Derbi dana: Sevilja – Atletiko Madrid: Očekuje nas pravi spektakl!

Veliki derbi 18. kola La Lige se igra na stadionu “Sančez Pichuan”, između trećeplasirane Sevilje drugoplasiranog Atletiko Madrida. Razlika između ovih rivala je samo dva boda i treba očekivati sjajan duel, s obzirom da su rivali i u odličnoj formi.
Duel ove dve ekipe je na programu od 16 časova i 15 minuta.

Sevilja: Nema se šta ovim momcima zameriti!

Fudbaleri Sevilje igraju zaista fantastično ove sezone i sigurno da u prilog tome ide i treća pozicija na tabeli. Ona na kraju sezone između ostalog donosi i plasman u Ligu šampiona, a sigurno da je to glavni cilj ekipe iz Andaluzije pošto su prošle sezone podbacili, i na kraju su bili tek sedmi. Ono što je karakteristično za Sevilju ove godine su mečevi sa malo golova, što je potpuno atipično za ovu ekipu od koje smo navikli mečeve sa puno pogodaka. U poslednjih pet susreta ekipa sa Sančez Pichuana je ostvarila dve pobede i tri remija, ali je zanimljivo da su na samo jednom meču uspeli da postignu više od jednog gola. Bilo je to u susretu sa Đironom pre dva kola, dok su u prošlom kolu na gostovanju kod Leganesa odigrali samo 1:1. Kada su gostovanja u pitanju, ova ekipa je u poslednja četri meča van svog stadiona isto toliko puta odigrala nerešeno, ali su i sa tim učinkom druga najbolja gostujuća ekipa.
Kada su u pitanju mečevi koje ova ekipa igra na svom Sančez Pichuanu, Sevilja u poslednjih pet susreta na svom terenu ima isto toliko pobeda, što je podatak koji će obradovati sve navijače ove ekipe uoči ovog meča sa četom Čola Simeonea.
Međutim, treba svakako napomenuti da će tim iz Andaluzije biti znatno oslabljen u ovom duelu pošto Vaskez neće nastupiti zbog isključena u prošlom kolu, dok je klub u međuvremenu napustio Luis Muriel koji je prešao u redove Fiorentine.

Atletiko Madrid: “Jorgandžije” su odlične ove sezone!

Fudbaleri Atletika igraju dosta dobro ove sezone, a najbolji pokazatelj za to je sjajno drugo mesto na tabeli, i samo tri boda manje od vodeće Barselone. Međutim, da je ova ekipa igrala na strani onako kako igra kod kuće sigurno da bi sad imali čak i veliku prednost nad Barsom. Naime, četa Čola Simeonea na svom terenu još uvek nema poraz, tačnije imaju sedam pobeda i dve nerešene utakmice uz odličnu gol razliku 16:4. Ono što nije dobro kada su “jorgandžije” u pitanju su mečevi na gostujućem terenu pošto je do sada ova ekipa van svog stadiona zabeležila samo dve pobede, uz čak pet remija, dok su jednom izgubili. Zanimljivo je da su tek drugu pobedu na gostovanjima ostvarili pre dva kola kada su savladali ekipu Valjadolida u jednom zaista uzbudljivom meču koji je završen pobedom “jorgandžija” od 3:2.
Ono što je takođe dobra stvar po Madriđane je činjenica da su prošli i u nokaut fazu Lige šampiona, ali ih tamo čeka Juventus koji je po mnogim mišljenjima jedan od najvećih favorita za osvajanje ovog trofeja.
Ono što je sada već postao zaštitni znak ove ekipe je mali broj primljenih golova, i to je naravno slučaj i ove sezone pošto su Madriđani do sada primili najmanje golova u ligi, samo 12.
Simeone i dalje ima velikih problema na levom boku pošto su povređeni i Ernandez i Felipe Luis pa prinudno to mesto pokriva Saul Nigez, dok treba dodati da zbog povrede i dalje nema najboljeg napadača ove ekipe Dijega Košte.

Naš predlog

I jedni i drugi igraju poprilično dobro ove sezone u prilog čemu govore i njihove pozicije. Sevilja se trenutno nalazi na trećem mestu, dok je tim iz Madrida drugi. Što se tiče ekipe iz Andaluzije mora se priznati da igraju nešto slabije nego u poslednje vreme ali to je i dalje dovoljno za treće mesto što i jeste cilj ove ekipe. Kada je u pitanju Atletiko Madrid, svi navijači ove ekipe imaju dosta razloga za oduševljenje, ali je utisak da bi to bilo još bolje da su ostvarili koju pobedu više na gostovanjima. Na prvi pogled je ovo jedan izuzetno težak meč za prognoziranje pa ćemo se ovog puta fokusirati isključivo na golove. Iako i jedni i drugi ove sezone igraju mečeve sa malo golova, ubeđeni smo da to neće biti slučaj na ovom meču pošto će i jedni i drugi ići na pobedu. Zbog toga vam predlažemo da pokušate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1,92. Iz istog razloga vam savetujemo da pokušate i sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.20. Pošto smo poprilično sigurni da nas ovde čeka goleada, hrabro vam preporučujemo da pokušate i sa sve popularnijom igrom I2+&4+ koju kladionica Meridainbet plaća sa fantastičnom kvotom 5.50.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.