Derbi meč Evrolige igra se u Moskvi! Efes ide na megdan ekipi CSKA i biće ovo pravi ispit za obe ekipe!

Evroliga

Možda i najveće iznenađenje ove godine u Evroligi jeste Anadolu Efes. Ubedljiva pobeda Efesa nad ekipom Budućnosti im je donela četvrtu poziciju na tabeli Evrolige, dok je CSKA izgubio u jednom neverovatnom meču od ekipe Fenerbakčea. Ovo će biti duel dve ekipe koje gaje sličan stil košarke i igraju na veliki broj poena. Da li može Efes da iznenadi favorizovanu ekipu iz Moskve i koliko može ekipa Ergina Atamana da drži ovaj nivo košarke, ostaje nam da vidimo. Ovaj meč je na programu u četvrtak od 18 časova.

CSKA: Ekipa Dimitrisa Itudisa ima malo vremena da se oporavi od poraza u utorak i da se okrene novom derbi meču Evrolige.

CSKA je ove sezone malo menjao svoj sastav, doveden je Danijel Heket kao igrač na poziciji jedan koji bi trebao da donese sigurnost u organizaciji napada, kao i Alek Piters koji igra na poziciji krilnog igrača i šut za tri poena i širenje protivničkih odbrana mu je glavni zadatak. Po prikazanom do sada, može se reći da Dimitris Itudis nije pogrešio sa pojačanjima. Kori Higins je svakako prva figura ove sezone i neko ko pruža najbolje partije za ovaj tim. Igra konstantno dobro i na većini utakmica je imao dvocifren učinak. To se ne može reći i za Nanda De Koloa, koji osim povrede koja ga je mučila, ima velikih problema da uđe u pravu formu. Podatak da je presedeo gotovo čitavu utakmicu protiv Fenera na klupi, dovoljno govori o tome. Ćaćo Rodrigez takođe igra u toplo hladnoj formi, dok se VIl Klejburn neko kome se forma podiže iz meča u meč i ko pruža ozbiljan doprinos na obe strane parketa. Centarski tandem Hanter – Hajns takođe igra dobro i veliki su oslanac u skoku za ekipu CSKA.

Anadolu Efes: Ovo je najbolja sezona Efesa u zadnjih nekoliko godina. Igraju možda i najbolji napad u evropskoj košarci.

Ergin Ataman može aposlutno da bude zadovoljan kako njegov tim igra od početka sezone. Najveće su iznenađenje dosadašnjeg dela Evrolige. Kao i prethodnih godina, Efes je okupio odlične igrače u svom timu, ali za razliku od tih sezona, sada ovaj sastav igra timsku košarku, lepu za oko, ali i takmičarski veoma dobro, jer su na četvrtom mestu na tabeli sa nekoliko veoma važnih pobeda do sada. Neko ko je izbio u prvi plan u ovom timu je srpski reprezentativac Vasilije Micić, koji je i proglašen za MVP novembra. Igra zaista sjajno Vasilije, sa velikim samopouzdanjem. Odlično šutira i razigrava saigrače. Pored njega, Moerman i Danston igraju odlično od igrača iz unutrašnje linije, dok je Bobua u odličnom šuterskom ritmu i kada izađu kao tim koji sve radi dobro u napadu, jednostavno ih je nemoguće zadržati. Igraju u brzom ritmu svoje napade i njihove utakmice često odlaze na veliki broj poena.

Naš predlog:

Sa ove utakmice biramo jedan neuobičajen tip, a to je pobeda domaćina u prvoj četvrtini sa hendikepom (-2.5) i Meridian za taj tip daje kvotu 1.82. Smatramo da će CSKA da pritisne Efes na domaćem parketu od samog starta i da će pokušati da ih slome već u prvom kvartalu. CSKA po običaju otvara odlično svoje utakmice, još sada posle poraza to mora biti slučaj. Vidimo ovo kao jako izgledan predlog, prednost domaćina od minimum tri poena razlike posle prve četvrtine. 

 Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.