Tip dana: Mančester Siti – Vulverhempton: Mogu li “vukovi” da ujedu šampiona?

U poslednjoj utakmici 22. kola engleske Premijer lige, aktuelni šampion Mančester Siti, oporavljen posle male krize, dočekuje odličnog novajliju, tim Vulverhemptona.

Mančester Siti: Posle pobede nad Liverpulom, nikakav kiks ne dolazi u obzir

“Građani” su bili blizu toga da predaju pehar već na početku 2019. godine. Dočekali su lidera Liverpul sa sedam bodova manje, i da su izgubili, najverovatnije, od odbrane titule ne bi bilo ništa. Međutim, tim Pepa Gvardiole bio je pravi kad je trebalo, slavio je tešku, ali zasluženu pobedu, pa sada ponovo imamo maksimalnu neizvesnost u Premijer ligi. Kada je Siti vezao dva poraza, od Kristal Palasa i Lestera, mnogi su pomislili da je došlo “do zamora materijala” kod “građana”, ali su oni odgovorili sa četiri uzastopne pobede. Ta protiv “redsa” je najznačajnija, a koliko je donela u samopouzdanju videlo se na dve Kup utakmice, istina, protiv nižerazrednih rivala. Prvo je Siti sa 7 golova u mreži iz Mančestera ispratio drugoligaša Roteram, da bi onad u polufinalu EFL Kupa dočekali trećeligaša Barton i deklasirali ga sa čak 9:0, pa su i pre revanša overili plasman u finale. Sada će više pažnje obratiti na prvenstvo, jer Liverpul i dalje ima četiri boda prednosti, a posle trijumfa “crvenih” u Brajtonu, i svih sedam, bar do okončanja ovog meča. Na šampionu je da pobeđuje u seriji, a kiks rivala će već doći, pošto je očigledno da se Liverpul ne nosi najbolje sa protiskom, što se videlo i u Brajtonu, gde je do trijumfa došao golom sa bele tačke. Dobra vest za Gvradiolu je potpuni oporavak Kevina De Brujnea, a poznato je koliko Belgijanac znači na sredini terena.

Vulverhempton: Ako su mogli da pobede na Vembliju, zašto ne bi uzeli bod na Etihadu?

Moramo priznati da je tim Vulverhemptona pravo osveženje ove sezone u Premijer ligi. Tim koji se proletos vratio u elitu, od samog starta prvenstva pokazao je zube mnogo jačim rivalima. Prvi su uzeli bod Sitiju, kada je to izgledalo kao nemoguća misija, a pre dve nedelje su ostvarili senzacionalan trijumf na Vembliju protiv Totenhema, i to posle vođstva domaćina na poluvremenu. Međutim, umesto da nastave sa pobedama, oni su već u narednom kolu razočarali navijače i izgubili na svom terenu od Kristal Palasa. Prošlog ponedeljka su u FA Kupu imali najtežeg rivala, tim Liverpula, i uspeli su da ga izbace iz najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu. Jeste Jirgen Klop odmorio neke prvotimce, ali je FA Kup izuzetno cenjeno takmičenje na Ostrvu, pa ne treba potcenjivati uspeh “vukova”. Posle 21. kola Vulverhempton je na 9. mestu sa 29 bodova. Upisali su “vukovi” po 8 pobeda i poraza, uz 5 remija. Ako nastave sa ovakvim igrama, uključiće se ravnopravno u borbu za plasman u Ligu Evrope, što bi bio ogroman uspeeh za tim koji je prošle sezone igrao u Čempiošipu. Portugalski trener, Santo Espirito, oformio je respektabilnu grupu igrača, a najviše poverenja ima u svoje zemljake, pa su fudbaleri iz zemlje aktuelnog evropskog prvaka, najzastupljeniji u Vulverhemptonu.

Naš predlog:

Sećamo se njihovog duela iz Vulverhemptona odigranog krajem avgusta prošle godine. Bio je to prvi meč na kome Siti nije pobedio, domaći su poveli golom Bolija, a izjednačio je Laport. Sada “građani” neće potceniti “vukove”, a i nemaju nijedan razlog za tako nešto. Tačno je da se utakmica igra na Etihadu, tačno je da je na prethodne dve Siti dao 16 golova, ali “vukovi” umeju da ujedu kada se najmanje nadate, pitajte Totenhem. Kladionice veruju Sitiju, pa je jedinica u 1xbet samo 1.20, dok je remi 7.90, a pobeda gostiju neverovatnih 17.00. Naš predlog je igra 4+, za koju u 1xbet dobijate kvotu 2.32, dok je prelaz 1/1 u 1.57.Registruj se na 1XBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.