Derbi dana: Everton – Totenhem: Karamelizovanje “pevaca”

Poslednja utakmica u Premijer ligi, pre božićnih praznika, odigraće se u Liverpulu, gde će na Gudisonu Everton dočekati Totenhem.

Everton: Enfild još u mislima, povratak je težak

Uopšte nas ne iznenađuju problemi koje ima Everton. Sve smo to predvideli posle gradskog derbija na Enfildu, kada su od Liverpula izgubili onim bizarnim golom u sudijskoj nadoknadi, za koji najveće “zasluge” ima golman “karamela” Džordan Pikford. Od tada, Everton nije pobedio, dva puta je izgubio na strani, a dva puta remizirao na svom Gudisonu. Možda porazi od Liverpula i Sitija nisu nešto što se nije moglo predvideti, ali je sigurno da navijače Evertona ne mogu zadovoljiti remiji sa Votfordom i Njukaslom u Liverpulu. Zbog svega toga, usledio je pad na 11. mesto, sa koga je pogled na vrh tabele dosta zamućen. Teško će biti u narednom periodu, kada se utakmice budu igrale u ubrzanom tempu, a samopouzdanje, sa svakim lošim rezultatom, dodatno opada. Ono što može da hrabri domaćina pred duel sa snažnim protivnikom, to je činjenica da su ove sezone samo jednom poraženi na Gudisonu i to u meču protiv Vest Hema, kao i to da, po prvi put, trener Marko Da Silva može da računa na sve fudbalere, jer povređenih i kažnjenih nema.

Totenhem: Porazi konkurenata motivišu, ali donose i pritisak

Tri uzastope pobede u Premijer ligi, posle poraza od Arsenala, ima Totenhem. Izgubiti derbi severnog Londona, nije prijatno, rivalitet ova dva tima je ogroman, ali su se “pevci” revanširali pre nekoliko dana, kada su četvrtfinalu EFL Kupa slavili na Emirejtsu. Možda će neko reći da Liga kup nije takmičenje koje previše zanima klubove, ali je dovoljno pogledati sastave koje su Emeri i Poketino izveli u sredu na teren, pa će vam biti jasno koliko im je uspeh bio važan. Između te četiri pobede, smestio se i jedan remi, ali vredan kao trijumf, ako ne i više. Totenhem je igrao 1:1 na Nou Kampu protiv Barselone, a taj bod mu je, zahvaljujući kiksu Intera, doneo proleće u Ligi šampiona. U međuvremenu je obavljen i žreb, a “sparsi” će, u osmini finala elitnog evropskog takmičenja, igrati prrotiv Borusije iz Dortmunda. Teško je reći ko je od napadača Totenhema u boljoj formi. Čini se da je to, ipak, Korejac Son, koji po povratku sa Azijskih igara igra kao preporođen, valjda zato što se rešio brigao oko služenja vojske. Šalu na stranu, ali je stvarno u životnoj formi. Tu su i uvek ubojiti Hari Kejn, Dele Ali, Lukas Moura, Kristijan Eriksen, pa se Pikfordu nikako ne piše dobro.

Naš predlog:

Totenhem je u bliskoj, i ne tako bliskoj, prošlosti, mnogo uspešniji u međusobnim okršajima. Na poslednjih 11 duuela u Premijer ligi Everton nije pobedio, a “pevci” su upisali šest trijumfa, kao i u poslednja tri odmeravanja snaga. Kladionice su na strani gostiju, u 10Bet kvota za dvojku je 2.30, remi se procenjuje 3.45, a pobeda Evertona 3.20. Mi verujemo u napadački potencijal gostiju, pa vam preporučujemo igru gost daje dva gola. Za T22+ u kladionici 10Bet očekuje vas kvota 2.00, a smatramo da nećete pogrešiti ni ako odigrate 3+, za koji dobijate koeficijent 1.74.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.