Derbi dana: Partizan – Ritas: Partizan sve drži u svojim rukama!

Evrokup

Top 16 faza Evrokupa polako ulazi u svoju završnu fazu. Grupa u kojoj je Partizan, zajedno sa Ritasom, Albom i Monakom je daleko najizjednačenija od svih. Svi timovi imaju svoju šansu da prođu dalje, ali Alba je već obezbedila prolaz dalje pobedom nad Monakom u gostima, tako da se traži drugi putnik u najboljih osam ekipa Evrokupa. Partizan sve drži u svojim rukama, ovaj meč protiv Ritasa igraju pred svojom publikom, dok u poslednjem kolu gostuju Albi gde bi pobedom zauzeli čak i prvo mesto u grupi i tako obezbedili prednost domaćeg terena u 1/4. Utakmica je na programu u sredu od 20h i očekujemo punu dvoranu i odličnu podršku za crno bele. 

Partizan: Ekipa je preporođena od dolaska Trinkijerija i Partizan igra neuporedivo kvalitetniju košarku.

Posle smene trenera i dolaska Trinkijerija igra Partizana se potpuno promenila. Neki igrači su dobili mnogo veće uloge nego kod bivšeg trenera Čanka i za sada se to ispostavlja kao odličan potez. Aleks Renfro je pojačao tim na poziciji organizatora igre, što će verovatno značiti da će Trinkijeri pokušati sa Pejdžom na poziciji dva. Oporavak i povratak na parket kapitena Novice Veličkovića doneo je jednu novu energiju i kvalitet i sigurno da je samo njegovo prisustvo na parketu ogroman plus za ovu ekipu. Partizan imam velikih defanzivnih problema i kada njih svedu na minimum mogu da pariraju svim ekipama u Evrokupu, što su do sada i pokazali u ovoj fazi. Ukoliko pobede na preostala dva meča, osigurali su i prvo mesto u grupi i tako ostali u igri za osvajanje ovog takmičenja.

Rytas: Litvanci su uvek bili nezgodan rival za crno bele i nemaju šta da izgube na ovom gostovanju.

Ekipa Ritasa, osim što je ostala bez prefiksa Lijetuvos, ništa bitnije nije menjala u svom pristupu u zadnjih nekoliko sezona. Mladi i talentovani litvanski igrači koji su željni dokaivanja na velikoj sceni, od kojih je Sirvidis neko na koga treba da se obrati pažnja i nekoliko iskusnih amerikanaca koji popunjavaju ovaj roster. Di Džej Sili i Dominik Saton su bez sumnje najbolji igrači ovog sastava i oni nose sa sobom najveći teret odgovornosti. Međutim to više nije slučaj, zato što je Saton otišao iz kluba, odnosno dobio je raskid ugovora zbog nediscipline. Krejmer se vratio u sastav, a stiglo je pojačanje u vidu iskusnog Stipčevića.  Ritas igra u brzom tempu sa mnogo šuteva za tri poena, ali su pokazali brojne oscilacije u toku same utakmice i na tome će morati da rade ukoliko žele daleko da doguraju u ovom takmičenju.

Naš predlog:

Kladionica Meridian na ovom meču ulogu favorita prepušta Partizanu i za pobedu crno belih daju kvotu 1.37, međutim mi biramo predlog pobeda domaćina sa hendikepom (-5.5) i Meridian za taj hendikep daje kvotu 1.80. Smatramo da će Partizan biti silovit na ovom duelu, nošeni fantastičnom podrškom, oni ovde mogu do pobede od minimum šest poena prednosti. Očekujemo jedan energetski intezivan meč i mišljenja smo da će se domaćini tu bolje snaći.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.