Derbi dana: Partizan – Alba, crno beli traže prvu pobedu u drugoj fazi Evrokupa.

Derbi dana

Najboljih 16 timova je našlo svoje mesto u drugoj fazi Evrokupa. Nekoliko klubova sa ovih prostora, Crvena zvezda, Cedevita i Partizan. Crno beli iz Beograda se nalaze u veoma izjednačenoj grupi sa Ritasom, Albom i Monakom. Danas u dvorani “Aleksandar Nikolić” Partizan dočekuje Albu od 20h. U prvom kolu novoformirane grupe izabranici Andree Trinkijerija su izgubili u Litvaniji od Ritasa, dok je Alba slavila protiv Monaka u svom “Audi” domu. Biće ovo jako interesantan meč koji nam može doneti veliki broj poena i atraktivnih poteza. 

Partizan: Crno beli nisu u najboljoj formi u ovom trenutku, ali puna dvorana uvek daje motiv više.

Posle smene trenera i dolaska Trinkijerija igra Partizana se potpuno promenila. Neki igrači su dobili mnogo veće uloge nego kod bivšeg trenera Čanka i za sada se to ispostavlja kao odličan potez. Aleks Renfro je pojačao tim na poziciji organizatora igre, što će verovatno značiti da će Trinkijeri pokušati sa Pejdžom na poziciji dva. Oporavak i povratak na parket kapitena Novice Veličkovića doneo je jednu novu energiju i kvalitet i sigurno da je samo njegovo prisustvo na parketu ogroman plus za ovu ekipu. Partizan imam velikih defanzivnih problema i kada njih svedu na minimum mogu da pariraju svim ekipama u Evrokupu. Renfro je zaista pokazao da se radi o velikom pojačanju. Doneo je sigurnost i ono što se mođda i najmanje očekivalo od njega, a to je šut za tri poena. Renfro zna kako treba da se igra protiv Albe i biće sigurno jedan od igrača koji će provesti veliki broj minuta u igri.

Alba: Iskusan stručnjak na klupi i zanimljiv roster kada je berlinski tim u pitanju.

Ekipa iz Berlina ima odličan kontinuitet nastupa u evropskim takmičenjima i ove sezone su ponovo prošli prvu fazu takmičenja. Predvodnik ove ekipe je bez sumnje Luk Sikma. Igrač koji igra na poziciji krilnog centra je lider ekipe po svim statističkim parametrima.  Često je u ulozi organizatora igre i odlično upošljava svoje saigrače, kako u srcu rketa, tako i van linije 6.75. Alba se oslanja mnogo na domaće igrače, pre svega na Gifaja i Kliforda, ali mora se napomenuti i da ove sezone imaju velikih kadrovskih problema, pre svega na poziciji plejmejkera. Usled povreda Sive i Hermansona najviše minuta je pokrivao Stefan Peno. Sada se Hermanson vratio u sastav i proširio rotaciju na spoljnim pozicijama. Alba je ekipa koja šutira mnogo za tri poena i po tome su prepoznatljivi.

Naš predlog:

Sa ovog meča biramo predlog domaćin pobednik prve četvrtine i Meridian za taj tip daje kvotu 1.95. Smatramo da će Partizan nošen fantastičnom podrškom sa tribina od starta krenuti silovito i da će imati prednost nakon prve četvrtine. Sa druge strane u našoj analizi smo primetili da Alba često ima problema sa otvaranjem utakmica, tako da je to još jedan od razloga zbog kojih smo izabrali upravo ovaj tip.

Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.