Budućnost posle prve pobede ide na megdan Himkiju! Da li Džikić ima rešenje za Šveda?

Evroliga

Košarkaši Himkija i Budućnosti sastaće se u okviru osmog kola Evrolige u nedelji koja nam donosi dupli program. Budućnost je zabeležila prvi trijumf u ovom takmičenju u prošlom kolu pobedom nad Baskonijom na svom parketu i pokušaće da dobro raspoloženje prenese i na ovaj meč u Rusiji, sa druge strane u roster Himkija se posle kratke pauze vraća Aleksej Šved i u punim sastavima ekipe dočekuju ovaj meč koji je na programu u sredu od 18h. 

Himki: Tim je protiv Reala pokazao da može bez Šveda, sada će se valjda neke stvari promeniti.

Šved je zbog bolesti propustio prošli meč u okviru Evrolige protiv Reala i ostali momci su pružili neočekivano dobar otpor favorizovanom rivalu i to nam gostujućem parketu. Kroker je preuzeo ulogu lidera i malo je falilo da Himki uđe u neizvesnu završnicu. Džordan Miki je imao problema sa procentima šuta, ali je pokazao neverovatnu želju i trener Barcokas će sigurno više produkcije davati upravo njemu. Ovaj tim je nesporno sastavljem od vrhunskih košarkaša, ali su se kao i prošlogodišnji tim potpuno podredili Švedu i njegovim akcijama. Šved ruku na srce igra zaista sjajno i tu nema nikakve polemike, ali jednostavno ne može da igra 35 minuta na istom nivou, plus ga čuvaju konstantno različiti čuvari. Kada on napusti parket, ekipa se pogubi, jer nije lako prebacivati se iz jedne u drugu ulogu u kratkom vremenskom periodu. Himki standardno igra na veliki broj poseda i tu se ništa bitnije nije menjalo.

Budućnost: Da li je pobeda protiv Baskonije samo dobar dan, ili ćemo od Budućnosti gledati bolju košarku?!

Ekipa Aleksandra Džikića  ima jako turbulentan start sezone i čak su se pominjale eventualne promene na klupi aktuelnog prvaka regionalnog takmičenja ABA lige. Međutim, kada se radi o promenama, jedina velika se desila sa odlaskom Arona Krafta koji se nije uklopio u sistem igre i on je napustio ekipu. Pobeda protiv Baskonije u “Morači” sa postavljenim rekordom po broju ubačenih trojki na jednom meču je očigledno podigla samopouzdanje igračima, pa su taj pobednički niz nastavili i pobedom protiv Partizana u okviru ABA lige. Potpuno rasterećeno putuju u Moskvu, jer tamo mogu samo da dobiju pozitivne stvari. Erl Klark je uhvatio napadački ritam kao i Edvin Džekson koji od utakmice sa Baskonijom počinje u startnoj petorci. Omić igra zaista dobro i on će možda imati i najteži zadatak, kako da sačuva Šveda kada ovaj bude izlazio iz blokova.

Naš predlog:

Sa ove utakmice bez ikakve sumnje imamo siguran predlog. Radi se o tipu GOST daje ukupno poena VIŠE od 71.5 i Meridian za tu granicu poena daje kvotu 1.91. Zaista smatramo da ekipa Budućnosti ima napadačkih kvaliteta da u jednoj utakmici koja je prepuna ritma i tranzicije ode preko ove zadate granice.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.