Tip dana: Hetafe – Barselona: Katalonci na teškom iskušenju

Aktuelni šampion i lider španske La Lige, ekipa Barselone, odlazi na teško gostovanje u predgrađe Madrida, gde je očekuje jedno od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg toka prvenstva, tim Hetafea.

Hetafe: Odbrana je do sada bila adut domaćina, ali kako protiv Mesija i društva?

Stadion Alfonso Perez bio je prava tvrđava za mnoge ekipe iz španske elite. Istina, Hetafe je izgubio već tri puta kao domaćin, ali je na osam utakmica primio samo 4 gola! Pobedio ih je Atletiko sa 2:0 i Valensija i Levante minimalnim rezultatom. Interesantno je da su poslednji, ujedno i jedini, poraz na strani doživeli na Santjago Bernabeu još sredinom avgusta, čime ne može da se pohvali nijedna druga ekipa iz Španije. Od ove sezone za Hetafe, kao pozajmljen fudbaler, igra i srpski reprezentativac Nemanja Maksimović, pa je i on postao deo jedne lepe priče iz madridskog predgrađa. Na prethodnih pet utakmica nisu doživeli poraz, a na poslednjih šest, od sedam ukupno, došlo je 0-2 gola. Jasno je da je odbrana najbolji deo ove ekipe, osim “jorgandžija”, koji su primili 12 golova, njihov bedem je najčvršći, poklekao je samo 13 puta na 17 utakmica. Samo su im komšije iz Madrida, Real i Atletiko dali po dva gola, ostali jedan, ili nijedan. Napad nije preterano efikasan, jedva gol po meču Hetafe postiže, pa je jasno da nemaju fudbalere u vrhu liste strelaca. Najbolji je Horhe Molina koji je pet puta zatresao protivničke mreže. Hetafe se nalazi na sedmom mestu, to je zona plasmana u evropske kupove, pa će pokušati to mesto nekako da zadrže do kraja prvenstva i debituju na evropskoj sceni.

Barselona: Real više nije pretnja, a pitanje je koliko su to i Atletiko i Sevilja

Katalonci nemaju perfektnu sezonu u La Ligi, poput one prošle, ali se ipak nalaze na čelu tabele sa tri boda više od prvog pratioca Atletika. Na trećem mestu je Sevilja, a pošto se Andalužani u ovom kolu sastaju sa “jorgandžijama”, Barsa ima lepu priliku da dodatno umakne prvim pratiocima. Međutim, sigurno je da to u Hetafeu neće biti lako. Šampion je vezao četiri pobede u ligi, ali je primetno da ne pobeđuju onakvom rutinom, kako su to radili prošle godine u ovo vreme. Imali su i dosta sreće u nekim mečevima, protiv Rajo Valjekana su preokrenuli u nadoknadi, a bod na Vanda Metroplotanu protiv Atletika, osvojili su golom u samom finišu. Dakle, mogu da budu zadovoljni i bodovnim učinkom, ali i plasmanom, pošto je njihov glavni i najveći rival, Real iz Madrida, u katastrofalnoj formi. Katalonci su izborili plasman u osminu finala Lige šampiona, na početku su u grupi imali četiri vezane pobede, ali su na kraju upisali dva remija, sa Interom u Milanu i Totenhemom na Kamp Nou. Ubedljivo su najefikasniji tim prvenstva, na 17 utakmica postigli su 48 golova, što je gotovo tri po meču.  Na listi strelaca u vođstvu je njihov ubitačni dvojac, Lionel Mesi sa 15 golova i Luis Suarez sa 11. Treba istaći i mladog Dembelea, koji je dao 7 golova, ali su oni uglavnom donosili bodove. Na osam gostujućih utakmica Barsa ima pet pobeda, dva remija i poraz od Leganesa.

Naš predlog:

Kada se sastaju ekipe rejtinga jedne Barselone i Hetafea, jasno vam je ko je favorit. Ni kladionice nemaju dilemu, pa je kvota na pobedu gostiju u 10Bet 1.38. Ukoliko se odlučite za nerešen rezultat dobijate koeficijent 4.95, a trijumf Hetafea propraćen je kvotom 7.75. Iskreno, imamo dilemu šta da predložimo kad su golovi u pitanju. Jeste odbrana Hetafea njihov zaštitni znak, ali nisu se još našli na udaru takvog napada, kakav ima Barselona. Smatramo da Katalonci mogu da daju dva gola na ovom meču, a kvota na T22+ u 10Bet iznosi 1.44. Ko voli mali hazard, može da pokuša prelaz x/2, za koji je koeficijent u 10Bet tačno 4.00.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.