Tip dana: Atletiko (M) – Đirona: Na “Vanda Metropolitanu” se zna favorit

U revanš meču osmine finala Kupa kralja, u Madridu se sastaju domaći Atletiko i Đirona. Rezultat iz prve utamice je 1:1, pa je jasno da je favorit za plsman u četvrtfinale ekipa “jorgandžija”.

Atletiko (M) – Ovo nije sezona iz snova, ali je tim Dijega Simeonea još u igri za sve trofeje

“Jorgandžije” imaju dobar rezultat iz prve utakmice u Kataloniji i neće imati potrebu da od samog starta napadnu goste. Čekaće strpljivo svoju šansu, kao što to rade u većini utakmica. Atletiko je trenutno drugoplasirana ekipa španske La lige, ali im je Barselona umakla već pet bodova, a pošto je aktuelni šampion poboljšao igru, sve će biti teže Madriđanima da ih prate. Poznato je koliko Dijegu Simeoneu znači Liga šampiona. Argentinski stručnjak je dovodio Atletiko do finala, ali im se tamo uvek isprečio gradski rival Real, i ostajali su bez trofeja. Verujemo da bi pristali da ne osvoje ništa u Španiji u narednim godinama, samo kada bi se okitili “ušatim” trofejom. Međutim, ove sezone nisu bili sjajni u elitnom takmičenju, jesu prošli u nokaut fazu, ali ih žreb nije mazio, pa će u osmini finala igrati protiv Juventusa, dakle, ponovo protiv Kristijana Ronalda. Pitanje je koliko su im šanse u tom dvomeču realne, ali se neće lako predati, to je sigurno. To tog okršaja pokušaće da održe korak sa Barselonom, a da u Kupu kralja odu što dalje. Protiv Đirone ne bi ttrebalo da imaju problema, a videćemo šta će im žreb podariti u završnici.

Đirona: Katalonci su postali ozbiljan faktor u Primeri

Ekipa Đirone od skoro igra u španskoj eliti, ali po igrama liče na starosedeoce. I prošle sezone imali su zapažen učinak, pa su, iako novajlije, opstanak obezbedili mnogo pre kraja prvenstva. Sada su u gornjem delu tabele, nalaze se na osmom mestu, i imaju 24 boda, a poraženi su samo pet puta na 19 odigranih utakmica. Međutim, samo pet puta su i pobedili, a čak devet utakmica završili su nerešenim rezultatom. Prethodne četiri utakmice, tri u La Ligi i onaj meč sa Atletikom, okončali su remijem, a dva pre tog niza, porazima. Dakle, na šest poslednjih nisu pobedili. Đirona podjednako dobro igra kući i na strani, pa očekujemo da će se ozbiljno suprotstaviti Atletiku, bez obzira što se radi o kvalitetnijoj ekipi. Šanse bi im bile veće da su ostvarili bolji rezultat na svom terenu, ali je poznato koliko je teško dobiti Atletiko, nebitno u kom takmičenju.Nadu im daje to što su u sve četiri međusobne utakmice sa madridskim klubom ostali neporaženi, tri puta u prvenstvenim, i jednom u Kup utakmici. Svi ti mečevi završavani su nerešenim rezultatima.

Naš predlog:

Ta kratka tradicija nešto govori. Teško je naći ekipu koji Atletiko nije uspeo da pobedi u četiri uzastopne utakmice, a sigurno da nema nijedne koju nisu pobedili nikad.  Sada se radi o takmičenju gde samo jedan može dalje, pa remi ima drugačiju važnost. Atletiko većinu svojih utakmica dobija iz iksa, odnosno, na poluvremenu bude nerešeno. Za one koji vole veće kvote, to će biti naš predlog, x/1, za koji u kladionici 10Bet dobijate kvotu 3.70. Ipak, naš prvi predlog je igra na mali broj golova, dakle, 0-2 gola, a u kladionici 10Bet čeka vas koeficijent 1.77. Kad je reč o konačnom ishodu, 10Bet za jedinicu daje kvotu 1.36, za remi 4.40, a za pobedu Đirone tačno 9.00.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.