Derbi dana: Liverpul – Arsenal: “Redsi” na polu puta do titule!

Derbi novog “prazničnog” kola u Engleskoj igra se na Enfildu. U 20. kolu sastaju se vodeći Liverpul i Arsenal. Za sada sve ide po planu za četu Jirgena Klopa, nalaze se na prvom mestu sa šest bodova više od Totenhema, a sedam od aktuelnog šampiona Sitija. Snovi o tituli na Enfildu se snivaju i na javi, tri decenije su protekle od prethodne, pa možete zamisliti koliko ona znači navijačima, ali i svima u klubu. Arsenal još uvek ne razmišlja previše o naslovu prvaka, njima je povratak u Ligu šampiona prioritetni cilj.

Liverpul: “Šamar” u Beogradu probudio Liverpul

“Redsi” su slavili na prethodnih osam premijerligaških okršaja, i mic po mic, došli su na čelo tabele. Tome je “pripomogla” kriza mančester Sitija, koji je doživeo tri poraza u kratkom vremenskom intervalu, ne toliko neočekivan od Čelsija, ali senzacionalan od Palasa i iznenađujući od Lestera. I drugi veliki cilj Liverpula je, za sada ispunjen. Finalista prošlogodišnje Lige šampiona plasirao se među 16 najboljih i ove sezone, mada to nije nimalo bio lak zadatak. Tek pobedom nad Napolijem u poslednjem kolu stigli su do drugog mesta, a malo je nedostajalo da poraz u Beogradu od Zvezde bude koban po tim iz Engleske. Taj poraz na “Rajku Mitiću”, uz one na “Parku Prinčeva” i u Napulju, takođe u elitnom takmičenju, jedini su neuspesi u prethodna tri meseca, pošto Liverpul još uvek nema poraz u Premijer ligi. Dakle, sve se odvija po planu, kod “crvenih”. Pored odličnih rezultata probudili su se i golgeteri, Salah je onaj “stari”, a prijatno je iznenadio Đerdan Šaćiri, postigavši nekoliko važnih golova. Liverpul je na poslednjih pet utakmica u prvenstvu postigao čak 16 golova, a sve je krenulo nabolje posle onog bizarnog gola Evertonu u poslednjim sekundama gradskog derbija. Ako osvoje titulu, posle 29 sušnih godina, verujemo da će vododelnica biti upravo taj duel na Enfildu.

Arsenal: Sve to izgleda dobro, ali tu, ipak, fali nešto…

Ne može se reći da Arsenal nema uspešnu sezonu do sada. Posle lošeg starta i dva poraza u prva dva kola, napravili su fenomenalnu seriju pobeda, koju su prekinuli remijem na gostovanju Palasu, a pre toga su imali 11 vezanih trijumfa u svim takmičenjima. Nedavni poraz u Sautemptonu dosta je uzdrmao “tobdžije”, ne samo u rezultatskom smislu, već i u psihološkom, jer su, samo nekoliko dana kasnije, izgubili i od Totenhema u četvrtfinalu EFL Kupa, mada su “sparse” pobedili u derbiju severnog LOndona u Premijer ligi, što je značajnije navijačima. Može se reći i da je remi u Brajtonu loš rezultat za Arsenal, koji ih je dodatno udaljio od samog vrha tabele, a potvrdio je da im ne prija odlazak na jug, na morsku obalu, jer su u dve luke, Sautemptonu i Brajtonu, uzeli samo jedan bod. Trenutno su na petom mestu, ali im Liverpul beži velikih 11 bodova. Njihv najvažniji cilj je povratak, posle dve sezone, u Ligu šampiona, a  da li će do nje stići kao jedna od četiri prvoplasirane ekipe u ligi, ili kao osvajači Lige Evrope, potpuno je nevažno. Ipak, treba reći da je sigurnije pojuriti to kroz plasman u prvenstvu. A tu stvari stoje ovako. Čelsi, koji je četvrti, beži dva boda, dok je prva trojka malo umakla, pa je Siti na +6, Totenhem na +7, a rekli smo, Liverpul na +11. Gostovanje na Enfildu je prilika da se ta razlika smanji, ali treba pobediti u toom paklu, što baš i nije “mačiji kašalj”. Pjer Emerik Obamejang je u fantastičnoj formi, ali i ostali iz napada. Problem tima Unaja Emerija je odbrana, a to nije ništa novo, tako je bilo i kod Arsena Vengera. Ukoliko uspeju da stegnu odbranu, možda i uz neko pojačanje u januarskom prelaznom roku, ovaj Arsenal ima potencijal za trofeje. Zar Liverpul to nije pokazao kupovinom Virdžila Van Dajka?

Naš predlog:

Pozicija na tabeli, ali i trenutna forma, kazuju nam da je domaćin favorit. To misle i kladionice, pa je kvota na pobedu Liverpula dosta mala, uzimajući u obzir da se radi o derbiju. Istina, ovaj meč nije derbi u smislu da se rivali mrze, kao što je to slučaj sa Liverpulom i Junajtedom, odnosno Arsenalom i Totenhemom, već su više konkurenti nego neprijatelji. U kladionici Bet365 kvota na jedinicu je 1.50. Za nerešen rezulatat dobijate kvotu 4.75, a za trijumf gostiju čak 7.00. Naš prvi predlog je 3+, pošto nismo baš ubeđeni da treba rizikovati sa konačnim ishodom. Kvota u Bet365 za ovaj predlog je 1.53, a možete pokušati i sa igrom gol-gol, za koji je koeficijent 1.66.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.