Tip dana: Fulam – Vest Hem: Domaćin bez izbora, gost bez skrupula

Evo malog londonskog derbija, u kome se sastaju dve ekipe koje su, trenutno, daleko od vrha tabele. Na Krejven Kotidž stiže ekipa Vest Hema koja je vezala tri pobede, dok su domaći na samom začelju i nemaju izbora u ovom meču, moraju da igraju na pobedu.

Fulam: Ranijeri došao kao spasilac, ali se čuda ne događaju svaki dan

Mada je Fulam uveo u Premijer ligu, Slaviša Jokanović je, pod teretom slabih rezultata u eliti, morao da napusti klupu tima sa Krejven Kotidža. Ipak, sumnjamo da je srpski stručnjak isključivi krivac za nezavidan položaj povratnika u Premijer ligu. Mnogo stvari nisu funkcionisale, a najveći problem Fulama, što pokazuje i statistika, bila je slaba odbrana, koja je u dosadašnjih 16 kola primila čak 40 golova, ubedljivo najviše u ligi. Nije se ništa drastično promenilo ni dolaskom italijanskog trenera Klaudija Ranijerija, čoveka koji je sa Lesterom osvojio Premijer ligu pre dve sezone i tako kreirao jednu od najvećih senzacija od postanka fudbala kao igre. Na četiri utakmice koliko je predvodio Fulam, Ranijeri se samo jednom radovao pobedi i to protiv Sautemptona, ekipe koja pravi društo Fulamu na začelju tabele. Istina, ni raspored nakon toga nije bio lak, na gostovanjima kod Čelsija i Mančester Junajteda doživljeni su očekivani porazi, dok se sa Lesterom remiziralo u Londonu. Zato su sve oči usmerene u napad, koji predvodi srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović, ali su tu i opasni Sesenjon, Šurle, Kamara i ostali.

Vest Hem: “Čekićari” su uhvatili zalet i ne ameravaju da se zaustavljaju

Odlazak u komšiluk Vest Hem će pokušati da iskoristi da nastavi pobednički niz, koji već iznosi tri vezane utakmice. Sve je počelo ubedljivim porazom od Mančester Sitija na domaćem terenu, a ta katastrofa od 4:0, kao da je izazvala inat u ekipi iz zapadnog Londona, pa su otišli u Njukasl i demolirali domaće “svrake” sa 3:0. U naredne dve utakmice bili su domaćini, pa su savladali Kardif i Kristal Palas. Na sve te tri utakmice postizali su po tri gola, pa se može reći da su “čekićari” u odličnoj golgeterskoj formi. Vest Hem ima velikih kadrovskih problema, od ranije povređenima Vilširu, Jarmolenku, Lanziniju i Sančezu, pridružio se i Marko Arnautović, pa ni njega neće biti na terenu u ovom periodu koji je preostao u 2018. godini. Biće ovo okršaj dve ekipe koje imaju dobar napad i tu će se i rešavati bitka. Igraće se na gol više, a gosti su u prednosti, utoliko, što mogu rasterećeno da uđu u meč. Vest Hem kao gost ima dve pobede, dva remija i tri poraza, a osim na Enfildu i na gostovanju Brajtonu, na svim ostalim je postigao bar gol.

Naš predlog:

Ponavljamo da se sastaju timovi koji ne poklanjaju mnogo pažnje odbrani, pa nekako u tom pravcu i ide naš predlog. Što se favorita tiče, kladionice blagu prednost daju gostima u ovom meču. Tako u kladionici Bet365 pobeda domaćina se procenjuje kvotom 2.90, remi je 3.60, a trijumf gostiju 2.50. Ipak, preporučujemo da izbegnete konačan ishod i pokušate sa golovima. Naš predlog je igra gol-gol, za koju vas u Bet365 očekuje koeficijent 1.53, ili pokušajte sa 3+ sa kvotom 1.61.Registruj se na Bet365

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.