Tip dana: Levante – Barselona: Očekujte pune mreže u predgrađu Valensije

Barselona će u osmini finala Kupa kralja gostovati kod ekipe Levantea u predgrađu Valensije, a sigurno je da aktuelni šampion ima najveće ambicije u svim takmičenjima u kojima nastupa, pa tako i u ovom.

Levante: Sad kad opstanak nije ugrožen, da li su i ambicije u Kupu veće?

Već nekoliko sezona Levante se grčevito bori za opstanak u La Ligi, i uvek, na volšeban način, uspeva da izbegne najgore, kada to izgleda gotovo nemoguće. Ove sezone su startovali mnogo bolje nego inače, pa da nije bilo male krize u poslednje četiri utakmice, plasman bi bio mnogo bolji od sadašnjeg 10. mesta. Levante nije pobedio na prethodne četiri utakmice u La Ligi. Igrali su nerešeno sa Đironom i Eibarom, a gubili su od Rajo Valjekana i Barselone. Na svim tim utakmicama viđeno je mnogo golova, protiv Eibara čak osam. Odbrana je slabiji deo tima, primili su 34 gola na 18 utakmica, a više je primila jedino poslednjeplasirana Ueska. Ipak, napad je, u dobroj meri, uspevao da nadomesti lošu defanzivu, pa je Levante postigao 30 golova, što ih svrstava u red najefikasnijih timova u španskoj eliti. Do osmine finala Kupa kralja stigli su tako što su eliminisali ekupu Luga, člana Segunde. Na dva meča bilo je 1:1 i 2:0 za Levante. Protiv Barselone su igrali nedavno i na domaćem terenu izgubili ubedljivo 5:0, međutim, prošle sezone, na istom mestu, uspeli su da pobede Katalonce, u jednom spektakularnom meču, sa 5:4, ali tada bodovi nisu značili ništa ni jednima ni drugima..

Barselona: I pored nešto “sporijeg” starta, sve ide po planu za Katalonce

Barsa je bila dominantna na Pirinejima prošle sezone. Kiks je bio jedino onaj neshvatljiv poraz na rimskom Olimpiku od Rome, koji ih je izbacio iz Lige šampiona. Na domaćem planu bili su maksimalni, osvojili su još jednu duplu krunu i sigurno da im je želja da tako nešto ponovo i ove sezone, uz uspeh u Evropi. Sezonu su počeli nešto lošije nego obično. Doživeli su već dva poraza, a četiri utakmice su odigrali nerešeno. Izgubili su 14 bodova, još malo pa kao u celom prošlom prvenstvu. Na poslednjih šest utakmica u La Ligi Barsa je pobedila pet puta, a remizirala je samo sa Atletikom na “Vanda Metropolitanu”. Katalonci se nadaju da će se na ovaj stadion vratiti u prvoj nedelji juna, kada se na njemu bude igralo finale Lige šampiona za ovu sezonu. U nedelju su imali težak ispit u predgrađu Madrida, gde ih je ugostio nezgodni Hetafe, tim sa sjajnom odbranom, ali je Barsa i taj ispit položila i izvojevala pobedu od 2:1, golovima udarnog dvojca Mesi-Luis Suarez, još u prvom poluvremenu. Prednost Barselone u ovom duelu je to što se igraju dva meča, pa ne vidimo koji to rezultat iz Valensije protiv Levantea, ne bi mogli da nadoknade u revanšu. Prošle sezone su trijumfovali u ovom takmičenju, četvrti put uzastopno, a čak 30. put u svojoj istoriji. I sada važe za glavne favorite, pa se Levanteu ne daju velike šanse u ukupnom skoru.

Naš predlog:

Rekli smo da na međusobnim mečevima ove dve ekipe pada veliki broj golova. Barselona je na poslednjih devet duela, tri puta dala pet golova Levanteu, a tri puta po četiri. I Levante se “istakao” u finišu prošle sezone, kada je pet puta zatresao mrežu tima iz Katalonije. Kladionice su jasne, favorit je gost, bez obzira u kom sastavu istrči na teren. Tako je dvojka u 1xbet 1.40, remi je 5.20, a trijumf Levantea čak 7.20. Mi predlažemo igru na golove, i to na dosta golova, pošto ne verujemo da će gosti braniti svoju mrežu i čekati revanš, a domaćin, jednostavno, nema šta da čeka. Predlažemo 4+, a kvota u kladionici 1xbet za ovaj predlog iznosi 1.83. Možete pokušati i sa igrom gol-gol, za koju je koeficijent 1.45.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.