Tip dana: Bajern – Benfika: Poslednji let “orlova” ili Nika Kovača

U petom kolu Lige šampiona lisabonska Benfika dolazi u glavni grad Bavarske da pokuša da iznenadi već ranjeni Bajern i sačuva izglede za plasman u nokaut fazu.

Bajern: Kad je sam Lukebakio mogao tri puta da savlada Nojera, valjda može cela Benfika jednom

Veliki udarac doživeli su Bavarci u subotu u Bundesligi. Prokockali su još dva boda na svojoj Alijanc areni, igrajući 3:3 sa novajlijom Fortunom iz Dizeldorfa. Pauza nije pomogla timu Nika Kovača, pa su nakon poraza u Dortmundu, sada načinili još jedan krupan korak unazad, kada je pitanje odbrane “salatare” na dnevnom redu. Vesti o potresima unutar kluba, a posebno u svlačionici Bajerna, sustižu jedna drugu. Pitanje odlaska hrvatskog trenera Nika Kovača, po nemačkim medijima, pitanje je dana, a čeka se samo još jedna kiks. Mogao bi to da bude duel sa Benfikom, mada minhenski tim dobro stoji u Ligi šampiona i blizu je plasmana u eliminacionu fazu. Proste je teško poverovati šta se desilo sa timom koji je gazio sve pred sobom. Nesigurnost se uvukla od onog remija sa Augzburgom, takođe na Alijanc areni i golom primljenim u finišu. Usledio je ubedljiv poraz od Menhengladbaha u Minhenu i Herte u Berlinu, remi sa Frajburgom kući, ponovo u smiraj meča i u subotu, možda najteži udarac, 3:3 sa Fortunom, posle vođstva od 3:1. Tri gola za goste postigao je Belgijanac Dodi Lukebakio, a, pogađate, poslednji gol postignut je u sudijskoj nadoknadi. Jasno je da bedem ispred Nojera nije kao što je bio, a nedostatak vere u sopstvene mogućnosti ogleda se u primljenim golovima u završnoj fazi mečeva.

Benfika: “Orlovi” veruju u čudo, mada im tradicija ne ide na ruku

Benfika nije uspela da u dvomeču sa Ajaksom uzme više od jednog boda, pa to na kraju može da presudi u borbi za osvajanje drugog mesta. Čak ni jedan bod na Alijanc areni ne ostavlja nikakavu nadu lisabonskom timu da može i na proleće da igra u Ligi šampiona. Neophodna im je pobeda, ali i trijumf u poslednjem kolu nad grčkim AEK-om, ali i još bar jedan odgovarajući rezultat u mečevima direktnih konkurenata, Ajaksa pre svega. Benfika se dosta muči i u prvenstvu, proletos su morali da predaju titulu Portu, a ove sezone su tek četvrti nakon deset odigranih kola. Navijači nisu zadovoljni ni partijama u Evropi, mada su već sada nadvisili učinak iz prošle sezone, kada su grupu okončali bez osvojenog boda. U prvom okršaju ove dve ekipe u Lisabonu Bajer je lako slavio pobedu, pa sve govori da će tako biti i sada. Šansa “orlova” je u krizi Bavaraca, nezabeleženoj u poslednjoj deceniji. Možda će i iggrači, od kojih mnogi jedva čekaju da vide leđa Kovaču, “pomoći” gostima da dođu do povoljnog rezultata, ali će, pre svega oni samo morati da nadvise sopstvene mogućnosti i odigraju najbolju partiju u sezoni, da bi mogli da računaju na uspeh u Minhenu.

Naš predlog:

Kvalitet je na strani domaćina, čak su i rasterećeniji zbog boljeg bodovnog salda, ali poslednji rezultati, i već pominjani problemi u klubu, ostavljaju šansu i gostima. Kladionice su na pobedu Bajerna dale malu kvotu. Tako je u 1xbet jedinica 1.32. Remi se procenjuje kvotom 5.90, a pobeda Benfike čak 10.50. Naš predlog je igra na veći broj golova, pošto će obe ekipe igrati na pobedu. Za 3+ u kaldionici 1xbet dobijate kvotu 1.50, a ko je hrabriji neka pokuša sa 4+, sa koeficijentom 2.42.Registruj se na 1XBet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.