Derbi dana: Totenhem – Čelsi: Jeste Liga kup, ali je ulog finale!

Engleski EFL Kup, kako se ove godine naziva Liga kup, stigao je u samu završnicu. Igraju se polufinalne utakmice, a za razliku od prethodnih rundi, sada su na programu dva meča. Pobednik dvomeča između londonskih rivala, Čelsija i Totenhema, igraće u finalu protiv boljeg iz okršaja Mančester Sitija i Bartona, a nije teško pogoditi ko će to biti.

Totenhem: “Pevci” ponovo u trci za titulom, ali bi bilo kakav trofej obradovao navijače

Veeć nekoliko poslednjih sezona Totenhem je u samom vrhu Premijer lige. Dva puta su uzastopno bili vicešampioni, ali do titule nisu stigli. Jednom je uspešniji bio Lester, a drugi put Čelsi. Međutim, i pored odličnih izdanja, dobrog tima i sposobnog trenera, “pevci” nisu uspevali da dođu do pehara ni u nekom drugom takmičenju, FA Kupu, Liga Kupa, a o Evropi da ne govorimo. Sada je londonski tim baš blizu osvajanja jednog, ovogodišnjeg Liga kupa, koji sada nosi naziv EFL Kup. Stigli su do polufinala, mada u žrebu baš i nisu imali sreće, pošto su mogli da dobiju ekipu trećeligaša Bartona, ali i šampiona Sitija. U prethodnoj rundi Totenhem je izbacio najvećeg rivala, tim Arsenala u derbiju severnog Londona, pa se tako “tobdžijama” revanširao za poraz u prvenstvu. Ni u prethodnim kolima nisu imali lake protivnike, Vest Hem i Votford, dakle, sve sami premijerligaši. Trener Maurisio Poketino nije mnogo kombinovao u četvrtfinalu, ali kada se igra protiv Arsenala nema mesta za inovacije. Ne verujemo da će tim Totenhema ni sada biti mnogo istumban, ipak se radi o polufinalu, a rival je još jedan gradski, Čelsi. U petak su “sparsi” lako pobedili u FA kupu na gostovanju nižerazrednom Tranmeru, bilo je čak 7:0, a Poketino je na klupi ostavio Kejna i Eriksena, mada je centarfor dobio šansu u drugom delu i ponovo postigao gol. Pobeda Sitija nad Liverpulom vratila je u trku za šampionski naslov i Totenhem, ali sumnjamo da će to doneti veliko psihološko opterećenje pred dvomeč sa timom sa Stamford Bridža, mada već kroz pet dana na Vembli dolazi Mančester Junajted.

Čelsi: “Plavcima” je povratak u Ligu šampiona prioritet, ali za još jedan pehar uvek ima mesta u vitrini

Čelsi nije primio gol na prethodne tri utakmice, dve u prvenstvu, a jednoj u FA Kupu. Međutim, navijači nisu zadovoljni, jer su prosuli još dva boda u ligi, i to protiv slabog Sautemptona na svom terenu. Očigledno da ovaj sastav Čelsija, ma koliko igrao bolje od prošle sezone, nije kapacitet za titulu, pa im ostaje borba za četvrto mesto i povratak u Ligu šampiona, posle godine izbivanja iz iste. Istina, “plavci” imaju priliku da i preko Lige Evrope ostvare taj poduhvat, ali kada se igra na ispadanje, uzdati se u to, uvek je preveliki rizik. Do polufinala EFL Kupa Čelsi je izbacio redom Liverpul, Derbi Kaunti i Bornmut. Imali su, možda, samo za nijansu lakši put, mada su već na prvom stepeniku naleteli na vicešampiona Evrope. Čelsi nije pobedio na prethodne dve utakmice u prvenstvu kada je bio domaćin, pa ne verujemo da će se uzdati u revanš na Stamford Bridžu, već će pokušati da do povoljnog rezultata stignu već na Vembliju. Mauricio Sari bi sigurno voleo da se već u prvoj sezoni na klupi Čelsija okiti nekim trofejom, pa makar to bio i ovaj Kup, jer pehar je pehar. Sa Napolijem je mnogo puta “izvisio” za trofeje, pa bi mu jedan na Ostrvu, baš “legao”. Ovog vikenda izborili su plasman među 32 ekipe u FA Kupu, za protivnika su imali Notingem Forest, tim iz Čempionšipa, a “šumare” su posekli tek u drugom poluvremenu. Od Stamford Bridža i navijača, na tom meču se oprostio Sesk Fabregas, koji nije imao sreće da to učini golom, pošto je promašio jedanaesterac u prvom poluvremenu.

Naš predlog:

Prvi okršaj dvojice Mauricija ove sezone pripao je Argentincu na klupi Totenhema. U prvenstvu je Totenhem slavio sa 3:1. Sada kladionice veće šanse pred ovaj meč daju domaćinu. Kvota na pobedu Čelsija u kladionici Bet365 iznosi 2.10. Na nerešen rezultat koeficijent je 3.75, a pobeda Čelsija procenjuje se kvotom 3.50. S obzirom da se igra i revanš, jasno je da je teško očekivati odluku o finalisti u ovom meču. Sumnjamo u previše otvorenu igru, već očekujemo da se ekipe opredele za to da na Stamford Bridžu odluče o pobedniku. Zato predlažemo igru na mali broj golova, a za one koji vole da rizikuju, predlažemo da pokušaju sa nerešenim rezultatom. Za 0-2 gola u kladionici Bet365 kvota je odlična i iznosi tačno 2.00, dok je za x koeficijent 3.75.Registruj se na Bet365

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.