Evropski klasik u Barseloni! Ovaj duel obeležiće okršaj dva velika trenerska imena!

Evroliga

Duel dve ekipe koje su u poslednjih deset godina bile gotovo redovni učesnici završnih turnira Evrolige. Timovi u koje se ulažu velike količine novca i ekipe koje gotovo uvek imaju veoma kvalitetan roster koji se bori za najviše domete. Barselona je prethodnih godina lutala sa izborom trenera, sve dok na klupu trofejnog španskog kluba nije seo povratnik Svetislav Pešić, dok je sa druge strane Olimpijakos posle nekoliko lošijih sezona Sveropulosa, angažovao poznatog stručnjaka Dejvida Blata. Biće ovo meč u kojem će se jasno videti pečati filozofija košarke koje gaje ova dva velika trenerska imena. Meč je na programu u utorak od 20:45h.  

Barselona: Tim je u krizi, nešto lošija forma se odmah odrazila na rezultate. U goste im dolazi ozbiljan rival, pravi je trenutak za buđenje.

Svetislav Pešić je ove sezone zaista okupio jedan fantastičan tim. Deluje da Barsa ima na svakoj poziciji po dva veoma kvalitetna igrača koji mogu da odgovore na sve izazove moderne košarke. Kada se pogleda spoljna linija i pozicija organizatora igre, retko koja ekipa može da se pohvali da ima bolji tandem na poziciji broj jedan u celoj Evropi. Tomas Ertel i Kevin Pangos dele minute i igra Barselona u mnogome zavisi od njih dvojice. Kajl Kjurik pokriva poziciju beka šutera i može se slobodno reći da je njegovo dovođenje pun pogodak za ovaj sastav. Oporavio se i Adam Hanga koji je vrlo bitan faktor za igru katalonaca, tako da su spoljne pozicije kao što vidite veoma jake. Kada se priča u unutrašnjoj liniji prva stavka je Ante Tomić. Hrvatski internacionalac igra zaista sjajno od početka sezone i najbolji je igrač ovog tima u oba takmičenja. Pored njega, kao pojačanje na poziciji krilnog centra iz Panatinaikosa stigao je Kris Singlton koji samo na momente pokazuje zašto je bio jedan od najtraženijih igrača u letnjem prelaznom roku. Barselona igra u veoma brzom ritmu svoje napade, jer jednostavno imaju takve igrače koji forsiraju brz tempo i pronalaze rešenja u uvodnim sekundama napada.

Olimpijakos: Dejvid Blat može biti zadovoljan kako napreduje njegov tim iz meča u meč i deluje da će Olimpijakos biti sve bolji kako vreme odmiče.

Dejvid Blat je svojim dolaskom u klub iz Pireja potpuno promenio filozofiju ovog tima. Navikli smo da Olimpijkos igra tvrdu košarku na mali broj poseda i da pogotovo na domaćem parketu na taj način lome svoje protivnike. Međutim novi trener je shvatio da su se trendovi u košarci promenili i da ekipa koja igra bolji napad osvaja titule. Zbog takvog načina razmišljanja i njegova pojačanja su išla u tom smeru. Vilijams Gos je došao kao pojačanje u spoljnu liniju i doneo je pravo osveženje posle decenijskog tandema Spanulis-Mancaris. On i Strelnieks su ubrzali tempo igre crveno belih i oni su pokretački motor ovog tima. Kada je unutrašnja linija u pitanju tandem Printezis – Milutinov je aspolutno bez premca. Iskusni Printezis igra sve bolje kako sezona odmiče i Dejvid Blat je nacrtao nekoliko zanimljivih akcija za njega. Što se tiče Milutinova on je defitnivno igrač koji je u najboljoj formi od početka sezone i što je najvažnije konstantan je u svojim statističkim brojkama. Od Janise Time, Tupana i Papanikolaua se očekuje mnogo više na poziciji tri i kada se sve uzme u obzir, ovaj tim ima velikog potencijala za borbu do samog kraja.

Naš predlog:

Sa ovog meča bez razmišljanja biramo tip gost daje ukupno poena više od 76.5 i Meridian za tu granicu poena daje kvotu 1.84. Smatramo da će ova utakmica da ide na veliki broj poena, jer pre svega domaćin, ali i gost forsiraju brzu košarku na veliki broj poseda. Smatramo da je Olimpijakos itekako potentna napadačka ekipa koja svakom protivniku može da ubaci preko ove granice poena. Barsa je kritična u odbrani u poslednjih nekoliko susreta i Dejvid Blat će to znati da iskoristi. Gost više od 76.5 je naš predlog sa ove utakmice.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.