Derbi dana: Zvezda prvi meč u novoj godini igra pred svojima navijačima, protivnik je Limož!

Evrokup

Dobrodošli u novu godinu. Već na početku nove 2019. nastavlja se borba na evropskoj košarkaškoj sceni. Crvena zvezda drugu fazu Evrokupa počinje u dvorani “Aleksandar Nikolić” u sredu od 20h. Crveno beli se svrstvaju u najuži krug favorita kada je Evrokup u pitanju. U goste dolazi ekipa Limoža, koja je jako nezgodan rival. Biće ovo jedan izuzetno zanimljiv duel, praznici su u toku i sigurno i kod igrača ima tog uticaja. 

Crvena zvezda: Milan Tomić mora da bude zadovoljan sa trenutnom formom svog tima.

Ekipa Milana Tomića igra gotovo savršeno ovaj prvi deo sezone. Bez poraza su u ABA ligi i relativno rutinski su izborili plasman u drugu fazu Evrokupa. Napad funkcioniše gotovo savršeno, dok u defanzivnim rotacijama ima prostora za napredak, pre svega visokih igrača. U rosteru Zvezde ima nekoliko veoma iskusnih igrača koji znaju kako se igraju velike utakmice. Stratos Perperoglu je svakako jedan od njih i on će ove najbitnije mečeve igrati rutinski. Džo Regland igra na visokom nivou, iako deluje da to može i bolje, dok je Bili Beron u svom šuterskom ritmu, što je veoma opasno za protivnike, jer stručni štab crveno belih ima nekoliko odličnih specijala za ovog igrača. Centarski tandem Cirbes – Odžo je jedna od nosećih stavki kada je napad u pitanju i oni su tu u mnogim rotacijama važni. Snažni blokovi, odlična igra 1 na 1 leđima ka košu koja često iziskuje udvajanja, što sa druge strane ostavlja prostora za druge igrače. Zvezdu će biti teško pobediti ove sezone, pogotovo na domaćem parketu i glavni su favoriti za osvajanje ABA lige i jedan od favorita za samu završnicu Evrokupa.

Limož: Veliki broj kvalitetnih stranaca koji igraju brzu i poletnu košarku.

Ekipa Limoža je napravila blago iznenađenje i plasirala se u narednu fazu Evrokupa. Ovaj tim je, kao i većina francuskih timova , sastavljen od igrača američkog porekla sa nekoliko domačih košarkaša. Limož će imati veoma težak zadatak u grupi sa Valensijom, Unikahom i Crvenom zvezdom. Ovaj tim znatno bolje partije pruža na domaćem parketu. Dvaj Hardi i Džordan Tejlor su predvodnici iz spoljašnje linije, dok unutrašnjom linijom gospodari Samardo Semjules. Hauard na poziciji krilnog centra je jako interesantan igrač i verovatno najbolji u igri 1 na 1 od igrača Limoža.  Bilo je utakmica kada su se ovi igrači svi podredili timskom uspehu i igrali pravu timsku košarku gde se traži slobodan igrač i otvoren pogled na koš. Kada imate ovoliko stranaca u timu to je jako teško postići, ali Limož je ekipa koja može da eksplodira protiv jačih rivala i zato su veoma opasan i nepredvidiv rival.

Naš predlog:

Sa ovog meča biramo predlog pobeda domaćina sa hendikepom (-7.5) i Meridian za taj hendikep daje kvotu 1.71. Smatramo da će Crvena zvezda na krilima dobrih rezultata na kraju prošle godine, nastaviti u istom ritmu i u novoj 2019. godini. Crveno beli su bez sumnje kvalitetniji rival i moraju to na domaćem parketu iskoristiti. Pobeda domaćina sa minimum osam poena razlike je naš izbor uz Meridiana.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.