Tip dana: PAOK – BATE: “Tumba” traži pobedu i veruje u Čelsi

Jedna od najzanimljivijih utakmica poslednjeg kola grupne faze Lige Evrope odigraće se u Solunu, gde domaći PAOK dočekuje beloruskog šampiona BATE iz Borisova, a obe ekipe imaju šansu da se kvalifikuju u dalje takmičenje, kao i mađarski MOL Vidi, koji dočekuje engleski Čelsi.

PAOK: Nada u “plavce”, ali i neophodnost trijumfa nad Belorusima

U ovom trouglu najteže je Grcima. Tim iz Soluna ima samo tri boda, osvojenih na gostovanju U borisovu, kada su do nogu potukli BATE sa 4:1. Upravo taj trijumf daje veliku nadu ovom klubu da ipak mogu dalje, uz neophodan uslov, novu pobedu nad Belorusima. PAOK je po dva puta poražen od Čelsija, što je realnost, ali je dva puta izgubio i od Videotona, bez postignutog gola, što je senzacija sama po sebi. Trenutno imaju samo tri boda, koja su osvojili na gostovanju u Borisovu, u drugom kolu, ali bi sa novim trijumfom došli do šest, koliko sada imaju BATE i Videoton, pa bi se napravio krug, u kome, baš zbog pobede nad BATE-om, PAOK dolazi na drugo mesto na tabeli, odmah iza neprikosnovenog Čelsija. Za tako nešto, potrebna je pobeda Engleza u Budimpešti, a treba znati da će Mauricio Sari izvesti jednu kombinovanu postavu. Međutim, tako je bilo i kada su Solunci gostovali na Stamford Bridžu, pa je Čelsi slavio ubedljivo, mada je PAOK veći deo meča odigrao sa desetoricom zbog ranog isključenja Ukrajinca Kačeridija.

BATE: Titula u Belorusiji je odbranjena, plasman u nokaut fazu Lige Evrope došao bi kao šlag na torti

Ono najvažnije BATE je već ostvario, odbranio je, još jednom, titulu u Belorusiji, pa će narednog leta ponovo pokušati da se kroz kavlifikacije domognu Lige šampiona. To neće biti lako jer je ovaj klub ostao bez vlasnika, koji je iznenada preminuo. Hoće li BATE i dalje biti dominantan u beloruskom fudbalu videćemo kada krene nova sezona, početkom proleća, a sada im je prva briga uspeh u Solunu. Čak i jedan bod bi ih odveo dalje, u slučaju da MOL Vidi ne pobedi Čelsi, a pobeda im garantuje evropsko proleće. Uspeli su dva puta da poraze Mađare i to su jedini bodovi koje su sakupili, ali su bili blizu da izbegnu poraz od Čelsija u Borisovu. BATE je dugogodišnji učesnik evropskih kupova, ako nisu u grupnoj fazi Lige šampiona, onda su u Ligi Evrope. Međutim, nije se često dešavalo da igraju i u nokaut fazama ova dva takmičenja. Neće im biti lako na “solunskom frontu”, na poznatom stadionu “Tumba”, ali iskustvo koje poseduju, njihov je veliki adut.

Naš predlog:

PAOK nema neki veliki izbor, mora da pobedi i da čeka vesti iz Budimpešte. BATE je prvenstvo Belorsije završio pre desetak dana i od tada nisu igrali zvanične utakmice. Pošto su imali veliku prednost na tabeli, jedine utakmice koje su imale značaj, u poslednje vreme, bile su ove u Ligi Evrope.  PAOK je u grčkom prvenstvu ubedljivo prvi i žele da osvoje titulu, koja im je prošle sezone izmakla zbog kazne Saveza, nakon utakmice sa AEK-om i onog incidenta. Očekujemo siguran trijumf domaćina, a da li će to biti dovoljno i za odlazak u nokaut fazu Lige Evrope, na proleće, zavisi i od meča u Budimpešti. Kladionice takođe smatraju PAOK za favorita, u Meridianbet-u je kvota na jedinicu 1.72, remi je 3.40, a pobeda BATE-a 5.50. Pored pobede PAOK-a, možete pokušati i sa malim brojem golova, recimo 0-2 za koji u Meridianbet-u dobijate koeficijent identičan jedinici 1.72.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.