Derbi dana: PSŽ -Liverpul: Koji će bivši Borusijin trener proći kroz Trijumfalnu kapiju?

Kakvu je pometnju Zvezda izazvala u “grupi smrti” kako je posle žreba nazvana Grupa C Lige šampiona, jasno je tek sada, pred okršaj PSŽ-a i Liverpula na Parku Prinčeva. Pobedom nad finalistom prošlogodišnje Lige šampiona i nerešenim ishodom sa Napolijem , srpski šampion stvorio takvu situaciju da sve četiri ekipe imaju šanse za prolaz dalje, a da će, najverovatnije, poraženi iz ovog meča okončati svoje putešestvije u najelitnijem takmičenju pre Nove godine.

Pari Sen Žermen: Sena došla do grla, hoće li Parižani isplivati?

U prvoj utakmici grupe “sveci” su poraženi na Enfildu golom u sudijskoj nadokandi. Bio je to, do sada, jedini poraž pariskog supertima, ali niko od toga tada nije pravio dramu. I dalje se mislilo da će ove dve ekipe, podruku, u drugu fazu, da će Napoli u Ligu Evrope, a Zvezda nazad u svooju realnost, srpsko fudbalsko prvenstvo. Međutim, kad ne ide po planu, onda ide sudbinski, ili tako nekako. Napoli nije pobedio u Beogradu, ali je slavio protiv Liverpula i dva puta nadigrao PSŽ, igrajući nerešeno i u Parizu i u Napulju. Jedinu pobedu u prva četiri kola PSŽ je zabeležio protiv Zvezde i to ubedljivo sa 6:1, ali ako ne trijumfuje protiv “redsa” izgleda da će san o osvajanju Lige šampiona biti produžen za bar još godinu. Bio bi to veliki udarac za Parižane, koji su ranijih sezona bar lako prolazili u nokaut fazu, a tamo su, gotovo po pravilu, imali loš žreb. Čak ni jedan bod ne odgovara “svecima”, jer tada zavise od drugih rezulatata, pa verujemo da će Tomas Tuhel komandovati napad od samog početka meča. Ipak, nije sve idealno u šampionu Francuske, pre svega mislimo na kadrovsku situaciju. Povređena su dva najskuplja igrača na svetu, Nejmar i Kilijan Mbape. Dok se za Brazilca pretpostavlja da će zauzeti scvoje mesto u napadau, za najboljeg mladog fudbalera sveta, to još uvek nije sigurno. Izgovora, i pored svega nema, Englezi moraju pasti, inače će zvona sa katedrale Notr Dam zvoniti za fudbalerima Pari Sen Žermena.

Liverpul: Klop pred izborom, juriti pobedu i siguran plasman, ili igrati na remi i čekati Napoli

Da je neko rekao da će Liverpul izgubiti u Naplju i u Beogradu, a opet, nakon četiri kola, biti prvi u grupi, proglasili bi ga, da budemo blagi, neuračunljivim, a upravo se to desilo. Finalista prošlogodišnjeg izdanja ima šest bodova koja je stekao pobedama nad PSŽ-om i Zvezdom na Enfildu, dok je sa dva gostovanja doneo nula bodova. Njima je duel u Parizu prva meč lopta za plasman u nokaut fazu. Trijumf bi rešio sve dileme, bili bi sigurni za 16 najboljih, bod bi ih ostavio u trci sa dobrim izgledima, a poraz bi im zakomplikovao situaciju, jer bi u tom slučaju, najverovatnije, morali u poslednjem kolu da pobede Napoli sa dva gola razlike. Biće kako mora, kaže narodna, ali bi “redsi” mogli sami sebi da pripomognu dobrim rezultatom u parizu, što je posle izdanja na “Rajku Mitiću”, teško zamislivo. Ne verujemo da će se Klop opredeliti za ultraofanzivnu varijatnu sa tri špica. Firmino i Staridž će, verovatno sa klupe gledati početak meča, dok će Salah i Mane, ukoliko bude spreman posle prehlade, “mučiti” odbranu “svetaca”. Srednji red će biti pojačan, pa se očekuju Henderson, Milner, Keita, a možda i Fabinjo. Što se odbrane tiče, jedina nepoznanica je ko će biti par Van Dajku, Lovren ili Gomez. Liverpul odlično gura u Premijer ligi, navijači žele titulu u Engleskoj, pa bi u slučaju ranog ispadanja iz Lige šampiona, jedino trofej Premijer lige mogao da “izvadi” Klopa i momke, a pored Gvardiolinog Sitija, to nikako neće biti lako ivodljiva misija.

Naš predlog:

Zanimljivo je da su na klupama ovih ekipa bivši treneri Borusije iz Dortmunda, Tomas Tuhel i Jirgen Klop, s tim što je drugi bio znatno uspešniji u predvođenju “milionera”. Prvi set, da se izrazimo teniskim žargonom, pripao je Klopu, pošto je Liiverpul golom Fimina u sudijskoj nadoknadi pobedio na Enfildu 3:2. Može se na kraju ispostaviti da je taj gol bio i presudan za poredak u grupi, ali ipak da sačekamo. Kladionice daju prednost domaćinu, u Bet365 pobeda PSŽ procenjuje se kvotom 2.10, a remi 4.00, dok je trijumf Liverpula 3.30. Naš predlog je igra na golove, sigurni smo da ih mora biti, i to na obe strane. Za igru gol-gol u Bet365 dobijate kvotu 1.44, a ista je i za 3+.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.