Derbi dana: Arsenal – Čelsi: Ulog je LIGA ŠAMPIONA!

Ovog vikenda je na programu 23. kolo engleske Premijer lige a derbi kola igra se u Londonu gde fudbaleri Arsenala dočekuju Čelsi.
Duel ove dve ekipe je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Arsenal: Može li ovaj tim do Lige šampiona?

Fudbaleri Arsenala igraju solidno ove sezone, ali je ipak glavni cilj ove ekipe plasman u Ligu šampiona, iako je veliko pitanje da li će do nje i stići. Naime, izabranici Unai Emerija se trenutno nalaze na petom mestu na tabeli i imaju čak šest bodova manje od četvrtoplasiranog Čelsija, ali je dobra stvar što se u subotu sastaju upravo sa ovom ekipom, pa bi eventualnom pobedom mogli da smanje zaostatak na samo tri boda.
Ne igraju fudbaleri Arsenala u poslednje vreme onako kako smo to navikli od njih. Naime, “tobdžije” igraju po sistemu toplo-hladno, i nikako u poslednje vreme da vežu nekoliko dobrih utakmica. U prošlom kolu su doživeli poraz od Vest Hema (1:0), dok su pre toga ubedljivo savladali ekipu Fulama sa 4:1. Pre te pobede nad Fulamom su doživeli težak poraz od Liverpula (5:1), što je usledilo odmah nakon razočaravajućih 1:1 sa Brajtonom. Zbog svega navedenog je evidentno da je ekipa Unai Emerija u velikoj krizi.
Ono što takođe predstavlja lošu stvar po ovu ekipu je da šestoplasirani Mančester Junajted pruža sve bolje partije od kako ih je preuzeo Ole Gunar Solskjer i praktično im dišu za vratom, pošto i jedna i druga ekipa imaju isti broj bodova, pa bi u slučaju novog neuspeha Arsenal vrlo verovatno pao na šesto mesto pošto Mančester ima relativno lak meč kod kuće.

Čelsi: Stvari za sada teku po planu!

Navijači Čelsija mogu da budu zadovoljni sa partijama svojih fudbalera ove sezone. Naime, ova ekipa se nalazi na četvrtom mestu što i jeste glavni cilj ove ekipe obzirom da ta pozicija donosi plasman u Ligu šampiona a opšte poznato je da ekipa iz Londona ove sezone ne igra najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje posle dosta godina. Letos je novi trener Čelsija postao italijanski stručnjak Mauricio Sari i polako ali sigurno njegovi fudbaleri prihvataju njegove nacrte i kako sezona odmiče “plavci” igraju sve bolje. U poslednja četiri kola ova ekipa ne zna za poraz, i tom periodu su ostvarili tri pobede i jedam remi, i to na svom terenu mimo svih očekivanja u duelu sa Sautemtponom kada su mreže mirovale. U međuvremenu su na teškim gostovanjima savladali Votford i Kristal Palas, dok su u prošlom kolu na svom terenu uz dosta muke savladali ekipu Njukasla.
Ono što se poslednjih dana dosta provlačilo po italijanskim i engleskim portalima je skoro dobilo i svoju potvrdu, pošto će Gonzalo Iguain postati novi fudbaler Čelsija. Sigurno je da će angažovanjem ovog Argentinca koji je mašina za golove, tim iz Londona poboljšati svoju glavnu boljku ove sezone a to je neefikasnost. Dolazak Iguaina znači i to da će Alvaro Morata preći u Atletiko Madrid, a zanimljivo je da je upravo Morata više puta apostrofiran kao glavni problem Čelsija u ovoj sezoni.

Naš predlog

Ovaj meč donosi veliki ulog pošto bi ekipa Čelsija pobedom praktično bila na korak od Lige šampiona. Sa druge strane, Arsenal bi se trijumfom primakao na samo tri boda od četvrte pozicije, ali bi porazom verovatno pao na šesto mesto, pošto Mančester Junajted ima isti broj bodova i relativno lak meč za vikend. Prednost u ovom meču ipak dajemo fudbalerima Čelsija pa vam savetujemo da odigrate 2 koju kladionica 10bet plaća sa kvotom 2.45. Takođe, treba očekivati jedan izuzetno efikasan meč pa vam toplo preporučujemo da pokušate sa igrom 4+ koji kladionica 10bet plaća sa kvotom 2.63. Mišljenja smo da će i jedna i druga ekipa gotovo sigurno doći do gola na ovom meču pa vam za kraj savetujemo da odigrate igru GG koju kladionica 10bet plaća sa kvotom 1.56.Registruj se na 10Bet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.