Derbi dana: Liverpul – Napoli: Mesta ima samo za jednog, ko će to biti?

Utakmica koja se očekuje sa najviše pažnje, u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona, igra se na Enfildu, gde će u direktnom duelu Liverpul i Napoli odlučiti o putniku u nokaut fazu Lige šampiona. Sve to pod uslovom da Pari Sen Žermen opravda ulogu favorita na “Rajku Mitiću” protiv Crvene zvezde.

Liverpul: “Redsi” za vikend postali lideri Premijer lige, sada moraju da pobede Napoli zbog proleća u Ligi šampiona

Liverpul je propustio dve meč lopte u prethodna dva kola. Prvo su, na opšte iznenađenje fudbalskog sveta, ubedljivo poraženi u Beogradu od Crvene zvezde, a onda su izgubili i na Parku Prinčeva od PSŽ-a i sada nemaju kud, Napoli mora pasti na Enfildu. Finalista prošlog izdanja elitnog evropskog fudbalskog takmičenja trenutno je na trećem mestu C grupe, ubedljivo najjače ove sezone. Imaju 6 bodova, koje su stekli pobedama nad Parižanima i zvezdom na svom stadionu, a ako pobede Napolitance izjednačiće se sa njima po broju bodova. Ukoliko pobede sa dva gola razlike, biće ispred Italijana, ali im odgovara i trijumf od 1:0, jer bi u tom slučaju imali identičan međusobni skor, ali i gol razliku +2, međutim, Liverpul je postigao dva gola više. Dakle, sve je jasno, dva gola razlike ili 1:0, potrebni su “redsima” da bi navijači mogli da nastave da sanjaju prošlogodišnji san. Ovog vikenda je LIverpul gostovao u Bornmutu, i dosta lako pobedio sa čak 4:0. Probudio se Mohamed Salah, što je veliko ohrabrenje za Jirgena Klopa pred najvažniji meč ove jeseni. Koliko će nemački trener već od starta želeti da napadne Napolitance, veliko je pitanje, jer bi u slučaju da gosti postignu gol, njegovom timu onda trebalo da bar tri puta zatrese mrežu tima iz Napulja. Čini nam se da se Liverpul neće zaletati, već će strpljivo, sa poajčanim srednjim redom, plesti mrežu oko gola gostiju, a ako iz takve igre, pre poluvremena, stigne neki benefit, tim bolje.

Napoli: Hoće li goste skupo koštati gol koji je Ben postigao u Napulju?

Činilo se da je Napoli u Beogradu napravio veliki kiks, koji neće moći da ispravi, a ispostavilo se, iz Liverpulovog ugla, da je još i dobro prošao. Posle boda iz Beograda, Napoli je slavio protiv Liverpula na San Paolu, golom Insinjea u poslednjem minutu. Usledila su dva remija sa Parižanima, a onaj na Parku Prinčeva bio je najbolje izdanje “svetlo-plavih” ove sezone. Nisu imali sreće, pa je Di Marija doneo bod svom timu u sudijskoj nadoknadi. Imali su protiv Zvezde lepu prednost od 3:0, ali je Ben, na sjajno dodavanje Marina, postigao gol za srpskog šampiona, pa sada Napoliju ne odgovara poraz od 1:0 na Enfildu, a da je ostalo 3:0, vodio bi ih u osminu finala. Napoli na klupi ima iskusnog lisca Karla Anćelotija, trenera koga neće impresionirati tribine Enfilda, a ni kvalitet tima koji će se naći nasuprot njegovog. Sve to je demonstrirao protiv Pari Sen Žermena, pa zašto ne bi i protiv Liverpula? Plasman na treće mesto i nastavak takmičenja u Ligi Evrope, ne bi zadovoljio “tifoze”, koji već dugo očekuju neki trofej. Njima je sigurno dosadilo večito drugo mesto u Seriji A, uvek iza mrskog Juventusa, a ni evropskih iskoraka nema već dugo. Pobeda na Enfildu obezbedila bi prvo mesto u grupi, verovatno i lakšeg protivnika u osmini finala, ali je timu iz grada podno Vezuva, u glavi samo plasman u narednu fazu, pa makar im tamo stigao najjači mogući rival. U Seriji A polako gube korak sa Juventusom, za vikend su igrali dobro i lako i ubedljivo pobedili nojavliju Frozinone sa 4:0. Sigurni smo da Napolitanci sanjaju gol na Enfildu i veruju da, ako se zatrese mreža iza Alisonovih leđa, prolaz među 16 najboljih ne bi trebalo da izostane.

Naš predlog:

Mada očekujemo pomalo opreznu igru sa obe strane, neako ne verujemo da ovaj meč može da protekne bez golova. Što se favorita tiče, kladionice su apostrofirale domaćina, pa je kvota na pobedu Liverpula u Meridianu 1.65, remi je 4.20, a pobeda Napolija čak 4.70. Predlažemo igru gol-gol, za koju vam Meridian nudi kvotu 1.56. Možda nije loše pokušati x na poluvremenu, pa šta bude u nastavku.
Registruj se na Meridianbet i uzmi bonus od 5.000 RSD

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.