Derbi dana: Juventus – Milan: Mogu li “rosoneri” da ozbiljnije ugroze “staru damu”?

Uoči početka drugog dela sezone u Seriji A odigraće se finale Superkupa Italije u kom se sastaju prošlosezonski finalisti Kupa, Juventus i Milan.
Duel ove dve ekipe je na programu od 18 časova i 30 minuta.

Juventus: Za sada stvari teku po planu!

Fudbaleri Juventusa igraju zaista dobro ove sezone. U Seriji A se ekipa iz Torina nalazi na ubedljivom prvom mestu uz čak devet bodova više u odnosu na drugoplasirani Juventus, i teško da će tu prednost ispustiti do samog kraja iako ima još dosta da se igra. Kada je u pitanju Liga šampiona, tu “stara dama” ima najviše ambicije i posle nekoliko poraza u finalima u poslednjih desetak godina ove sezone žele konačno da dođu do “ušatog” trofeja. Izabranici Masimilijana Alegrija su bez većih problema došli do prvog mesta u grupi, iako nisu imali nimalo laku grupu pošto su direktni rivali za plasman u nokaut fazu bili Mančester Junajted i Valensija. Protivnik u osmini finala je Atletiko Madrid, pa nema sumnje da nas očekuje rovovska borba u tom dvomeču.
Kada je u pitanju meč u Superkupu protiv Milana, sigurno je da izabranicima Masimilijana Alegrija ne nedostaju ambicije za novi trofej, i nema sumnje da će učiniti sve da do njega dođu iako imaju velikih problema sa povređenim fudbalerima, mada to nije presudno pošto klub iz Torina na svakoj poziciji ima makar po dva dobra fudbalera. Treba svakako napomenuti i podatak da je Juventus poslednjih šest susreta rešio u svoju korist, ali je i zanimljivo da su fudbaleri Milana poslednju pobedu nad “starom damom” ostvarila baš u Superkupu Italije i to krajem 2016. godine kada je bilo 1:2 (posle produžetaka).

Milan: Dovoljna je jedna reč – MUČENJE!

Izabranici Đenara Gatuza i pored toga što ne stoje tako loše na tabeli pružaju dosta loše partije i evidentno je da se ova ekipa dosta muči čak i kad pobeđuje. Naime, fudbaleri Milana se trenutno nalaze na petom mestu na tabeli i imaju samo bod manje od četvrtoplasiranog Lacija, pa i dalje imaju veliku i lepu šansu da se naredne sezone domognu Lige šampiona što je glavni cilj za ovu sezonu.
Ruku na srce, to će biti jako teško pošto Lacio igra sjajno ove sezone, dok se i šestoplasirana Roma polako ali sigurno budi.
U prošlom kolu Serije A Milan je savladao SPAL sa 2:1, a pre toga se desilo nešto što ne pamte ni oni najstariji simpatizeri Milana. Naime, “rosoneri” u četiri uzastopna meča nisu uspeli da postignu gol! Svakako da je ovo podatak za nevericu, međutim u poslednja dva meča izabranici Đenara Gatuza su četiri puta pogađali mrežu svojih rivala pa deluje da je neefikasnost prošlost.
Ono što navijači Milana ne mogu da oproste svojim fudbalerima je eliminacija iz Liga Evrope gde su u poslednjem kolu trebali samo da ne izgube sa više od jednog gola razlike u duelu sa Olimpijakosom u Pireju, ali “rosoneri” ni to nisu uspeli pa su završili takmičenje u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju.

Naš predlog

Očekuje nas pravi pranik fudbala pošto je ovo duel dve najtrofejnije ekipe u Italiji. Sigurno je da su fudbaleri Juventusa veliki favoriti kada je u pitanju ovaj meč Superkupa. Sa druge strane, izabranici Đenara Gatuza će učiniti sve da trofejom u Superkupu spasu sezonu jer im za sada nikako ne ide. Ipak, prednost dajemo crno-belima iz Torina pa vam toplo preporučujemo da na ovom meču odigrate 1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.57. Sigurno je da se fudbaleri Milana neće braniti u ovom meču i da će učiniti sve da postignu gol pa vam savetujemo da pokušate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.08. Uglavnom su susreti ove dve ekipe poprilično efikasni pa bi trebalo da tako bude i sada bez obzira što je u pitanju jako bitan meč. Zbog toga vam predlažemo da pokušate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.97.Registruj se na Meridianbet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.