Posle velike pobede nad Makabijem, Baskonija ide na dugo putovanje do kanaraskih ostrva!

Endesa liga

Španska Endesa liga iz godine u godinu je sve kvalitetnija. Pored najvećih klubova koji su standardno dobri i ostali klubovi su došli do tog stadijuma gde mogu da se pojačavaju sa ozbiljnim i proverenim igračima. Ovaj vikend nam donosi brojne zanimljive duele u okviru španske lige, ali je svakako najzanimljiviji derbi meč između Tenerifa i Baskonije koji je na programu u subotu od 18 časova. 

Tenerife: Ekipa koja evidentno bolje igra na domaćem parketu, gde i jako retko gubi.

Ekipa koja nam svake godine donose mnoštvo uzbudljivih i neizvesnih mečeva protiv najjačih španskih ekipa. U svojoj “Santiago Martin” areni oni su veoma tvrd orah i jako je teško savladati. Može se slobodno reći da ovaj tim nema svoj superstara, odnosno igrača oko kojeg se većina stvari vrti u timu. Ekipa je svake godine dobro selektirana i sastavljena od igrača koji mogu dobro da funkcionišu kao tim. To je slučaj i ove godine gde vidimo nekoliko izuzetno zanimljivih igrača u sastavu kao što su Mekafaden, Beiran, Brusino kada je spoljna linija u pitanju i Abromaitis i Kolton Ajverson kada su unutrašnje pozicije u pitanju. Ekipa Tenerifa igra jednu čvrstu košarku, nekada se prilagode protivniku pa im mečevi odu na veliki broj poena, ali na svom parketu oni kao najveću prednost vide odbranu. Ekipa su koja može da odigra na veoma mali broj poseda, jer na jakom domaćem parketu tako dobijaju svoje protivnike. Uvek su maksimalno motivisani, a pogotovo kada im u goste dolaze velikani španske klupske košarkaške scene.

Baskonija: Ekipa je u naletu, promena trenera je pozitivno uticala na sve igrače i sada je to prava slika ovog tima.

Od dolaska Velimira Perasovića na klupu Baskonije ovaj tim je zaigrao neuporedivo bolje i kvalitetnije u oba pravca. Neke od uloga su se promenile i sada igrači koji nisu imali previše prostora kod Pedra Martineza, sada su potpuno zablistali i dali jednu novu dimenziju igri Baskonije. Pre svega mislimo na Hiliarda koji je jako malo igrao kod Martineza, dok je u novom sistemu jedan od najvažnijih igrača u rotaciji. Met Džening je takođe dobio veću ulogu i sada je njihov najbolji igrač i kapiten Toko Šengelija znatno rasterećeniji i ima mogućunost da igra svoju igru, jer mu spoljni igrači ostavljaju mnogo prostora. Baskonija je slavila protiv Makabija u jednom veoma napornom meču u kojem su jurili prednost tokom čitavog duela i na kraju odneli pobedu zakucavanjem Poarijea. Nisu imali previše prostora za slavlje, jer su odmah morali da krenu na dugačak put do kanarskih ostrva gde ih očekuje ovo nezgodno gostovanje. Ono što takođe treba napomenuti jeste i da je sledeća nedelja Evroliga ponovo sa dvostrukim programom i to apsolutno ne ide u prilog izabranicima Velimira Perasovića.

Naš predlog:

Sa ovog meča bez razmišljanja biramo predlog gost daje ukupno poena manje od 81.5 i Meridian za tu granicu daje kvotu 1.87. Smatramo da je ekipa Baskonije preumorna i da neće moći da odigra meč u intezitetu kako se inače od njih i očekuje, plus jedan bitan argument je i odlična odbrana Tenerifa na domaćem parketu. Smatramo da je ovo dobar izbor i da će gosti ostati ispod 82 poena.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.