Derbi dana: Totenhem – Mančester Junajted: Čiji sjajan niz će biti prekinut?

Derbi meč 22. kola engleske Premijeer lige biće odigran na Vembliju, privremenom domu ekipe Totenhema. “Pevci” dočekuju Mančester Junajted, a obe ekipe nalaze se u odličnoj formi. Jedna će morati da izgubi, ili će biti nerešeno, a u tom slučaju gube obe.

Totenhem: Poketino diše za vrat Liverpulu i Sitiju, i strpljivo čeka njihov kiks

Londonski tim se već nekoliko sezona nalazi u samom vrhu Premijer lige. Uvek su među najozbiljnijim konkurentima za šampionski naslov, ali im on, kao i ostali trofeji, na volšeban način uvek izmakne. Dva puta su uzastopno bili vicešampioni, a prošle sezone uspeli su da ostvare cilj, plasman u Ligu šampiona. Čini se da će i ove godine to uspeti, a da li mogu do titule, više zavisi od rivala, pre svih Liverpula i Sitija, nego od njih samih. Sigurno da se navijačima ne sviđa ovo dugo čekanje na preseljenje na nosi stadion, koji se gradi na mestu bivšeg “Vajt Hart Lejna”, jer Vembli nekako ne doživljavaju svojim domom, a i kako bi kad se na njemu igraju sva finala i završnice baraža. Jedini kiks u Premijer ligi za Totenhem dogodio se upravo na Vembliju, kada je bodove odneo Vulverhempton, mada su “sparsi” vodili na poluvremenu. Sa ta tri boda Totenhem bi bio mnogo veća pretnja vodečem dvojcu. Uspeli su momci odličnog argentinskog trenera Maurisija Poketina da se plasiraju u osminu finala Lige šampiona, da su nadomak plasmana u finale Liga kupa Engleske, a nastavljaju takmičenje i u FA Kupu. Jedna sasvim zadovoljavajuća sezona do sada, ali koja mora biti krunisana bar nekim trofejom, jer je to ono što nedostaje ovom timu. Totenhem je na poslednjih 11 utakmica, u svim takmičenjima, pobedio na 9, izgubio je samo od “vukova” i remizirao na Nou Kampu sa Barselonom, ali je taj remi kao pobeda, pošto ih je katapultirao u nokaut fazu Lige šampiona. Poketino nije dovodio pojačanja ovog leta, ali nije bilo ni odlazaka, pa “sparsi” obično istrčavaju u prepoznatljivoj fomaciji. Jasno je da je LOris na golu, u užoj odbrani su Tripije, Aldervereld, Vertongen, koji se vraća i Fojt. Dajer će osiguravati poslednju liniju, a o protivničkom golu razmišljaće Dele Ali, Eriksen, Lukas Moura, Son i naravno, Hari Kejn. U prvom delu sezone Totenhem je razbio Junajted na Old Trafordu, bilo je 3:0 za tim iz prestonice.

Mančester Junajted: Prvo pravo iskušenje za Ole Gunara Solskjera

“Crveni đavoli” igraju kao preporođeni od kada je na klupu seo Norvežanin Ole Gunar Solskjer. Po smeni Murinja, špekulisalo se da je “ubica dečijeg lica”, kako je glasio nadimak ovog momka iz igračkih dana, samo “čuvar klupe u zimskom periodu”, i to možda baš za Totenhemovog stručnjaka Maurisija Poketina. Međutim, Soskjer je pokazao da je sazreo da vodi engleskog velikana, čije je navijače dovodio do delirijuma golovima koje je postizao, najčešće u finišu susreta. Od kada je preuzeo Junajted, Solskjer nije osetio gorčinu poraza, ali ni nerešen rezultat. Na četiri premijerligaške utakmice Junajted je osvojio maksimalnih 12 bodova, a tome može da se pridoda i pobeda u FA Kupu protiv drugoligaša Redinga. Ono što posebno raduje navijače je gogeterska serija, pošto su “đavoli” na tih pet mečeva postigli čak 16 golova. Pol Pogba je “reinkairan”, ne samo da gospodari sredinom, već i daje golove u serijama. To je najveća, ali ne i jedina promena u odnosu na Murinjovu eru. Solskjer sve češće igra sa trojicom napadača, a rotiraju se Lukaku, Marsijal, Rašford, Lingard, a sada je u konkurenciji i Aleksis Sančez. Nemanja Matić uživa puno poverenje norveškog trenera i igra na njegovoj prirodnoj poziciji, ispred pslednje linije. Ove četiri uzastopne pobede Junajteda izgledaju sjajno, pogotovo što je Murinjo uspevao da veže samo dve u nizu, ali kada zagrebemo po površini, ustanovićemo da se radi o ekipama iz donjeg dela tabele. Kardif, Hadersfild, Bornmut i Njukasl, uz dužno poštovanje, ipak nisu reper jednog Junajteda. Prvu pravu proveru, i pravo iskušenje, Solskjer će sa svojim momcima imati na Vembliju protiv Totenhema. Tek tu ćemo videti da li se Norvežaninu “posrećilo” na početku, ili je on trener vredan šanse u engleskom gigantu. Od svog nekadašnjeg menadžera, Aleksa Fergusona, dobio je samo reći hvale, a to kada ser Aleks nekog pohvali, to ima težinu na “teatru snova”.

Naš predlog:

Rekli smo da je Totenhem letos protutnjao kroz Old Traford i napravio prvu pukotinu u Junajtedovom zidu, koji se posle runio na svaki malo jači udar. Gosti su se odavno oprostili od titule, pa im je prva, i jedina, briga to da izbore plasman u Ligu šampiona, odnosno da “uhvate” bar četvrto mesto. Ni to neće biti lako, pošto su im konkurenti Arsenal i Čelsi. Totenhem želi da pobeđuje i sačeka neki kiks vodećeg dvojca, ali i međusobne duele sa Liverpulom i Sitijem, koji bi mogli da ih izbace u orbitu. Dakle, po svemu, jasno je da bod ne odgovara ni jednima ni drugima u ovoj utakmici. Zato očekujemo napadačku igru s obe strane, pa i golove u obe mreže. Naš predlog je gol-gol, a kvota u kladionici 10Bet je 1.54. Ako ste pristalica pogađanja konačnog rezultata, u 10Bet je kvota na jedinicu 2.10, remi se procenjuje koeficijentom 3.60, a pobeda Junajteda sa 3.50. Pored GG, možete pokušati i sa 3+, verujemo da će golova na Vembliju biti bar toliko, a kvota je 1.61.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.