Tip dana: Đoković – Džumhur: Šampion iz Dohe kreće po nove rekorde!

Djokovic e Damir Dzumhur

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, odlučio je da novu tenisku sezonu zapečne na turniru u Dohi. U glavnom gradu Katara igra se za 250 poena, ali je Đokoviću mnogo bitnije da spreman ode u Melburn, na prvi Grend slem u sezoni.

Novak Đoković: Izdanje iz Abu Dabija ohrabruje, ali to je samo egzibicija

Najbolji srpski sportista svih vremena već započeo novu sezonu. Igrao je na egzibiciji u Abu Dabiju, gde je pobedio Karena Hačanova u polufinalu i Kevina Andersona u finalu, pa je po treći put u karijeri podigao trofej u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata. Bodove za trijumf nije dobio, ali je značajno uvećao bankarski konto, a usput je i proverio formu protiv igrača iz samog svetskog vrha.Ono što smo videli, pslebno u meču protiv Rusa, bilo je ohrabrujuće. Čini se da je Novak spreman za nove izazove i da bi naredna godina mogla da bude njegova, od početka do kraja, a ne samo u drugoj polovini, kao 2018. Đoković u Dohu dolazi po titulu, to je jasno, ali i ako ne dođe do nje, ništa strašno. Glavni cilj je Australijen open, prvi Gred slem u sezoni, na kome će pokušati da pobedi sedmi put i tako postane rekorder ovog turnira. Glavni konkurenti u Dohi biće mu Dominik Tim, Karen Hačanov, David Gofan ali i povratnik Sten Vavrinka.

Damir Džumhur: Najbolji bosanski teniser svih vremena želi ozbiljan pomak na listi

Imao je Damir Džumhur nekoliko odličnih rezultata u prethodnoj sezoni, ali je malo popustio u završnici. Veoma zanimljiv podatak je taj da je on poslednji zvanični meč igrao upravo protiv Đokovića, koji je predao zbog povrede. To je bilo u trećem kolu Mastersa u Parizu, a Bosanac je u prva dva kola eliminisao Gojovčika i Cicipasa. Pre Pariza imao je pet vezanih poraza, pošto je na četiri turnira ispadao na prvom prepreci. Najveći uspeh bio mu je osvajanje turnira u Antaliji u junu, kada je u finalu bio uspešniji od Francuza Adrijana Manarina. Posle tog turnira  i svoje prve titule, došao je na 23. mesto na ATP listi, a trenutno je na 47. mestu. Ambicije ovog 26-godišnjaka su da nadmaši plasman iz prošle sezone i prvi put debituje u Top 20 tenisera sveta, za šta, po mnogima, ima kvalitet.

Naš predlog:

Jedini međusobni okršaj Đokovića i Džumfura, inače velikih prijatelja, odigrao se pre tačno dva meseca u pariskom Bersiju. Nije nam poznata trenutna forma bosanskog igrača, pogotovo jer od tada nije izlazio na teren, ali znamo da je imao dovoljno vremena da se oporavi i spremi za start sezone. Uz sve to, Džumhur je izuzetno motivisan kada igra sa igračima iz svetskog vraha, a posebno sa onim najboljima, a Novak to jeste. Pobeda Đokovića ne bi trebalo da dođe u pitanje, ali do neće neće doći bez dosta prolivenog znoja. Poznato je i da Srbin ne kreće punom snagom od početka turnira, pa vam predlažemo da odigrate više od 18,5 gemova na meču, jer računamo da će Đokoviću biti dovoljan po jedan brejk za trijumf. Kvota za ovaj predlog u kladionici 1xbet iznosi 1.95. Inače, kvota na pobedu Đokovića u 1xbet je samo 1.07, dok je za pobedu Džumhura ponuđen koeficijent 9.90.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.