin. Sveropolus nije imao vremena da previše menja u igri Makabija, situaciju koju je zatekao mora da promeni svojom novom energijom. Sastav ima kvalitet, ali se forma ne hvata tako lako.

Naš predlog:

Sa ovog meča smo pažljivo analizirali i izabrali tip GOST daje ukupno poena VIŠE od 79.5 i Meridian daje kvotu za tu granicu 1.87. Obe ekipe igraju u jako brzom ritmu i očekujemo da će gosti pokazati reakciju na dolazak trenera, a u timu se nalaze brojni igrači koji mogu da ubace 15+ poena. Makabi će po nama ići preko ove granice.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.