Derbi dana: Ajaks – Bajern Minhen: Sudar bivših šampiona Evrope!

U sredu je na programu poslednje kolo grupne faze Lige šampiona, a svakako najzanimljiviji meč se igra u Amsterdamu gde fudbaleri Ajaksa dočekuju Bajern iz Minhena. Biće ovo ujedno i meč za prvo mesto u grupi, pošto trenutno prvoplasirani Bajern ima 13 bodova, dok drugoplasirana ekipa Ajaka ima dva boda manje, pa nema sumnje da nas očekuje izuzetno uzbudljiv susret.
Duel ove dve ekipe je na programu u 21. čas.

Ajaks: Ekipa iz Amsterdama igra fantastično ove sezone!

Čini se da čim je uprava Ajaksa uložila značajna finansijska sredstva u letnjem  prelaznom roku, ekipa je pokazala da može da se nosi sa svima. U Amsterdam su ovog leta stigli Dušan Tadić i Dejli Blind, za koje je izdvojen ozbiljan novac, što se kosi sa politikom ovog kluba, a to je da stvara mlade igrače, i ne izdvaja previše novca za obeštećenja. Uz to su u tim ostali i svi bitniji fudbaleri, pa ne čude fantastične partije koje ova ekipa pruže ove sezone. Naime, ova ekipa je obezbedila plasman u nokaut fazu Lige šampiona, i do sada nemaju poraz u ovom takmičenju. Samo dva puta su remizirali i to u mečevima sa Bajernom i Benfikom u gostima, dok su dva puta savladali grčki AEK i portugalsku Benfiku, i zanimljivo je da u tim mečevima nisu primili gol.
Kada je u pitanju domaće prvenstvo i tu ova ekipa igra odlično, i nalazi se u seriji od devet vezanih pobeda, ali to i dalje nije dovoljno za prvo mesto na tabeli koje trenutno zauzima PSV, ali je sigurno da će izabranici Ten Haga u narednim mečevima napasti to prvo mesto, pošto imaju samo dva boda manje od ekipe iz Ajndhovena.

Bajern Minhen: Loše partije u prvenstvu, ali odlične u Ligi šampiona!

Bajern drži prvo mesto u grupi i to je ono što se od ove ekipe i očekivalo, mada još uvek nisu sigurni i ne bi smeli izgubiti u Amsterdamu. Jedina utakmica u kojoj nisu slavili u Ligi šampiona je upravo protiv Ajaksa i taj meč je veliko upozorenje za Bavarce, ozbirom da su se spasavali od poraza na svom terenu, a meč je ipak završen bez pobednika pošto je bilo 1:1. Sada su ipak u nešto boljoj formi i vidi se to na prvenstvenim mečevima, gde su vezali dve pobede. Treba dodati da su bez većih problema i ubedljivo savladali Benfiku u prethodnom meču kada je bilo čak 5:1.
Ipak, kada je prvenstvo u pitanju tu Bajernu nikako ne ide, pošto imaju čak devet bodova manje u odnosu na lidera Borusiju iz Dortmunda što neće biti nimalo lako dostići, ako uzmemo u ozbir da “milioneri” igraju fantastično ove sezone. Ono što je svakako dobra stvar i što može da raduje trenera Kovača je činjenica da se Robert Levandovski vratio u golgetersku formu, pošto je počeo redovno da postiže golove. Ipak, veliki problem za hrvatskog stručnjaka na ovom meču moglo bi da bude evenutalno neigranje jednog od najboljih fudbalera ove ekipe Arjena Robena, ali lekarska ekipa čini sve da sjajnog Holanđanina oporavi za ovaj meč.

Naš predlog

Nema sumnje da nas očekuje pravi spektakl, pošto se sastaju dva bivša šampiona Evrope. Ajaks posle dosta godina želi da uradi nešto ozbiljnije i u Ligi šampiona, pa će dati sve od sebe da pobede na ovom meču, ali to neće biti nimalo lako jer im je protivnik gigant iz Minhena, koji ruku na srce ne igra baš najbolje u ovoj sezoni, ali samo kada je Bundesliga u pitanju. Ipak, prednost u ovom meču dali smo domaćoj ekipi, pa vam preporučujemo da pokušate sa duplom šansom 1x koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.80. Treba očekivati jedan uzbudljiv i efikasan meč pa vam zbog toga savetujemo da pokušate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.53. Takođe, predlažemo vam da pokušate i sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.56.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.