Najava: Australijan Open: Đoković i Federer u pohodu na sedmu krunu!

U noći između nedelje i ponedeljka počinje prvi Grend Slem u sezoni, čuveni Australijan Open. Ljubitelji tenisa s nestrpljenjem očekuju nastup Novaka Đokovića, prvog tenisera sveta, ali i Rodžera Federera, osvajača prethodna dva turnira u Melburnu.

Ova dvojica tenisera su, uz legendarnog Roja Emersona, rekorderi po broju titula u Melburnu. Sva trojica imaju po šest trijumfa, ali Federer, i posebno Đoković, imaće još prilika da uvećaju broj pehara. Krizu najboljeg srpskog sportiste svih vremena, Švajcarac je iskoristio na pravi način, i uvećao je broj Grend Slem titula na 20, što u ovom trenutku izgleda teško dostižno za Đokovića koji ima 14 pehara sa najvećih turnira. Rafael Nadal je osvojio 17, ali Španac sve češće kuburi s povredama, i osim u Parizu, daju mu se male šanse na ostala tri velika turnira. U prethodna dva izdanja Australijan Opena slavio je Federer. Prošle godine je u finalu pobedio Hrvata Marina Čilića, dok je Đoković turnir završio porazom od Korejca Hjeon Čunga u osmini finala. Dakle, Đoković brani mali broj poena, pa je sva prilika da će po završetku prvog Grend Slema dodatno uvećati prednost u odnosu na rivale. Tačnije, prva pozicija srpskom asu nije ugrožena sve do završetka Vimbldona, a verujemo i duže. Srbin je imao fenomenalan drugi deo prošle sezone, osvojio je dva Grend Slema, Vimbldon i US Open, dva Mastersa, Sinsinati i Šangaj, a igrao je u finalu Mastersa u Parizu i završnog turnira osmorice u Londonu. Novu sezonu počeo je egzibicijom u Abu Dabiju, gde je u finalu savladao Kevina Andersona, a zatim je igrao na turniru iz Serije 250 u Dohi, gde je u polufinalu izgubio od Roberta Bautiste-Aguta. Rodžer Federer je odlučio da igra na Hofman Kupu u Pertu, a to takmičenje se ne boduje za ATP listu.

Kladionice su jedinstvene u oceni da je Novak Đoković prvi favorit turnira. Kvota na to da će Srbin po sedmi put podići pehar namenjen pobedniku u Meridianbet-u je 2.20. Drugi favorit takmičenja je Rodžer Federer, za čiji trijumf u Meridianbet-u dobijate kvotu 5.00. Slede Rafael Nadal sa koeficijentom 7.50 i Aleksandar Zverev sa 9.00, ali treba reći da su obojica povređeni, i mada su bili u žrebu, pitanje je da li su potpuno spremni, i čak, da li će se pojaviti na terenu uopšte. To može da važi i za Endija Mareja, višestrukog finalistu, ali tenisera koji još nije osvojio Melburn. Marej se oporavio od povrede, ali je daleko od forme, mada ga Meridianbet svrstava u favorite, s kvotom 18.00. Prošlogodišnji finalista, Marin Čilić, takođe se dobro kotira. Za Hrvata je kvota u Meridianbet-u 21.00, koliko i za domaću uzdanicu Nika Kirjosa. Kvota je nešto manja nego za Japanca Keija Nišikorija za koga je 26.00. Nova ruska nada, pobednik u pariskom Bersiju, Karen Hačanov, sledeći je favorit po Meridianbet-u, kvota je 30.00, dok je za Švajcarca Stena Vavrinku, pobednika 2014.godine, koeficijent 35.00.

Pored ovih tenisera, dobro se kotiraju i nove nade Grk Cicipas, Hrvat Ćorić i tek nešto stariji Austrijanac Dominik Tim. Čini nam se da je malo potcenjen dvostruki Grend Slem finalista Kevin Anderson, ali i sve bolji Rus Danil Medvedev. Kao favoriti pojavljuju se još Bugarin Dimitrov, naturalizaovani Kanađanin Raonić i Belgijanac Gofan, ali su oni daleko od forme kada su osvajali velike titule.Registruj se na Meridianbet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.