Paklena nedelja evropske košarke se danas završava! Tri nove analize plus/minus igrača!

Evroliga

Danas je petak i mečevima Evrolige se završava nedelja koja nam je donela dupli program Evrolige, plus standardan repertoar top 16 faze Evrokupa. Naše analize su ove nedelje bile izuzetno kvalitetne i uspešne. Nekoliko puta nismo imali sreće, pa su igrači ostajali na samoj granici, ali sve u svemu, uspešan početak nove igre na našem portalu. Danas je na programu pet mečeva Evrolige i mi smo pripremili tri detaljne analize za koje smatramo da će nastaviti u istom smeru kao i ovonedeljne.

S. Shields (10 poena) VIŠE

Šilds je naš predlog iz ekipe Baskonije, na meču protiv Gran Kanarije na domaćem parketu. Igrač koji je došao iz Trenta kao nepoznanica fanovima Evrolige, ali je odmah na startu pokazao da se radi o kvalitetnom košarkašu koji može da pruži dobar doprinos na obe strane parketa. Nešto je sporije ušao u sezonu i iskreno nije imao pravu ulogu kod Pedra Martineza, ali je smena trenera i dolazak Perasovića uticao na to da se njegova igra podigne na totalno drugi nivo i zadnjih mesec dana, Šilds je verovatno i najbolji igrač Baskonije. Ako se izuzme nešto lošija partija na gostovanju u Pireju, poslednja četiri meča Šilds je završavao sa 22,15,11,16 poena što je dovoljan pokazatelj da se nalazi u dobroj formi. Protiv Gran Kanarije u prvom duelu u okviru Evrolige u gostima postigao je ovih 16 poena. Smatramo da će ga dobra forma i solidna minutaža odvesti do dvocifrenog učinka. MERDIAN za ovu granicu daje kvotu 1.85!

S. Rodriguez (10 poena) VIŠE

Pravo je vreme da Ćaćo proradi u poenterskom smislu. U goste ekipe CSKA dolazi Makabi i ovo neće biti nimalo naivan meč za ekipu Dimitrisa Itudisa. Gosti igraju sve bolje od dolaska Sveropulosa i ovo je u najavi jedan neizvestan meč. Naš predlog nije na nivou prošlogodišnje forme, a u prilog tome ide i podatak da je samo dva puta ove sezone imao 15+ partije u Evroligi. Poznato je o kakvom se igraču radi i da je pitanje samo vremena kada će da eksplodira. Na ovoj granici, to ne mora da bude slučaj da bi prošao. Jednostavno, Ćaćo promašuje otvorene šuteve za tri poena i to je glavni uzrok njegovih slabih poenterskih učinaka. Ova utakmica protiv Makabija na domaćem parketu može da mu donese još takvih šuteva, a mi smatramo da je on u stanju da ih pogađa u serijama i jedan je od retkih igrača koji mogu sami sebi da naprave prostor za šut. Ova granica će rasti do kraja sezone i mi je sada moramo iskoristiti. MERIDIAN za ovu granicu daje kvotu 1.85!

D. Thomas (8 poena) VIŠE

Dolaskom Rika Pitina na klupu Panatinaikosa, neki igrači su dobili veće uloge. Jedan od njih je naš predlog. Svi znamo da je Tomas odličan napadač i da je sposoban da bude dvocifren protiv bilo koje ekipe u Evropi. Smatramo da će na ovom meču imati 25+ minuta i da za to vreme može da pređe ovu granicu. U prilog ovoj analizi ide i činjenica da Kita Lengforda nema i dalje u timu, iako ne igraju na istoj poziciji, to je jako bitan podatak iz razloga što će ostati mnogo više poseda za druge igrače. Barselona će sigurno da krene snažno na ovom meču i PAO će morati da nađe odgovor. Tomas je jedan od retkih igrača iz domaće ekipe koji može da zapreti šutem za tri poena. Singlton i Oriola često pomažu odbrani sa strane pomoći, tako da smatramo da će naš predlog imati prostora za svoje šuteve na ovom meču i da će preći zadatu granicu. MERIDIAN za ovu granicu daje kvotu 1.85!

Registruj se na Meridianbet

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.