Derbi dana: Limož – Crvena Zvezda: Mogu li crveno beli da nastave evropsku priču?

Zvezda

Veoma važan meč za izabranike Milana Tomića, jer su posle tri poraza u nizu od Unikahe i Valensije dva puta u Evrokupu, prvi put poraženi i u regionalnom takmičenju, gde je za vikend Cedevita bila ubedljiva i tako dokazala da su crveno beli u blagoj krizi kada je forma u pitanju. Ovaj meč sa Limožom dolazi u nezgodnom trenutku, jer su domaćini u naletu dobrih igara, dok su gosti iz Beograda ti koji treba da poprave mnogo stvari u svojoj igri kako bi se vratili na pobednički kolosek. Zvezda i dalje ima svoje šanse da prođe ovu grupu, ali koliko je to realno, znaćemo već posle ovog duela. 

Crvena Zvezda: Ekipu koja je u blagoj krizi jedino pobede mogu da izdignu iznad toga.

Ekipa Milana Tomića igra gotovo savršeno ovaj prvi deo sezone. Bez poraza su u ABA ligi i relativno rutinski su izborili plasman u drugu fazu Evrokupa. Napad funkcioniše gotovo savršeno, dok u defanzivnim rotacijama ima prostora za napredak, pre svega visokih igrača. U rosteru Zvezde ima nekoliko veoma iskusnih igrača koji znaju kako se igraju velike utakmice. Stratos Perperoglu je svakako jedan od njih i on će ove najbitnije mečeve igrati rutinski. Džo Regland igra na visokom nivou, iako deluje da to može i bolje, dok je Bili Beron u svom šuterskom ritmu, što je veoma opasno za protivnike, jer stručni štab crveno belih ima nekoliko odličnih specijala za ovog igrača. Centarski tandem Cirbes – Odžo je jedna od nosećih stavki kada je napad u pitanju i oni su tu u mnogim rotacijama važni. Snažni blokovi, odlična igra 1 na 1 leđima ka košu koja često iziskuje udvajanja, što sa druge strane ostavlja prostora za druge igrače. Cirbes je vidno u padu forme i njegova igračka sudbina u crveno belom dresu je pod znakom pitanja.  Zvezdu će biti teško pobediti ove sezone, pogotovo na domaćem parketu, dok u gostima igraju primetno slabije.

Limož: Ekipa u kojoj ima mnogo stranaca je konačno uhvatila svoj ritam i pruža dobre partije na oba fronta.

Ekipa Limoža je napravila blago iznenađenje i plasirala se u narednu fazu Evrokupa. Ovaj tim je, kao i većina francuskih timova , sastavljen od igrača američkog porekla sa nekoliko domačih košarkaša. Limož će imati veoma težak zadatak u grupi sa Valensijom, Unikahom i Crvenom zvezdom. Ovaj tim znatno bolje partije pruža na domaćem parketu. Dvaj Hardi i Džordan Tejlor su predvodnici iz spoljašnje linije, dok unutrašnjom linijom gospodari Samardo Semjules. Hauard na poziciji krilnog centra je jako interesantan igrač i verovatno najbolji u igri 1 na 1 od igrača Limoža.  Limož je u dobroj seriji rezultata, pogotovo kada se uzme u obzir da nemaju nikakve šanse u Evrokupu, ali i u ovom takmičenju pružaju dostojan otpor svim rivalima i u prošlom kolu su bili nadomak pobede protiv Unikahe. Prava domaćinska ekipa i jako nezgodan rival za sve.

Naš predlog:

Na ovom meču je favorit Crvena Zvezda i Meridian kladionica za pobedu crveno belih na ovom meču daje kvotu 1.45, ali mi to nećemo uzeti kao naš predlog, već biramo predlog domaćin postiže ukupno poena više od 76.5 i Meridian za tu granicu poena daje kvotu 1.90. Limož igra jako otvorenu košarku na svom parketu gde su mnogo efikasniji nego kada su u pitanju utakmice na strani. Zvezda može da se prilagodi takvoj igri i na ovom meču zaista očekujemo veliki broj poena na obe strane, a samim tim i domaćina koji želi pred svojim navijačima da pruži još jednu dobru partiju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.